Hae
Diiskuneiti

DIY: PIENI JA HELPPO VAIPPAKAKKU VAUVAJUHLIIN

*Sisältää mainoslinkkejä

Juhlisimme viime viikonloppuna ystäväni yllätys vauvajuhlia meidän luona. En enää pysy edes laskuissa kuinka monissa vauvajuhlissa olen ollut ja kuinka monet olen järjestänyt – polttareiden kanssa sama juttu 😀 Vauvajuhlat ovat ihania ja varsinkin tulevalle äidille ne ovat yleensä todella herkkä ja odotettu tapahtuma. On ihana koota ystävät kokoon juhlimaan ystäväpiiriin tulevaa uutta silmäterää. Vauvajuhlat kannattaa järjestää pari kuukautta ennen laskettua aikaa, jotta tuleva äiti pystyisi myös nauttimaan juhlistaan. Mulla on mm. kokemusta siitä, kun kerran ystäväni lähti synnyttämään juuri sinä päivänä, kun vauvajuhlien piti olla ja juhlat piti perua kokonaan. Eli juhlat kannattaa järjestää mielummin hyvissä ajoin, kuin liian myöhään 😀

Olen kirjoittanut pari vuotta sitten vauvajuhlien järjestämisestä oman artikkelin, jossa on paljon vinkkejä vauvajuhlien järjestämiseen. Tuon artikkelin pääset lukemaan tästä! Toteutimme vauvajuhlat nyyttäri meiningillä eli kaikki toivat juhliin ennakkoon sovittuja herkkuja. Kaikki herkut tehtiin äidin ruokavalion mukaisesti eli gluteenittomana. Koristeet olivat vanhoja ja hankkisin muutamia juttuja edullisesti Tigerista. Kaikki koristeet kannattaa aina säilyttää, niin ei tarvitse ostaa aina uusia ja säästää näin luontoakin. Kävin ostamassa vaippakakun lisäksi ystävälleni lahjaksi Rusetista ihanan käsintehdyn mobilen pinnasängyn ylle. Jaoimme kaikki kustannukset juhlaporukan kesken, paitsi toisen ystäväni vaippakakun kustansin itse.

Meillä oli vauvakutsuilla tarjolla:

 • Juustotarjotin.
 • Mansikka-tuorejuustokakku.
 • Pastasalaatti.
 • Karjalanpiirakoita.
 • Jungle Juice Barista mehut.
 • Suklaata ja hedelmiä.
 • Alkoholitonta kuohuvaa.

DIY: HELPPO PIENI VAIPPAKAKKU

Vaippakakku on perinteinen lahja tulevalle äidille ja onhan vaippakakku myös upean näköinen ja ehdottomasti juhlien keskipiste. Meillä oli vauvajuhlissa itse sankarin lisäksi yksi vieraista raskaana ja päätin yllättää myös hänet pienellä vaippakakulla. Vaippakakkuja on tullut väkerrettyä monta kertaa ja tällä kertaa, kun kakkuja piti tehdä kaksi, niin päätin testata pienempien vaippakakkujen tekemistä.

TARVIKKEET YHTEEN PIENEEN VAIPPAKAKKUUN:

 • 1 pieni paketti starters-vaippoja. Paketti sisältää 25 vaippaa.
 • Vahvaa pahvia, josta leikataan ympyrän muotoinen pohja kakulle. Itse leikkasin alustan tyhjästä pahvilaatikosta.
 • Kumilenkkejä.
 • Narua ja satiininauhaa.
 • 1 tyhjä wc-paperirulla.
 • Teippiä.
 • Sellofaania.
 • Pehmolelu kakun keskelle koristeeksi.
 • Koristeita kakkuun esim. tutti, sukkia, vauvan tarvikkeita, voiteita, äidille kasvonaamioita, suklaata yms!

OHJEET:

1. Leikkaa pahvista iso ympyrä.

2. Teippaa pahviympyrän keskelle tyhjä vessapaperirulla.

3. Rullaa kaikki vaipat siisteiksi rulliksi ja sido ne kumilenkillä.

4. Asettele vessapaperirullan ympärille vaippoja ja pujota ne kaikki kumilenkin sisään tai solmi niiden ympärille naru.

5. Lisää uusi kierros vaippoja ja sido ne kiinni narulla. Lisää vaippoja aina niin kauan, että pahvipohja on kokonaan täyttynyt vaipoista.

6. Sido uloin rivi kiinni varmistusnarulla. Leikkaa satiininauhasta pitkä nauha ja solmi se rusetille peittämään varmistusnaru.

7. Lisää vaippakakun keskelle pehmolelu. Edullisia ja söpöjä pehmoleluja voi ostaa esim. H&M Homen puolelta 4,99€ hintaan. Pujota pehmolelun jalat vaipparullien keskelle ja tue pehmolelua muilla koristeilla.

8. Asettele koristeita vaippakakun ympärille.

9. Paketoi kakun alaosa sellofaaniin sillä tavalla, että pehmolelu jää kurkkaamaan paketista. Halutessasi voit kääriä myös koko kokonaisuuden sellofaaniin. Sido paketin tai pehmolelun ympärille vielä lahjanauha ja vaippakakku on valmis.

Tästä ministä vaippakakusta tuli tosi söpö. Monesti vaippakakun budjettiin osallistuu monta ihmistä, mutta tällä tapaa vaippakakku on helppo toteuttaa helposti ja edullisesti myös yksin. Tulevaa äitiä voi muistaa pienellä vaippakakulla myös ilman vauvajuhlia. Oletko sinä askarrellut vaippakakkuja?

Mitä tuotteita laittaisit mukaan kakkuun? 🙂

 

LUE MYÖS:

NÄIN JÄRJESTÄT BABY SHOWERIT TYYLIKKÄÄSTI JA EDULLISESTI

JÄRJESTÄ EDULLISESTI KESÄISET SANGRIA-, JA TACOBILEET

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

 

8 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Söpöt vaippakakut kyllä. Minulla ei ole koskaan tämmöisiä vietetty, mutta sormiaisia on. Se tapa on jäänyt nykyään pois :/

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Marjo kirjoitti:

  Onpa söpö vaippakakku! Hauska idea juhlistaa vauvan tulevaa syntymään pitämällä vauvajuhlat. En ole tehnyt yhtään vaippakakkua mutta varmasti hauskaa tuollainen olisi väkertää 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No on varmasti ihana juttu tulevalle äidille. Itse jo haaveilin, että jos joskus on minun vuoro, niin haluan Muumi-vaippakakun 😀

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin sain aikanaan vaippakakun. Nuo on niin söpöjä 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Meidän tytöillä on tuollaiset samanlaiset harmaat puput. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.