Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: GLUTEENITON TONNIKALAPASTA UUNISSA

Kaupoista on uutisten mukaan viime aikoina hamstrattu hulluna makaronia ja tonnikalaa koronaviruksen varalta. Itse syön aika harvoin tonnikalaa, koska mun mielestä se on kallista verrattuna esim. paketilliseen jauhelihaa tai kanaa. Mulla on kuitenkin taskussa yksi todella hyvä tonnikala-resepti, jota tulee aina välillä tehtyä. Kyseessä on uunissa tehtävä tonnikala-pastavuoka, joka on yksi mun suosikki uuniruoka. Koska ainekset koostuvat pääasiassa makaronista ja tonnikalasta, niin tämän voisi nimetä karanteeni-pastaksi 😀 Tämä ruoka on todella helppo tehdä, sillä pastaa ei tarvitse keittää. Ruoan voi tehdä gluteenittomalla pastalla tai normaaleilla makaroneilla.

Valmistusaineet

  • 1 purkki tonnikalaa.
  • 1 tölkki (500g) paseerattua tomaattia.
  • 1 tölkki ruokakermaa (sopii hyvin myös maustettu kerma, esimerkiksi pippuri-, tai juustokerma).
  • 3 valkosipulin kynttä. Itse käytän yleensä Spice Upin valmista valkosipulitahnaa!
  • 1 iso sipuli tai puoli pussia pakastesipulia.
  • 250 grammaa gluteenittomia makaroneja tai fusilleja.
  • 1,5 desiä vettä.
  • Mausteita: suola, valkosipuli ja pizzamauste.

Valmistusohjeet

  1. Voitele uunivuoka ja kaada pasta raakana vuokaan.
  2. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit paistinpannulla.
  3. Valuta tonnikala ja lisää se paistinpannulle. Paista kevyesti hetken ajan.
  4. Lisää sekaan paseerattu tomaatti ja vesi.
  5. Lisää mausteet ja lämmitä kastike kuumaksi.
  6. Kaada kastike raa’an pastan joukkoon.
  7. Lisää ruokakerma ja sekoita. Halutessasi voit ripotella pinnalle esim. mozzarellajuustoa tai muuta juustoraastetta.
  8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia.

Tein tätä ruokaa viimeksi eilen. Ajattelin, että tästä riittää meille ainakin pariksi päiväksi syötävää, mutta ahmittiin sitten puolet laatikosta yhdeltä istumalta, koska se oli niin hyvää. Onko sinulla jotain hyviä tonnikala-reseptejä? 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edulliseen hintaan *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITON PASTA-CARBONARA

RESEPTI: JAUHELIHA-KASVISLAATIKKO

RESEPTI: HERKUTTELUPÄIVÄN KANA-AURAJUUSTOKASTIKE

6 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    En olekaan hetkeen tehnyt tonnikalapastaa, kiitos muistutuksesta 😀

  2. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    oi nam näyttääpä hyvältä! Et varmaan ole testannut miten kaurapohjaiset ”kermat” toimii tonnikalan kanssa. Mie kaipaankin arkeen just tämmösiä reseptejä että ruoan saa vaan heittää kulhoon mahdollisimman pienellä vaivalla ja sitten ”unohtaa” uuniin siihen saakka että kello soi ja päästään syömään. Testataan tämä! 🙂

  3. villananna kirjoitti:

    Meillä on lapset juoneet aikanaan noita kaurapohjaisia juomia. Sitten tuli muita allergioita ja piti lopettaa niidenkin juonti.

  4. Minttu/Dirty Hippies kirjoitti:

    Mitkä maailman söpöimmät pupupillit! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *