Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO GLUTEENITON PANNUKAKKU

Mulla teki yhtenä päivänä jostain syystä hirveästi mieli pannukakkua, joten sellaisen sitten päätin väsätä. En ole pannukakkua tehnyt aikaisemmin gluteenittomana, mutta nyt vatsan takia gluteeniton ruokavalio on mulle pakollinen ja vähän jännitti mikä on pannarin kohtalo 😀 Mieheni toimi koemaistajana ja hänelle upposi monta palaa pannukakkua naamariin, joten voin suositella tätä herkkupannarin reseptiä teillekkin 🙂

Valmistusaineet

  • 7 dl maitoa
  • 3 kanamunaa
  • 1,5 desiä sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl raastettua sitruunankuorta
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 grammaa margariinia
  • 4 desiä gluteenitonta jauhoa, itse käytin Semperin vaaleaa jauhosekoitusta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään ensin jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola sekä kardemumma.
  2. Lisää kuivien aineiden sekaan huoneenlämpöinen margariini, maito ja kanamunat. Vispaa aineet kunnolla tasaiseksi, itse käytin sähkövatkainta, jotta taikinaan ei jää kokkareita, mutta se ei ole välttämätöntä.
  3. Raasta sekaan pestyn sitruunan kuorta, joka antaa ihanan raikkaan maun pannukakulle.
  4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä pannukakkua uunissa 225 asteessa 35 minuuttia.

Huom: pannukakku ei kohoa uunissa samalla tavalla kuin vehnäjauhoista tehty pannari. 35 minuutin paistoaika uunissa riittää hyvin ja pannarista kuuluukin jäädä hieman ohuempi ja vaaleampi kuin normaaleihin jauhoihin tehty pannukakku.

Vinkki: leikkaa juomalasin avulla pannukakusta pyöreitä paloja tarjolle!

Jos pidit tästä reseptistä, niin jätä kommentti tai paina sydäntä 🙂

 

6 kommenttia

  1. Rosa kirjoitti:

    Ooh kiitoksia ihana tästä <3 Täytyypä laittaa testiin, koska glögi ja pannari = yes please.

  2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Eipä ole pannaria tullut hetkeen tehtyä, muutama päivä sitten myös yllätti kun innostui lettuja paistamaan 😀

  3. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

    Kiitos muistuksestam että voi tehdä näinkin. Hyvä ja nopea vierasvara ja maistuu ei-gluteenittomillekin. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  4. Maisa kirjoitti:

    Itse teen kaikki makeat piirakat gluteenittomina. Anoppini on vehnäjauhoallerginen ja kerran päätin kokeilla ja tykästyin ikihyviksi! 🙂 Niistä tulee ihanan kuohkeita verrattuna vehnäjauhoilla tehtyihin.

  5. Minna M kirjoitti:

    Ehkäpä joskus testaan. Lapsilla on muutamia gluteiinittomia kavereita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *