Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: MAUKAS JA HELPPO PEURAKEITTO

Olen aina halunnut testata Sannan Ruokakassia ja onneksi työpaikalleni on pari kertaa sellainen ilmestynyt, josta olen tehnyt hoitolapsille ruokaa. Tällä viikolla Sanna Ruokakassista valmistin peurakeittoa, mutta tuunasin reseptiä hieman, koska minulla ei ollut käytettävissä kaikkia aineita – sillä en esim. saanut avattua tomaattipyre-purkkeja, sos! Keitosta tuli pienellä tuunauksella kuitenkin super hyvää ja haluan jakaa tämän reseptin täällä blogissakin.

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edullisesti *Matsmartin hävikkiruokakaupasta(mainoslinkki).

Valmistusaineet

  • Kaksi isoa perunaa.
  • 2 dl kauramaitoa.
  • 1 sipuli.
  • 4 isoa porkkanaa.
  • 400 grammaa peuran jauhelihaa.
  • 1 paprika.
  • 1 lihaliemikuutio.
  • Mausteet: valkosipuli, tinjami, suola, mustapippuri.

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se kuutioiksi.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kolikoiksi.
  3. Hienonna kokonainen paprika paloiksi.
  4. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2cm paloiksi.
  5. Ruskista peuran jauheliha isossa kattilassa tilkassa öljyä. Kun liha on ruskistunut kaada sekaan sipulit, porkkanat, paprikat ja perunat.
  6. Kaada kattilaan 8 desiä vettä ja 2 desiä kaurajuomaa.
  7. Heitä sekaan yksi lihaliemikuutio sekä muut mausteet makusi mukaan.
  8. Anna keiton kuumentua kiehuvaksi ja anna keiton kiehua niin kauan, että perunat ovat kypsiä eli noin 10 minuuttia hellasta riippuen.

Peuranliha on aika paljon tyyrimpää kuin esim. nauta, mutta välillä tarjouksesta olen peuranlihaa bongannut. Peuranliha on lähes rasvatonta, mutta kuitenkin todella maukasta ja peurahan on suomalaista perinneruokaa parhaimmillaan. Oletko sinä maistanut peuranlihaa ja maistuisiko tämä keitto sinulle? 🙂

 

8 kommenttia

  1. Henna kirjoitti:

    Ai vitsit näyttää hyvältä! Peura maistuu, ihan taivaallista!

  2. Sukat hukassa kirjoitti:

    Näyttää kyllä hyvältä, maistuisi varmasti ilman peuraa 😉 heh. En ole kyllä koskaan maistanut, mutta varmasti riistana voisin maistaa jos jostain saisi käsiinsä.

  3. Inka kirjoitti:

    Herkullisen näköistä! Mä en ole koskaan maistanut peuraa, mutta moni kehunut, että on taivaallista!

  4. sinikka kirjoitti:

    Tein äsken tämän keiton, tuli oikein hyvää. Kiitos ohjeesta, hyvä ja simppeli.
    Vaati parikin liheliemikuutiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *