Hae
Diiskuneiti

MIKSI LOMALLE EI KANNATA OTTAA ALL-INCLUSIVE PAKETTIA

Me lähdetään ensi viikolla miehen kanssa viikon reissulle Rethymnoniin Kreetalle, jee! 🙂 Bongasin tammikuussa Aurinkomatkojen matkamessuilta tarjouksen, jossa lennot + majoitus oli 390€. Otin meille vähän paremman huoneen merinäköalalla joka kustansi 60€ lisää. Olen käyttänyt välillä valmismatkoja, mutta yleensä olen ostanut lennot ja majoituksen erikseen. Hotellit tarjoaa aina lisämaksusta all-inclusive paketteja, joihin olen ainoastaan yhden kerran tarttunut. Se, että syöt aamupalan, lounaan, päivällisen ja illallisen hotellissa ei ole ollut ikinä kauhean ”kulttuuria avartavaa”. All-inclusivessa täytyy aina miettiä päivän suunnitelma ruokailuaikojen mukaan ja hotellissa on tarjolla koko viikon samoja buffet-ruokia, joihin kyllästyy jo parin päivän jälkeen. Olen myös huomannut, että en normaalisti edes söisi niin paljoa päivän aikana mitä all-inclusivessa tulee vedettyä ja sitä mukaan ilmestyvät myös ne ihanat lomakilot 😀

Lapsiperheille all-inclusive on täydellinen, sillä lapsille löytyy helppoa syömistä ja ei tarvitse miettiä ruokailupaikkoja etukäteen. Jos matkustaa kaksin tai kaveriporukassa on turhauttavaa miettiä kattausaikoja menojen mukaan ja syödä sitä samaa ruokaa koko viikon ajan. Itse ajattelen, että kun lähden lomalle,  niin haluan maistella paikallisia ruokia ja kokea erilaisia ruokaelämyksiä eri ravintoloissa ja samalla tulee tuettua paikallisia yrittäjiä. Esim. Kreikassa ruoka paikallisissa tavernoissa on taivaallista ja yleensä myös todella edullista ja rakastan itse sitä, että pääsee nauttimaan paikallisten ravintoloiden ilmapiiristä, paikallisista viineistä puhumattakaan. Illallinen rannalla tai vuoren päällä antaa lomalle ihan uudenlaisen merkityksen, kuin ruokailu hotellin ravintolassa seikkailujen lomassa.

Paikalliset yrittäjät ovat yleensä myös todella mukavia ja he tekevät kaikkensa palvelun eteen. Ilman all-inclusivea jää aikaa paikkojen tutkimiseen, elämyksien kokemiseen ja parasta on se, että pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja kuulemaan paikallisten mahtavia tarinoita sekä vinkkejä matkalle.

Me emme ottaneet tälle matkalle edes aamupalaa, sillä haluamme nukkua pitkään ja valmistaa kaikessa rauhassa sellaista aamupalaa mitä normaalisi syömme kotonakin. Aamupala parvekkeella yövaatteissa ja meren äärellä on ihan parasta. Paikallisessa marketissa shoppailu ja uusien hedelmien testaaminen on jännittävää. Suomesta otan mukaan vain kahvia ja mausteita ja täydellinen aamupala ulkomailla on valmis. Monesti all-inclusiveen kuuluu myös alkoholijuomat, mutta en ymmärrä mitä hauskaa on istua hotellissa vetämässä pää täyteen, kun edullisen viinipullon voi ostaa myös paikallisesta ravintolasta.

Kannattaa laittaa seurantaan minun Instagram kanava @diiskuneiti, sillä siellä on tulossa paljon videomateriaalia lomalta. Tämä on nyt mun kolmas kerta Kreikassa ja olen totaalisen rakastunut Kreikkaan ja odotan eniten sitä ihanaa kreikkalaista ruokaa, Mythosta ja viinejä unohtamatta.

