Hae
Diiskuneiti

MINUN LEMPIRAVINTOLANI TURUSSA: PINCHO NATION

Pääsin mukaan Turku lähettiläiden tiimiin ja blogissa alkaa näkymään välillä postauksia Turusta. Tulen jakamaan mm. mun lempipaikkoja, ravintoloita, kauppoja ja erilaisia vinkkejä Turkuun liittyen. Nyt ajattelin kertoa ensimmäisenä mun lempiravintolasta, johon ihastuin ihan totaalisesti heti ensimmäisellä käyntikerralla. Kyseessä on ruotsalainen sovellusravintola nimeltään Pincho Nation. Ensimmäinen ravintola avattiin Ruotsissa vuonna 2012, jonka jälkeen ravintolaa alettiin tarjota yrittäjille franchise-sopimuksella, jolloin se levisi ympäri Ruotsia. Suomessa ensimmäinen Pincho Nation avattiin Turkuun ja viime vuonna toinen ravintola avautui Helsinkiin.

VARAA, TILAA JA MAKSA KÄNNYKÄLLÄ

Ravintolaan sisään astuessa tuntuu, kuin olisi tullut suureen sirkukseen. Nenän valtaa valloittava popcornin tuoksu ja asiakaspalvelija vie sinut pöytään istumaan. Hetken päästä pöytään saapuu ravintolan puolesta popcorneja. Poppareita popsiessa voi samalla selata kännykästä ruokalistaa ja valita halutut annokset ostoskoriin. Menu tarjoaa runsaan valikoiman pieniä annoksia eri puolilta maailmaa.

Menuun voi rastittaa ruoka-aineallergiat esim. itselläni se näyttää kätevästi kaikki gluteenittomat annokset. Mun ehdoton lemppari annos menusta on lankkupihvi, se on parasta pihviä mitä olen ikinä syönyt! Menusta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, kuten salaatteja, paellaa, hampurilaisia, kanavartaita, ribsejä, tacoja, keittoja yms. Kaikki ruoka-annokset ovat edullisia alkaen 3,50€/kpl ja itse tilaan yleensä 3-4 annosta. Sovellus ilmoittaa, kun ruoka on valmista ja se haetaan itse keittiön tiskiltä. Myös juomatilaukset noudetaan baaritiskiltä henkkareita vastaan.

Rakastan Pinchon sirkusteemaista sisustusta ja myös työntekijät ovat pukeutuneet teeman mukaisesti. Vessoissa on ihanat suuret meikkipeilit, joiden edessä voit sipaista lisää huulipunaa. Pinchon puolesta tarjolla on mm. Victoria’s Secretin tuoksuja ja hiuslakkaa. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen ja se hoituu kännykkäsovelluksen kautta. Myös ruoat ja laskun maksu tapahtuu suoraan sovelluksesta. Laskun voi maksaa pankkikortilla tilaamalla tarjoilijan pöytään, mutta käteinen ei tässä ravintolassa käy.

YMPÄRISTÖN YSTÄVÄ

Vastuullisuus on tänä päivänä todella tärkeää ja Pincho Nation pyrkii tekemään hyviä valintoja ympäristön kannalta. Pinchon tavoitteena on osaltaan pienentää hiilidioksiidipäästöjä ja ympäristökuormitusta.

 • Ei palmuöljyä! Pincho välttää palmuöljyä sisältäviä elintarvikkeita ja jossain Pinchon ravintoloissa ollaan päästy jo siihen tilanteeseen, ettei palmuöljyä sisältäviä elintarvikkeita ole ollenkaan (maakohtaisia eroja).
 • Muovin käyttö minimiin! Pincho on vaihtanut kaikki muovipillit biomuovisiin. Pillejä ei muutenkaan tarjota asiakkaille eikä niitä ole missään esillä. Pillin laitetaan ainoastaan sellaisiin juomiin, jossa niitä tarvitaan esim. sangriakulho.
 • FSC! Pöytiin tarjottavat popparit tuodaan rasioissa, jotka on valmistettu metsistä peräisin olevista puuraaka-aineista, joiden hoidossa on otettu huomioon ympäristö.
 • Vege! Listalta löytyy myös vegaani ja-, kasvivaihtoehtoja.

bonus-ohjelma

Pinchon sovelluksesta löytyy oma bonus-sivulehti. Bonusta tulee jokaisesta ostoksesta ja yksi euro on aina kymmenen pistettä. Esimerkiksi kolmellasadalla pisteellä saa yhden annoksen maksutta. Voit ansaita lisää pisteitä kutsumalla kaverisi Pincho Nation sovelluksen käyttäjäksi. Kun kaverisi vierailee ja maksaa ravintolassa ensimmäistä kertaa, kilahtaa sinulle siitä kaksisataa pistettä! Pincho on kyllä niin kiva ravintola ja täällä on tullut jo useasti vierailtua. Tätä kirjoittaessa tuli sellainen fiilis, että täytyy varmaan ensi viikonloppuna mennä taas sinne syömään.

Oletko sinä käynyt jo Pincho Nation -sovellusravintolassa? 🙂

10 kommenttia

 1. Jeppe kirjoitti:

  Saako sen kännykän sieltä ravintolasta vai?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa mielenkiintoinen konsepti! Toivottavasti joskus vielä Joensuuhunkin rantautuisi 🙂

 3. villananna kirjoitti:

  En ole koskaan käynyt, en edes tiennyt, että siellä on tuommoinen paikka…

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 4. souliina kirjoitti:

  Kuulostaa huikean hyvältä. Täytyy ehdottomasti käydä, kun seuraavan kerran Turkuun suunnataan, kiitos tästä!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Minulle ihan uusi tuttavuus ? mutta mielenkiintoinen kokonaisuus ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *