Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: FETA-JAUHELIHAPIIRAKKA (GLUTEENITON + KETO)

DID SOMEBODY SAY PIE? Juhlien, illanviettojen sekä kahvihetkien ikuinen klassikko on suolainen piirakka. Rakastan suolaisia piiraita ja kinkkupiirakan lisäksi oma suosikkini on feta-jauhelihapiirakka. Tämä piirakkaresepti on gluteeniton ja se sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon. Täytteiksi voit laittaa ihan mitä haluat: kanaa, kasvisproteiinia, kalaa – jokaisella on varmasti omat suosikkitäytteet 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

VALMISTUSAINEET PIIRAKKAPOHJAN TEKOON

  • 2 dl mantelijauhoa.
  • 100 g sulatettua voita.
  • 1 tl leivinjauhetta.
  • 2 rkl psylliumia.
  • Mausteet: suola ja oregano.

VALMISTUSAINEET TÄYTTEEN TEKOON

  • 400 g jauhelihaa.
  • 150 g juustoraastetta.
  • Fetajuustoa.
  • Kirsikkatomaatteja.
  • Sipulia
  • 1 purkki kermaviiliä (tai vaihtoehtoisesti 2 dl kermaa).
  • 2 kananmunaa.

POHJAN VALMISTUS

  1. Sekoita sulatetun voin joukkoon mantelijauho, leivinjauhe ja psyllium.
  2. Lisää taikinaan mausteet ja sekoita.
  3. Levitä taikina pyöreään vuokaan.
  4. Paista pelkkää piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  5. Ota piirakka pois uunista, lisää täytteet ja paista piirakkaa vielä noin 15-20 minuuttia.

TÄYTTEEN VALMISTUS

  1. Paista jauheliha haluamisilla mausteilla ja viipaloi sipulit.
  2. Levitä kaikki täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  3. Riko kulhoon kaksi munaa ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  4. Lisää munien sekaan kermaviili ja sekoita.
  5. Kaada seos piirakkaan täytteiden päälle.
  6. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 uunissa 15-20 minuuttia.

Jos käytät kiertoilma-toimintoa, niin silloin lämmöksi riittää 170-180 astetta! Tämä piirakka maistuu varmasti kaikille ja itselleni tämä maistuu erityisen hyvin rucolan ja kurkku-tomaatti-salaatin kanssa. Piirakka ja salaatti on mahtava kombo kahvipöytään tai ihan muuten vaan herkuteltavaksi vaikka yksinkin 🙂

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: HIILARITON PIZZAPOHJA (PELLILLINEN)

RESEPTI: HELPPO PINAATTIKEITTO (GLUTEENITON + KETO)

RESEPTI: GLUTEENITON MANTELI-VUOKALEIPÄ

7 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Itse tykkään kaikista suolaisista piirakoista, ne on niin parhaita.

  2. HENNA kirjoitti:

    Vaikuttaa tosi hyvältä! 🙂 tonnikalapiirakka on suolaisista mun lemppari!

  3. riitta reissaa kirjoitti:

    Ihanaa kun teit lihaisan piirakan! Tuota täytyy kokeilla. Kaapissa taitaa jopa olla mantelijauhoa siltä ajalta kun innostuin (hetkeksi) tekemään ketoleipää.

  4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Näyttääpä tuo herkulliselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *