Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: MAIDOTON JA GLUTEENITON KINKKUPIIRAKKA

*Sisältää mainoslinkkejä

Juhlien, illanviettojen sekä kahvihetkien ikuinen klassikko on kinkkupiirakka. Testasin aikoinaan allergista ystävääni varten maidotonta ja gluteenitonta piirakkapohjaa, josta tuli oikeasti ihan älyttömän hyvää, eikä se maistunut yhtään ”erilaiselta” vaan paremmalta kuin vehnästä leivottu. Aina kun nykyisin leivon piirakkaa, niin käytän tätä reseptiä, sillä tämä on ihan huippu hyvää. Jos haluat tehdä ainoastaan gluteenittoman piirakkapohjan, niin vaihda maidottomat tuotteet maidollisiin eli normi juustoraastetta ja kermaa. Suosittelen lämpimästi tähän reseptiin kuitenkin kaurakermaa, se on niin samettista ja hyvää.

PS. muistakaa aina kurkata *Matsmartin hävikkiruokakaupan vaihtuva valikoima. Saatte ruoka-ainekset edullisesti ja samalla olette mukana vähentämässä Suomen ruokahävikkiä. Lue lisää Matsmartista *tästä tai hyppää *tästä.

VALMISTUSAINEET PIIRAKKAPOHJAN TEKOON

  • 150g maidotonta margariinia. Itse käytin Rainbow:n margariinia. Katso muut maidottomat margariinit vaihtoehdot tästä!
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta.
  • 3 rkl vettä.
  • 1dl maidotonta juustoraastetta. Tässä ohjeessa olen käyttänyt Violifen raastettavaa pizzajuustoa, jota saa esim. Prismasta.
  • Haluamiasi mausteita. Itse laitoin omia lemppareitani eli valkosipulisuolaa, oreganoa, pippurisekoitusta ja suolaa.

VALMISTUSAINEET TÄYTTEEN TEKOON

  • 1 pussi kinkkusuikaletta.
  • 1 purkki ananasta.
  • 2 desiä eli 1 purkki kaurakermaa. Jos et halua tehdä piirakasta maidotonta, voit käyttää normaalia maitokermaa.
  • 2 munaa.
  • Kirsikkatomaatteja.
  • Maidotonta fetajuustoa. Tässä reseptissä olen käyttänyt Sheesen Greek Style -juustoa, jos et halua tehdä piirakasta maidotonta, niin käytä normi juustoraastetta.
  • Koristeluun rucolaa.

POHJAN VALMISTUS

  1. Sekoita jauhot ja margariini käsin.
  2. Lisää sekaan 3 ruokalusikallista vettä ja 1 dl juustoraastetta.
  3. Nypi ainekset sormin taikinaksi ja asettele taikina piirakkavuokaan.
  4. Paista piirakkapohjaa yksinään 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
  5. Ota piirakkapohja pois uunista ja levitä päälle täytteet.

TÄYTTEEN VALMISTUS

  1. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle kinkkusuikaleet, ananas, tomaatti ja fetajuusto.
  2. Sekoita kauraruokakerman sekaan kaksi kananmunaa, sekä mausteet. Kaada seos täytteiden päälle.
  3. Lisää piirakan päälle juustoraastetta ja oreganoa.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia.
  5. Koristele valmis piirakka rucolalla.

Hyviä herkutteluhetkiä 🙂

 

LUE MYÖS:

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

32 kommenttia

  1. Päivi2 kirjoitti:

    Tein tätä sunnuntaina iltapalaksi ja maistui kyllä hyvin kaikille, kiitos reseptistä 😀

  2. Herkkusuu kirjoitti:

    Tein tuon gluteenittoman pohjan, mutta käytin normaalisti maitotuotteita. Hyvää oli kyllä 🙂

  3. RosanneP kirjoitti:

    Herkullisia kuvia, nälkä tuli 🙂

  4. Nimetön kirjoitti:

    Maidoton juustoraaste?

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Eli maidottomasta juustosta raastettu juustoraaste esim. Violife! Myös muita hyviä maidottomia juustoja löytyy nykyisin runsaasti juustohyllyltä 🙂

  5. raakel kirjoitti:

    Miksi ei koskaan kerrota minkä kokoiseen halkaisijaltaan piirakka on tarkoitettu?

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Niinpä, itsellenikään ei tullut tämä mieleen, mutta hyvä vinkki – kiitos, niin lisään jatkossa vuoan halkaisijan resepteihin.
      Itse olen käyttänyt tässä reseptissä ihan sitä keskikokoista pyöreää piirakkavuokaa 🙂

  6. Janina kirjoitti:

    Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Täytyy laittaa resepti muistiin ja kokeiluun 🙂

  7. Helena kirjoitti:

    Tämä resepti menee kyllä heti talteen :). Tykkään kokkailusta ja välillä on kiva tehdä jollain uudella reseptillä maukkaita herkkuja. Kiitos vinkistä. <3

  8. Hengittävää elämää etsimässä kirjoitti:

    Kiitos reseptistä =) Menee ehdottomasti testiin, olen ollut muutaman kerran nolossa tilanteessa lasten juhlissa, gluteenittoman vieraan saapuessa paikalle..

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Itse olen ollut useita kertoja se gluteeniton joka menee kylään ja minulle tarjotaan ainoastaan kahvia.. se harmittaa varmasti molempia sekä vierasta, että kutsujaa. Gluteenittomia juttuja on niin helppo tehdä ja osta nykyään valmiina, ettei pitäisi olla mikään ongelma 🙂

  9. tuulanneli kirjoitti:

    Näyttää todella herkulliselta. Täytyypä laittaa resepti talteen!

  10. Lotta kirjoitti:

    Tuo plantin kerma ei taida olla gluteeniton..?

  11. Lotta kirjoitti:

    Panikoiva vasta-alkaja -leipoja tässä terve, suuri kiitos! ?

  12. Minna kirjoitti:

    Heippa ajattelin testata tätä piirakkaa tuleviin yo-juhliin mutta mietin pysyykö koostumus hyvänä jos pakastan piirakan.

  13. Raili kirjoitti:

    Mitä jauhosekoitusta käytät tuohon piirakkaa? Niitä on kaupassa niin pitkä rivi että pää menee pyörälle.

  14. Tina kirjoitti:

    Olipas hyvä ja helppo resepti.
    Oli nimittäin mun eka gluteeniton ja vegaaninen piirakka jonka tein ja olin vähän epäilevällä kannalla miten onnistuu.
    Nyt uskallan kokeilla muitakin gluteenittomia jatkossa

  15. Anne kirjoitti:

    Osaatko arvioida moninkokertaisena tämä täytyy tehdä jos haluaa tehdä uunipellillisen?

  16. Kauko kirjoitti:

    Miten maidottomaan tuotteeseen, tulee juustoa. Aikaisemmin juustot tehtiin maidosta. Onko nyt jotain muuta. En tosin ole seuraa juttuja kovin paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *