Hae
Diiskuneiti

LEFFALAUANTAI: THE LIGHTHOUSE OF ORCAS

Tässä postaus-sarjassa esittelen omia leffasuosikkejani kautta aikojen. Esittelen postauksissa sellaisia elokuvia, jotka olen nähnyt monta kertaa ja joiden katsomiseen en varmaan koskaan kyllästy. Esittelen aina joka lauantai yhden elokuvan ja toivon, että tekin löydätte jotain uutta katsottavaa, tai löydätte jonkin vanhan mieleen jääneen elokuvan uudelleen. Esittelen postauksissa vanhoja sekä uusia elokuvia, mutta yritän kertoa leffan tarinan sillä tavalla, etten paljasta koko juonta. Tänä lauantaina on hyvä levätä ja rauhoittua ennen vapun rientoja elokuvan parissa. Neljäntenä elokuvana esittelen teille aivan ihanan draaman nimeltään The lighthouse of orcas. Katsoin tämän elokuvan viime viikolla ja rakastuin tähän heti aivan täysin. Elokuva löytyy Netflixistä!


ELOKUVA: The lighthouse of orcas (El faro de las orcas)

TYYLILAJI: Draama

VUOSI: 2016

KESTO: 1h 50 min

PÄÄNÄYTTELIJÄT: Maribel Verdú, Joaquín Furriel ja Joaquín Rapalini


Lolan poika Tristán on autistinen, eikä hän reagoi tunteillaan laisinkaan. Yhtenä päivänä Tristán näkee telkkarista ohjelman miekkavalaista ja ensimmäistä kertaa hän tuntee jotain. Lola selvittää kuka tv:ssä esiintynyt mies miekkavalaiden kanssa on. Lola päättää viedä poikansa Espanjasta Argentiinaan tapaamaan tätä mielenkiintoista Betoa. Miekkavalaista kertovassa ohjelmassa esiintynyt Beto on yksinäinen mies, joka työskentelee Peninsulan luonnonpuistossa. Beto rakastaa eläimiä sekä rauhaa. Hän asuu pienessä mökissä merenrannalla ja hänen lempi asioitaan on katsella miekkavalaiden ja merileijonien touhuja. Kun Lola ja Tristán saapuvat Beton mökille, ei vastaanotto ole kovin lämmin. Beto ilmaisee, ettei ole kiinnostunut auttamaan ja pyytää heitä poistumaan. Lola on turhautunut, koska he matkustivat pitkän matkan miekkavalaiden ja Beton vuoksi. Beto tutustuu enemmän autismiin ja hän muuttaa mielensä ja hän haluaakin auttaa autistista Tristánia tutustumaan miekkavalaisiin. Lola ja Tristán muuttavan Beton pieneen, mutta sitäkin suloisempaan mökkiin ja siitä alkaa tämän elokuvan ihana tarina.

Miekkavalaisiin ei saa koskea, eikä niiden lähellä saa uida. Tristán alkaa yhä enemmän näyttämään tunteita ja elehdintää miekkavalaiden seurassa. Beto haluaa tehdä kaikkensa pojan eteen, koska hän huomaa, kuinka tärkeitä miekkavalaat ovat hänen lisäkseen myös pojalle. Pikku hiljaa Tristánin tunne-elämä kehittyy ja samalla myös Lolan ja Beton suhde lähentyy. Kaikki vaikuttaa ihanalta, mutta niin Beto kuin Lolakin saavat huonoja uutisia, joka saa kummatkin pois tolaltaan. Tässä elokuvassa on upeita ja ihania hetkiä, mutta ei kliseistä ja hattaramaista onnellista loppua.

  • Elokuva on espanjalainen ja siinä myös puhutaan espanjaa  – ihanan kuuloista!
  • Perustuu tositapahtumiin.
  • Suosittelen katsomaan tämän elokuvan lisäksi Netflixistä löytyvän dokumentin Black Fish, joka kertoo miekkavalaiden elämästä vankeudessa ja niiden turhautumisesta.

Oletteko te katsoneet jo tämän viime vuonna ilmestyneen elokuvan? Tämä oli aivan ihana ja sopii hyvin katsottavaksi myös lasten kanssa. Tämän elokuvan aion katsoa ehdottomasti uudelleen. Minua kiinnostaisi hirveästi mitä Betolle ja Lolalle kävi tosielämässä – tietääkö joku? 🙂

2 kommenttia

  1. Rosita kirjoitti:

    Mä katson espanjalaisten elokuvien sijaan espanjalaisia sarjoja, yksi jakso kestää perinteisesti reippaasti yli tunnin!

    Mun blogissa on sulle haaste 🙂
    Tässä: http://www.stoori.fi/angata/suuri-vaatetilitys-2016/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.