Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

TESTISSÄ NELJÄN RESEPTIN RUOKABOKSI

Kaupallinen yhteistyö: Ruokaboksi
*Sisältää mainoslinkkejä

Olen jo kauan haaveillut Ruokaboksin tilaamisesta ja nyt kun mulla tuli mahdollisuus yhteistyöhön Ruokaboksin kanssa olin enemmän kuin innoissani. Ruokaboksin perustajatiimin takana häärii Vappu Pimiä, Jesse Fryckmann sekä Juhana Rintala joiden missiona on tehdä arjen kokkaamisesta helpompaa ja mukavampaa. Ruokaboksi sisältää reseptit ja ruoka-aineet valmiiksi kuljetettuina suoraan kotiin. Itselle jää hommaksi ainoastaan ruokien valmistus. Ihan kaikista tavallisimmat mausteet, jauhot yms. eivät tule boksin mukana, vaan ne tulisi löytä kotoa. Ruokaboksien reseptit näkyvät nettisivuilla, josta voi tarkistaa, että tarviiko sen viikon resepteihin esim. korppujauhoja tai mitä mausteita tulisi kotoa löytyä. Erikoisemmat mausteet ja yrtit tulevat aina Ruokaboksin mukana.

MITEN RUOKABOKSI TOIMII?

Ensin valitset minkä Ruokaboksin haluat ja mille viikolle. Kaikki reseptit näkyvät etukäteen Ruokaboksin sivuilla, joten sikaa säkissä ei tarvitse ostaa. Ruokaboksi toimitetaan suoraan kotiin aina maanantaisin 16-22 välisenä aikana. Maanantaiksi kannattaa varata jääkaappiin jokin muu ruoka, jos toimitus meneekin iltaan. Itse sain Ruokaboksin maanantai-iltana ja ruoan sain valmiiksi vasta 20:30 eli meni tuo maanantain ruokailu vähän turhan myöhäiseen 😀

1. Pieni ruokaboksi

Pieni Ruokaboksi sisältää kolme eri reseptiä ja se sopii 1-2 hengen talouksille. Hinta on 54€ ja kaikkien Ruokaboksien tapaan se sisältää reseptit, raaka-aineet sekä toimituksen kotiin.

2. ISO RUOKABOKSI

Isoon Ruokaboksiin voi valita 3-4 reseptiä ja tämä boksi sopii parhaiten 3-6 hengen perheille. Kolmen reseptin boksi maksaa 59€ ja neljän reseptin 89€. Tällä viikolla pääsin kokkailemaan kalapuikkoja lohesta, jauhelihafrikalladeja, paahdettua broileria kasviksilla ja muka oli myös yksi kasvisruoka maapähkinävoi-broccolipasta.

3. MUKSUBOKSI

Muksuboksi sopii mahtavasti lapsiperheille, sillä mukana on lasten suosikki reseptejä. Esimerkiksi tällä viikolla Muksuboksin resepteinä olivat mm. lohta, tortilloita, makaroonilaatikkoa ja pizzaa. Kaikissa resepteissä on lapsille tuttuja makuja, mutta reseptit ovat monipuolisia ja mukaan on lisätty aina paljon kasviksia. Kolmen reseptit Muksuboksi maksaa 74€ ja neljän reseptin 89€.

4. VEGEBOKSI

Vegeboksi sisältää pelkästään kasvisruokaa. Arposin kauan, että ottaisinko Vegeboksin jotta pääsisin tutustumaan kasvisruokiin. Päädyin tällä kertaa kuitenkin normaaliin Ruokaboksiin, mutta tuo Vegeboksi täytyy kyllä myös ehdottomasti testata joku kerta. Olen todella huono tekemään kasvisruokia, koska en osaa tehdä niistä maukkaita, joten Vegeboksin kautta pääsisi tutustumaan maukkaisiin kasvisruokiin. Pieni kolmen reseptin Vegeboksi maksaa 59€ ja neljän reseptin boksi 59€. Tällä viikolla Vegeboksissa oli mm. kaurapalapastaa, kukkakaaliwingsejä ja tomaattinen härkäpapupata.

MITEN GLUTEENITTOMUUS ON HUOMIOITU?

Gluteentonta ruokavaliota ei ole Ruokabokseissa huomioitu mitenkään, joka on kyllä tosi harmi. Olen itse gluteeniton ja Ruokaboksilla ei ole ainakaan toistaiseksi tarjota gluteenitonta boksia. Sain itse vaihdettua kuitenkin kaikki Ruokaboksin reseptit helposti gluteenittomaksi korvaamalla pastan ja korppujauhot gluteenittomiin sekä yhdessä reseptissä olevan bulgurin korvasin kvinoalla. Mieheni syö viljoja, joten hänelle valmistin Ruokaboksin mukana tulleet normaalin pastan ja bulgurin. Olen tottunut aina vaihtamaan kaikki reseptit gluteenittomaksi, joten itselleni ei tässä ollut mitään ongelmaa, vaan sain helposti reseptit gluteenittomiksi. Olisi kuitenkin todella kiva jos Ruokaboksista tulisi myös gluteeniton versio, niin pääsisi maistelemaan uusia gluteenittomia tuotteita, joita ei muuten välttämättä tulisi ostettua esim. erilaiset gluteenittomat pastat.

OMAT FIILIKSET RUOKABOKSISTA

Pidin Ruokaboksista todella paljon ja samoin mieheni. Meille arkisin ruoanlaitto on aina vähän pakkopullaa ja ikuinen mysteeri on aina se, että mitä kokkaisi. Kierrätetään samoja reseptejä viikosta toiseen, joten oli todella mahtavaa kokeilla kaikkea erilaista. Ruokaboksissa mauste-, ja makuyhdistelmät olivat todella hyviä ja en ikinä osaisi itse sellaisia kokeilla. Mies innostui toden teolla kokkaamaan ja itselleni ei jäänyt paljon mitään tehtävää, kun hän omisi keittiön itselleen ja yleensä minä olen se kuka hoitaa meidän talouden kokkaamiset 😀 Reseptit olivat helppolukuisia ja ruoat todella maukkaita. Ehdottomasti voisin tilata Ruokaboksin uudelleen ja nämä boksit toimivat varmasti loistavasti lapsiperheissä, jossa arkena ajankäyttö on kortilla.

Jos Ruokaboksin tilaaminen mietityttää, niin tee tästä testi mikä bokseista olisi teille paras. Ruokaboksi on myös aivan mahtava lahjaidea. Täältä voi ostaa Ruokaboksin lahjakortin. Mikä olisikaan parempi lahja, kun viikon ruoat ja valmiit reseptit kotiovelle toimitettuna, nam 🙂

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT CHEDDAR-LIHAPULLAT

RESEPTI: GLUTEENITON TONNIKALAPASTA UUNISSA

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

 

Kaupallinen yhteistyö: Ruokaboksi

6 kommenttia

  1. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

    Mä niin haluaisin kokeilla Ruokaboksia, mutta sitä ei valitettavasti toimiteta meille. Helpotus ja vinkit arkiruokaan tulisivat niin tarpeeseen.

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tätä olisi kyllä todella mielenkiintoista kokeilla, mutta Joensuu ei mahtane edelleenkään olla toimitusalueena. Todella harmi ettei gluteenittomuutta ole huomiota, koska sanoisin sen kuitenkin verrattain yleistä olevan.

  3. Marjut kirjoitti:

    Tähän pitää kyllä tutustua, kuulostaa toimivalta vaihtoehdolta kiireiseen arkeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.