Hae
Diiskuneiti

TESTISSÄ: DETOX-TEET

*Tuotteet saatu Ruohenjuurelta.

Maailma on pullollaan vaikka minkälaisia detox-kuureja ja itse pääsin testailemaan detoxia erilaisten detox-tee merkkien parissa. Jotku pitävät detoxia ihan huuhaana ja jotku taas vannovat detoxin nimeen. Detox-teet lupaavat auttaa painonhallinnassa ja helpottaa turvottavaa oloa. Detox-teet ovat yrttisekoituksia ilman kofeiinia, mutta pidempi aikaisessa käytössä detox-teet myös piristävät, sillä aineenvaihdunta käynnistyy ja yrtit keräävät kuonaa kehosta pois – ja näin keho alkaa toimimaan paremmin ja olo piristyy 🙂

Toimiiko detox-teet oikeasti?

Itse olen nyt litkinyt päivittäin saamiani detox-tee makuja ja voin rehellisesti kertoa, että kiloja ei ole kyllä lähtenyt, mutta teet ovat kuitenkin auttaneet saamaan turvotusta pois ja olo tuntuu paljon paremmalta ja virkeämmältä. Minulla on tullut tavaksi juoda kuppi detoxia iltaisin, koska se rauhottaa vatsaa ja tuntuu, että saan paremmin unta. Detox-teestä on ollut mulle suuri apu silloin kun olen syönyt liikaa ja kun tuntuu, että vatsa räjähtää 😀 Detox auttaa kiihdyttää oikeasti aineenvaihduntaa ja laskee pömpöttävää vatsaa. Kärsin ärtyvän suolen oireyhtymästä ja koen, että detox-teestä on ollut apua myös vatsan pörinään, kurinaan ja kaikkeen inhottavaan sekoiluun.

Detox-tee on tullut jäädäkseen minun elämääni ja itseasiassa otin teetä viimeksi mukaan myös ulkomaanmatkalle. Itsellä ainakin lomareissuilla tulee syötyä liikaa ja olo on välillä kuin ilmapallolla ja vaikka ei söisikään liikaa, niin ulkomailla jo erilaiset ruoka-aineet saattavat turvottaa. Join viime ulkomaanreissulla joka ilta ennen nukkumaan menoa detox-teetä ja aamulla vatsa oli litteä, enkä tuntenut laisinkaan turvotusta. Detox-tee helpottaa oloa välittömästi jos vatsan kanssa on ongelmia. Olen huomannut myös, että detox-teellä voi ennalta ehkäistä krapulaa – kyllä luit oikein 😀 Jos olen ollut juhlimassa, niin detox-tee on ehdoton ennen nukkumaanmenoa. Luulen, että yrttisekoitus auttaa jollain tapaa myös alkoholin ”sulattamisessa” ja potkii juuri aineenvaihduntaa käyntiin ja samalla nesteyttää.

Testatut tuotteet

 • Clipper Super Green: Vihreä tee, seljankukka, nokkonen, fenkolinsiemen, voikukanjuuri, limen kuori, fenkolinsiemenjauhe.
 • Clipper Organic Detox: Malva, nokkonen, lakritsanjuuri, aloe vera.
 • Yoqi Tea Detox: Lakritsa, kaneli, mustajuuri, inkivääri, voikukka, fenkoli, anis, katajanmarja, korianteri, kardemumma, mustapippuri, persilja, salvia, neilikka, kurkuma.
 • Pukka Detox: Anis, fenkoli, kardemumma, lakritsanjuuri, korianteri, sellerinsiemen.
 • Pukka Cleanse: Nokkonen, piparminttu, fenkoli, voikukanjuuri, lakritsanjuuri, aloe vera.
 • Shoti Maa Emotional Detox: Kiinanruusu, lakritsanjuuri, piparminttu, basilika, karhunvatukan lehti, inkivääri, nokkonen, mustapippuri, kardemumma, kaneli, mausteneilikka.
 • English Tea Shop Detox Me: piparminttu, viherminttu, sarviapila, fenkolinsiemen, seljankukka, kurkuma, sitruunankuori, nokkonen, rosmariini, lakritsinjuuri, kehäkukka.

Mistä pidin ja mistä en?

