Hae
Diiskuneiti

VIISI PARASTA HETKEÄ FUERTEVENTURAN MATKALTA

*Sisältää mainoslinkkejä

Mä en ole koskaan lentänyt etelään talvella, vaan kaikki reissut joita talvisin olemme tehneet, ovat aina olleet lumisia kaupunkilomia. Joulukuussa päätimme mieheni kanssa, että nyt loska ja kaamos saa riittää ja meidän on pakko päästä aurinkoon. Selailin netistä missä on lämmintä ja minne pääsisi nopeasti ja edullisesti. Päädyttiin varaamaan Aurinkomatkoilta tarjousmatkat Fuerteventuraan ja hotellimme sijaitsi ihanassa Corralejon kalastajakylässä. Matkan hinnaksi tuli 295€ ja lentoaika oli noin kuusi tuntia sekä kuljetus hotelliin 45 minuuttia.

Yleensä olemme aina valinneet jonkin pikku hotellin, koska niissä on aina paljon sosiaalisempi ilmapiiri kuin jätti hotelleissa ja niissä on tietynlaista kodikkuutta. Tällä kertaa meidän hotelliksi valikoitui tarjouspaketin perusteella *Las Marismas Corralejo -hotelli, joka oli ihan järkyttävän kokoinen kompleksi ja meidän oli oikeasti vaikea löytää aluksi edes huoneemme sieltä. Hotelli osoittautui kivaksi, vaikka juuri se sosiaalisuus ja juttelu muiden hotellivieraiden kanssa jäi uupumaan. Olemme käyttäneet aikaisemminkin Aurinkomatkoja ja kovin tyytyväisiä olemme aina olleet heidän matkoihin ja palveluun – ja tietenkin on kiva lentää kotimaisella Finnaririlla. Las Marismaksesta voi myös vuokrata *Trivagon kautta huoneen erikseen, vaikka vain pariksi päiväksi, jos lentää reittilennolla Fuerteventuralle. Mutta kurkataanpa nyt mitkä olivat lomamme viisi parhainta hetkeä 🙂

AAMIAINEN TIFFANYLLA

Valmistettiin joka aamu aamiainen itse hotellihuoneessa. *Las Marismas -hotelli oli huoneistohotelli eli huoneesta löytyi jääkaappi, hella ja ruoanvalmistus välineet. Syötiin yleensä munakasta ja olin ottanut itselleni mukaan riisikakkuja, koska gluteenittomien leipien metsästäminen ulkomailta ei kiinnostanut. Oli todella ihanaa nauttia aamupalaa kahvin kera rauhassa omalla parvekkeella, mutta yhtenä aamuna päätin, että nyt lähdetään jonnekin ravintolaan aamupalalle – tuli vaan sellainen fiilis, että haluan testata jonkin kahvilan aamiaisen. Avasin Tripadvisorin ja huomasin, että hotellin nurkilla oli Cafe Tiffanys niminen kahvila, jonne mä halusin suunnata jo pelkän kahvilan nimen takia.

Ruokalista oli kyllä suuri pettymys, nimittäin aamupala-menussa oli vain vehnäleipää, pekonia, papuja ja jotain ällöjä makkaroita. Mieheni tilasi innoissaan kunnon rasvasetin ja itseäni hieman harmitti, mutta rohkenin kysyä, että saisiko heiltä puuroa tai jotain gluteenitonta leipää. Tarjoilija ehdotti, että tekisi minulle tuoreista hedelmistä smoothien ja tilasin itselleni sellaisen sekä latten.

Aamupala kahvilan terassilla auringon pikkuhiljaa kirkastuessa oli ihana kokemus. Istuttiin pöydässä varmaan tunti ja nautiskeltiin hiljaisuudesta, kun tuntui, että koko kaupunki vielä nukkui. Se on muuten kummaa, että ulkomailla herätään aina jo joskus kahdeksan aikaan, vaikka olisi lupa nukkua pitkään. Tämä aamupala hetki on jäänyt mieleeni ja vieläkin muistelen sitä lämmöllä, vaikka sainkin aamupalaksi vain smoothien 😀

HOTELLIN OMA MINIGOLF-RATA

Meidän *Las Marismas -hotellin jättimäisellä piha-alueella oli hotellin oma rakentama minigolf-rata, joka oli rakennettu todella hulppeasti palmujen ja kaktusten keskelle, sekä minigolf-radalle oli tehty myös kaunis vesiputous. Hotelli tarjosi ensimmäisen pelitunnin maksutta ja päätimme yhtenä iltana ennen auringonlaskua käydä testaamassa miten minigolf meiltä sujuu.

Käymme Suomessa pari kertaa kesässä pelaamassa minigolffia Ruissalon leirintäalueen radalla, mutta en ole aikaisemmin koskaan ollut noin upealla minigolf-radalla. Taisin keskittyä enemmän ympäristön tutkimiseen, kuin itse minigolfiin. Pelattiin rata läpi noin tunnissa ja vaikka hävisin, niin tämä jäi yhdeksi suosikki muistokseni tästä reissusta.

HETKET UIMA-ALTAALLA

Käytiin joka ikinen päivä altailla uimassa. Merenrantaan olisi ollut matkaa vain puoli kilsaa, mutta helmikuussa oli vielä sen verran viileää, ettei mereen meneminen houkuttanut. Muutenkin Fuerteventurassa tuulee aina – fuerte tarkoittaa tuulta ja saarella tuulee jatkuvasti ja tästä syystä aallot merenrannalla ovat todella suuria ja en suosittele muutenkaan merellä uimista ellet ole sitten todella taitava uimari. Fuerteventura on surffaajien paratiisi ja surffaajia matkustaa meren tyrskyihin ympäri maailmaa.

Meidän hotellissa oli kolme uima-allasta: lasten allas ja kaksi aikuisten allasta. Altaan vesi oli aamuisin todella kylmää, mutta se lämpeni päivän mittaan. Aurinkotuoleja oli allas-alueella tuhottomasti, joten ei ollut pelkoa, ettei myöhemminkin päivällä saisi omaa tuolia. Altaan vieressä oli allasbaari, josta sai edullisesti juomia ja välipalaa. Viiniä tuli kyllä maisteltua altailla päivittäin, sillä iso lasi kustansi kaksi euroa. Allasbaarista sai myös tilattua kunnon ruokaa ja yhden kerran syötiin kanapihvit ja hyvää oli. Altailla oli ihana olla vaan rennosti ja katsoa menoa ja vilskettä – ja sitä kuinka onnellisia kaikkia lomailijat ja varsinkin lapset olivat.

PÄIVÄ KATAMARAANILLA

Olin jo ennen matkaamme kolunnut läpikotaisin Tripadvisorin kautta mitä kaikkea retkiä Corralejo tarjoaa. Mieheni aina sanoo mulle, että miksi mun pitää etukäteen tutkia kaikki, että sitten kohde ei tarjoa mulle mitään yllätyksiä, kun tiedän jo kaikesta kaiken. Mä haluan aina selvittää kaiken etukäteen, ettei mene sitten siellä paikan päällä aikaa tutkimiseen ja selvittämiseen, koska viikko on kuitenkin lyhyt aika lomalla.

Olen aina rakastanut ulkomailla veneretkiä ja bongasin Tripadvisorista risteilyretken Catlanza nimisellä katamaraanilla. Hinta oli hieman korkea ja 59€ maksu mietitytti kovasti, mutta tuo risteilyretki oli saanut niin hyvät arvostelut Tripadvisorissa, että uskalsin sen varata. Varaaminen onnistui kätevästi what’s app:in kautta ja Catlanza tarjosi samaan hintaan myös kyydityksen naapuri hotellista satamaan ja takaisin.

Risteily lähti aamulla 11 aikaan kohti Lanzaroten saarta ja onneksi olin varannut mukaan lämmintä päälle pantavaa, koska aamulla ilma oli todella viileä ja aurinkoa ei näkynyt missään. Onneksi aurinko kuitenkin tuli esiin ja pärjäsin aivan hyvin pelkällä mekolla loppu reissun. Catlanzan henkilökunta oli todella ystävällistä ja he oikeasti pitivät huolen, että kaikki nauttivat matkasta. Lanzaroten edustalla saimme hypätä mereen uimaan ja jopa minä uskalsin käydä nopeasti kastautumassa, koska pelkään merta tai lähinnä sitä, kun en tiedä mitä siellä pohjassa on. Hintaan kuului myös vesiskootterilla ajo, mutta itse en uskaltanut, sillä niin hurjalta näytti se meno – onneksi mieheni uskaltautui, niin ei mennyt rahat hukkaan.

Risteilyn hintaan kuului kaikki juomat ja baarista sai hakea mitä halusi. Lanzaroten pysähdyksen aikana meille tarjottiin lounas ja oli todella mahtavaa, että minulle oli tehty erikseen gluteeniton vaihtoehto, kun ilmoitin allergiasta varausta tehdessä. Risteily oli aivan mahtava kokemus ja se meri-ilma, hurjat aallot ja delffiinien bongailu oli todella jännittävää. Jos matkustat lomalle Lanzarotelle tai Fuerteventuraan, niin mene tälle risteilylle – et varmasti tule pettymään. Saavuimme 15 aikaan takaisin satamaan ja minulla oli ihan haikea olo, että joko se loppui. Tämä risteilykokemus tulee säilymään meidän molempien muistoissa varmasti hautaan saakka. Olen ollut monenlaisilla risteilyillä ulkomailla, mutta tämä oli ehdottomasti paras ikinä.

RUOKA

En osaa nimetä mitään yhtä ainoaa parasta ruokahetkeä, mutta sehän on vaan fakta, että ulkomailla ulkona syöminen on loman parhaita asioita. Corralejossa oli useita kymmeniä ravintoloita aina jenkkiruoasta, thaikkuun ja espanjalaiseen. Me valitsimme ravintolan aina Tripadvisorin kautta. Meille tärkeää ravintolassa on sen hinta-laatusuhde ja itselleni merkkaa ravintoloissa myös niiden visuaalisuus ja ulkonäkö. Me valmistettiin aamu-, ja välipalat itse hotellilla, mutta lounas ja illallinen syötiin aina ulkona.

Ruoka oli joka kerta todella hyvää ja minusta oli niin ihanaa mennä yhdessä ravintolaan, höpistä ja nautiskella ruoasta kaikessa rauhassa. Suomessa käymme ulkona syömässä vain pari kertaa vuodessa, sillä täällä hintataso on niin korkea, että sitä mielummin kokkailee kotona (ellei pizza-onlineä lasketa, hah).

Parhaat ruoat Corralejossa syötiin Retro Bar -nimisessä ravintolassa pääkadulla. En olisi ikinä uskonut, että pubista saatava ruoka nousisi meidän lemppariksi, mutta heidän pihvit olivat vain niin hyviä. Retro Bar sijaitsee pääkadun toisessa päässä eli jos matkaat Corralejoon, niin käy siellä. Parasta tuossa ravintolassa oli myös se, että heillä oli live-esiintyjä joka ikinen ilta. Livemusan ja ruoan takia eksyttiin tänne yhteensä neljä kertaa, vaikka yleensä meillä on tapana lomalla se, että kävisimme joka päivä eri paikoissa syömässä 😀

Loma Corralejossa oli aivan ihana ja Fuerteventura yllätti minut todella positiivisesti – sillä minulla on tietynlainen kuva, että Kanarian saaret ovat vain mummoille. Kaupunki oli helmikuussa aika hiljainen, mutta ravintolat ja kaupat olivat hyvin silti auki. Onko joku muu käynyt Corralejossa ja mikä teidän lomassa oli parasta? 🙂

14 kommenttia

 1. Melissa kirjoitti:

  Ihan kuin olisi syömässä Sasiedzissa, siellä myös tulee vartaat tuolla tavoin tarjolle.

  https://villananna.blogspot.com

 2. Minnea kirjoitti:

  En ole käynyt, mutta voisin hyvinkin joskus käydä 🙂 Lomailu suositussa lomakohteessa turistikauden ulkopuolella on ihan parasta! Ei ruuhkaa ja hälintää ja valtavia turistimassoja. Lämpötilakin on usein siedettävämpi pahimman sesongin ulkopuolella.

  Ihania lomakuvia! Tulisipa kesä ja lämpö nopeasti tänne kotimaahankin 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Tulipa tästä lomakaipuu :), Ihanalta reissulta vaikuttaa. En ole tuolla vielä koskaan käynyt, muualla kanarialla kylläkin.

 4. hannamariav kirjoitti:

  Vaikuttaa ihan tosi ihanalle reissulle ja mihin hintaan! Tuo aamiainen toki hiukan pettymys, mutta onneksi tekivät listan ulkopuolelta 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kanarialla olemme käyneet vaan Gran Canarialla, viimeksi muutaman päivän verran helmi-maaliskuun taitteessa ja täytyy tunnustaa, että siinä missä omatkin vuosikymmenen takaiset muistoni jostain Puerto Ricon isosta hotellista eivät olleet houkutelleet Kanarialle palaamaan, niin nyt lyhyt kaupunkiloma Las Palmasissa sai kyllä miettimään, että tännehän voisi vaikka tulla toistekin!
  Tuosta pienemmistä hotelleista ja matkalla suomalaisten kanssa seurustelusta tuli muuten mieleen yksi äkkilähtöloma Kyprokselle, jossa päädyimme sitten tietysti johonkin pienehköön hotelliin, jossa oli enimmäkseen suomalaisia ja vahingossa ensimmäisellä aamiaisella ”paljastui”, että puhun melko sujuvasti kieliä pyytäessäni lisää jotain ja sen jälkeen useamman kerran kun olimme lähdössä tai tulossa, niin aulassa joku pyysi käännösapua asiaan tai toiseen! Piti melkein alkaa varovasti katsomaan ennen aulaan menemistä, että selviämmekö tästä nyt nopeasti ulos/sisään juuttumatta haluamattamme suomalaisseuraan 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Hahhah, mä muistan yhden loman Kreetalla. Minulla oli mukana kasa juorulehtiä. Jätin lehdet hetkeksi pyyhkeen päälle ja kummasti koko uimatuoli-rivi luki niitä. Lähdin jo uima-altaalta poiskin ja sanoin, että lehtiäni saa kyllä lukea, että tuokaa sitten ne vaikka huoneemme eteen. Taisin saada lehdet takaisin päivää ennen kotimatkaa ja en ollut niitä edes itse ehtinyt lukea 😀

 6. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä siitä, että ruoka on yksi parhaista asioista matkoilla. On se sitä Suomessakin, mutta matkoilla minun tulee metsästettyä aina paikkojen parhaat ravintolat ja upeisiin elämyksiin olen kyllä päässyt käsiksi.

 7. Iina / Iina travels kirjoitti:

  Kuulostaa kivalta lomalta! En ole itse Kanariaa kauheasti kolunnut, joskus pienenä juurikin käynyt Lanzarotella ja jäänyt sellainen käsitys, että se on ehkä vanhemman kansan paikkaa tai vaihtoehtoisesti perhelomailijoiden suosiossa. Kiva kuitenkin kuulla, että sielä voi muutkin viihtyä!

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mistäköhän monella on tuo käsitys, että Kanariansaaret ovat ns ”eläkeläis-saaret” 😀
   Mä luulen, että meidän päähän on pinttynyt tämmöinen jostain iltapäivälehdistä tai sitten siitä, että Kanaria on ainoa lähellä oleva paikka, jossa on talvellakin lämmintä ja monet vanhemmat ihmiset suuntaa sinne lyhyen lentomatkan vuoksi. Lähtisin kyllä ehdottomasti Kanarialle uudestaan jos bongaisin jonkin edullisen matkapaketin 🙂

 8. Merja / Merjan matkassa kirjoitti:

  Päivä katamariinilla kuulosti juuri sellaiselta retkeltä, minne minäkin todennäköisesti päätyisin. Teemme yleensä jonkun veneretken joka reissulla, jos se vain suinkin on mahdollista. Turkissa ne olivat yleensä bileristeilyjä, joissa poppi soi ja juoma virtasi. Sitten on ollut hillitympää meininkiä mm. Gambiassa. Siellä keskityttiin enemmän lintujen bongailuun ja mukana olikin hc-bongareita. Minä nautin auringosta kannella. Oliko tuo teidän reissu äkkilähtö, kun saitte niin edullisesti?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Veneretket ovat ruoan lisäksi aina loman parasta antia. Itse eksyin kerran bileristeilylle, joka oli ainoastaan venäjän-kielellä, en ymmärtänyt mitään ja kävi retki tuntui ikuisuudelta. Parhaita ovat tuollaiset veneretket, jonne ei mahdu ihan tuhottomasti porukkaa, vaan veneessä on rauhallinen ja rento tunnelma. Bile-jumputusta kun ei jaksaisi kuunnella koko matkaa 😀 Ostimme matkat suoraan Aurinkomatkoilta. Heilä oli silloin joku tarjousviikko, mistä bongasin tuon reissun halvalla. Olen onnistunut saamaan aina Aurinkomatkoilta tosi edukkaita reissuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.