Sinun valinta – all inclusive vai ei? 🙂

14 kommenttia

 1. Artemis kirjoitti:

  Todella epäeettinen lomailutapa. Varsinkin Kreikassa paikalliset tavernat kuihtuvat. Ai on myös useommiten vierastyövoimaa, pakastettua ja globaalisti tuotua ruuan raaka-ainetta tai eineksiä. Kuumuudessa noutopöydä kasvattaa kolibakteereita. Joissakin paketeissa myös alkoholin kulutus on rajoittamatonta. Öykkäröidään ja sikaillaan. Lapset kahmivat ranskalaisia, joita sitten heittelevät ympäriinsä. Ruuan hävikki on suunnaton. Paikallisesta kulttuurista ei paljoa saa irti, jos lomansa resorteissa viettää. Kreikan hallitushan aikoi kieltää koko ai-matkailun, mutta johonkin se sitten kumoutui – kuulemani mukaan britit hangottelivat vastaan. Ei uskallettu. Harmi.

 2. Maarit kirjoitti:

  Ei aterioita hotellilla.on kiva syödä eri paikoissa.
  Syyskuussa samaiseen paikkaan.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mä rakastan sitä kun saa ruokailla eri ravintoloissa joka päivä 🙂
   No sulla on vielä vähän matkaan aikaa, mutta nopeasti se syksykin tulee 🙂

 3. Erkki Hämäläinen kirjoitti:

  Jos parin päivän jälkeen buffetaamiainen alkaa tympäistä, niin eikö kotona tympäise vuosikausia syödä ”sitä samaa kotiaamiaista” ?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Voiko puuroon, hedelmiin ja munakkaaseen ikinä kyllästyä – no ei 😉
   Lomalla on juuri parasta ostaa eksoottisia hedelmiä ja marjoja hotellihuoneeseen maisteltavaksi 🙂

 4. Tara kirjoitti:

  Lähdössä myös 6.5 AI lomalle Turkkiin.
  Olen samaa mieltä aloittajan kanssa noin yleensä tästä AI ruokailusta.
  Mutta nyt on tilanne se ,että kärsin olkapäämurtuman seurauksista.
  Pukeutuminen on kömpelöä ,kipuja on edelleen jne…
  Tähän tilanteeseen AI on napakymppijuttu.
  Saan levätä vailla juoksentelua kaupungin ruokapaikkoja perässä ja koska Alanya on nähty useaan kertaan jo ,niin minä nautin vain levosta ja lämmöstä ja ehkä myös siitä valmiista ruoasta.

 5. Ansku kirjoitti:

  Pakko todeta, että ei all inclusive ole ihanteellinen ratkaisu lastenkaan kanssa. Tai ainakin meidän lapset ovat tottuneet syömään muutakin, kun ranskiksia ja lihapullia. He siis kyllästyvät aivan samoin niihin ruokiin viikon aikana. Aamupalan haluan kyllä aina valmiina, kun lapsukaiset herättävät lomallakin siihen aikaan, että ei tuota ongelmia ehtiä hotellin aamiaiselle. 🙂
  Ihanaa matkaa teille! Jään odottelemaan meidän Kreetan lomaa syksyllä. 😉

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No aamupala on varmasti lasten kanssa helpointa nauttia rauhassa hotellilla 🙂
   Ai tekin lähdette Kreetalle syksyllä – matkaa odotellessa siis. Saatkin sitten ensi viikolla vähän lomafiilistelyä mun instavideoista, sillä me lähdetään nyt 11.5-18.5 Kreetalle 😉

 6. Jasmiina kirjoitti:

  Tosi hyvä postaus ja hyviä pointteja 🙂 Matkakuume iskee, taidan kartella sua somessa loppukuusta 😉 Ihanaa reissua <3

 7. Reetta kirjoitti:

  Todella hyvin perusteltu postaus, ja ihana nähdä keskustelua kommenteissa! Mukavaa lomaa! <3

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiitos paljon! Mukavaa tosiaan, että aihe on herättänyt keskustelua – harmittaa välillä täällä yksinään kirjoitella ja miettiä syntyjä syviä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.