Clipper Organic Detox oli inhokkini. Olen sitä ennenkin maistanut ja en pitänyt silloinkaan sen mausta ollenkaan, koska se on jokseenkin makeaa. Monet tuttavani taas kuitenkin rakastavat juuri tuota Clipperin detoxia, mutta itse en saa edes kupillista alas 😀 Toinen josta en pitänyt laisinkaan on Shoti Maan detox, joka oli myös todella makeaa ja muista detox-tee merkkeistä poiketen tee oli punaisen väristä. En tiedä mikä yrteistä maistuu siinä maistuu eniten, mutta minun makuuni tuo tee ei ollut laisinkaan.

Clipperin Super Green, Pukan Cleanse ja English Tea Shopin Detox me -teet maistuivat kaikki todella raikkailta. Pukassa ja English Tea Shopin teessä maistuivat erityisesti piparminttu ja Clipperin Super Green oli selkeästi sitruksen makuinen.

Lempparini näistä oli ehdottomasti Yogi Tean detox, joka maistui ihan piparitaikinalta ja jotenkin tuntui, että tämä detox-tee oikein pisti veren kiertämään kropassa. Yogi Tea sisältää muihin detox-tee merkkeihin verrattuna kaikista eniten yrttejä kuten lakritsaa, kanelia, mustajuurta, inkivääriä, voikukkaa, fenkolia, anista, katajanmarjaa, korianteria, kardemummaa, mustapippuria, persiljaa, salviaa, neilikkaa sekä kurkumaa. Vedin Yogi Tean paketin varmaan parissa viikossa, koska se oli oikeasti niin hyvää ja sain siitä suuresti apua turvotukseen sekä IBS-oireisiin. Näistä Detox-tee mauista ja merkeistä Yogi Tea vei sydämeni ja tätä teetä olen käynyt jo pari pakettia ostamassa lisääkin. Olen lähdössä toukokuussa Kreikkaan ja otan tämän teen ehdottomasti sinne mukaan auttamaan ähkyissä ja siinä, että herätessä vatsa on litteä – ainakin hetken 😀 Tee myös rauhoittaa ja rentouttaa, joten uskon, että vilkkaan reissupäivän jälkeen on hyvä lopettaa päivä kupillisella detox-teetä.

Vinkkejä detox-teen valmistukseen ja käyttöön

 • Valmista tee aina raikkaaseen veteen.
 • Kiehauta vesi vedenkeittimessä, kattilassa tai mikrossa.
 • Kaada kiehuva vesi teepussin päälle mukiin ja anna teepussin hautua mukissa vähintään 5 minuuttia ennen juomista, niin detox-teen yrtit pääsevät oikeuksiinsa maun puolesta.
 • Itse jätän teepussin aina mukiin koko ajaksi, enkä ole kokenut, että teestä tulisi mitenkään kitkerää vain maku on säilynyt silti raikkaana.
 • En suosittele detox-teen kanssa mitään makeutusaineita tai sokeria. Opettele juomaan detox-tee sellaisenaan, ettet pilaa yrttien makua ja vaikutusta sokerilla tai elimistölle ei sopivilla ainesosilla, kuten makeutusaineilla.
 • Älä juo detox-teetä tyhjään vatsaan, sillä siitä saattaa tulla todella huono olo!

Kaikkia näitä testaamiani detox-tee makuja myydään Ruohonjuuressa (myös verkkokaupassa) ja hinnat eivät todellakaan ole päätä huimaavia, sillä yksi paketti maksaa 3,80-5,50 euroa! Oletko sinä testannut tai käytätkö säännöllisesti detox-teetä? Millaisia terveysvaikutuksia olet huomannut detox-teen antavan? 🙂

10 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Ihanaa, mä olen niin odottanut tätä postausta! ❤️ Huomenna ostoksille. Tiedätkö löytyykö noista jotain irtoteenä vai onko vain pusseina?

 2. Liisa kirjoitti:

  Näitä on pakko kokeilla. Onneksi minulla on muutakin asiaa Ruohonjuureen lähiaikoina 🙂

 3. Reetta kirjoitti:

  Ihanat kuvat sun postauksessa taas kerran! Ja tosi kiva, että oot jaksanu näin perusteellisesti testata ja kertoa kaikista näistä teelaaduista 🙂

 4. Inka Monola kirjoitti:

  Mä rakastan juurikin tuota Clipperin Detox teetä! Vuodesta 2015 ollut todella ahkerassa käytössä 🙂

 5. Maria kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus, en ole näihin detox-teihin (vai miten se sanotaan) törmännytkään. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Kauanko sun kokeilu kesti ennen kuin huomasit vaikutukset?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Käytin näitä kolme kuukautta ennen kuin kirjoitin tämän artikkelin, mutta huomasin vaikutukset heti aloittamisesta jo seuraavana päivänä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.