RESEPTI: FETA-JAUHELIHAPIIRAKKA (GLUTEENITON + KETO)
DID SOMEBODY SAY PIE? Juhlien, illanviettojen sekä kahvihetkien ikuinen klassikko on suolainen piirakka. Rakastan suolaisia piiraita ja kinkkupiirakan lisäksi oma suosikkini on feta-jauhelihapiirakka. Tämä piirakkaresepti on gluteeniton ja se sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon. Täytteiksi voit laittaa ihan mitä haluat: kanaa, kasvisproteiinia, kalaa – jokaisella on varmasti omat suosikkitäytteet 🙂
VALMISTUSAINEET PIIRAKKAPOHJAN TEKOON
- 2 dl mantelijauhoa.
- 100 g sulatettua voita.
- 1 tl leivinjauhetta.
- 2 rkl psylliumia.
- Mausteet: suola ja oregano.
VALMISTUSAINEET TÄYTTEEN TEKOON
- 400 g jauhelihaa.
- 150 g juustoraastetta.
- Fetajuustoa.
- Kirsikkatomaatteja.
- Sipulia
- 1 purkki kermaviiliä (tai vaihtoehtoisesti 2 dl kermaa).
- 2 kananmunaa.
POHJAN VALMISTUS
- Sekoita sulatetun voin joukkoon mantelijauho, leivinjauhe ja psyllium.
- Lisää taikinaan mausteet ja sekoita.
- Levitä taikina pyöreään vuokaan.
- Paista pelkkää piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Ota piirakka pois uunista, lisää täytteet ja paista piirakkaa vielä noin 15-20 minuuttia.
TÄYTTEEN VALMISTUS
- Paista jauheliha haluamisilla mausteilla ja viipaloi sipulit.
- Levitä kaikki täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Riko kulhoon kaksi munaa ja vatkaa niiden rakenne rikki.
- Lisää munien sekaan kermaviili ja sekoita.
- Kaada seos piirakkaan täytteiden päälle.
- Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 uunissa 15-20 minuuttia.
Jos käytät kiertoilma-toimintoa, niin silloin lämmöksi riittää 170-180 astetta! Tämä piirakka maistuu varmasti kaikille ja itselleni tämä maistuu erityisen hyvin rucolan ja kurkku-tomaatti-salaatin kanssa. Piirakka ja salaatti on mahtava kombo kahvipöytään tai ihan muuten vaan herkuteltavaksi vaikka yksinkin 🙂
LUE MYÖS:
Itse tykkään kaikista suolaisista piirakoista, ne on niin parhaita.
Samaa mieltä 😀
Vaikuttaa tosi hyvältä! 🙂 tonnikalapiirakka on suolaisista mun lemppari!
Tonnikala, feta ja suolakurkku on yksi mun lemppari yhdistelmä 😀
Ihanaa kun teit lihaisan piirakan! Tuota täytyy kokeilla. Kaapissa taitaa jopa olla mantelijauhoa siltä ajalta kun innostuin (hetkeksi) tekemään ketoleipää.
No käytä ne ehddottomasti tähän piirakkaan – varmasti maistuu 🙂
Näyttääpä tuo herkulliselta!