Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JAUHELIHA-KESÄKURPITSAVUOKA (VHH, GLUTEENITON)

Tämä on ollut mun lemppari vhh-ruoka jo varmaan parisen vuotta ja tätä tulee tehtyä todella usein. Kesäkurpitsa on vähäkalorinen ja se sisältää runsaasti terveellistä kaliumia ja muutenkin kesäkurpitsa on oikea terveyspommi. Joskus aikoinaan tein kesäkurpitsalasagnea leikaten kesäkurpitsasta ohuet ja sileät lasagnelevyt, mutta nykyään en jaksa ja pilkon kesäkurpitsan vain pieneksi paloiksi – siinä säästää aikaa ja hermoja. Tässä tulee mun herkullisen kesäkurpitsamössön resepti, jolla itse kutsun tätä ruokaa 😀

VALMISTUSAINEET

  • 2 pientä (tai 1 iso) kesäkurpitsa.
  • 1 iso sipuli.
  • 400 grammaa jauhelihaa (voi korvata myös vegevalmisteella).
  • 1 tölkki (400g) tomaattimurskaa.
  • Juustoraastetta.

Vinkki: leikkaan usein sekaan myös yhden mozzarellapallon sekä tuoretta valkosipulia! Sellaisen valmiit mini mozzarellapallot sopivat myös tähän erinomaisesti. Juusto tuo ruokaan vähän sitkosta ja silloin ruoka ei jää niin löysäksi / vetiseksi 🙂

VALMISTUSOHJEET

  1. Kuori ja pilko sipuli.
  2. Ruskista ja mausta jauheliha sekä sipulit.
  3. Lisää jauheliha-sipuliseoksen sekaan tomaattimurska ja anna hautua pienellä lämmöllä.
  4. Pese ja kuivaa kesäkurpitsa.
  5. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi lohkoiksi ja kaada ne uuninkestävään vuokaan.
  6. Kaada jauhelihasoossi kesäkurpitsojen päälle ja sekoita.
  7. Lopuksi päälle juustoraaste ja kypsennä uunnissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Kesäkurpitsa on kyllä herkkua ja siitä voi valmistaa vaikka ja mitä. Aiotko kokeilla tätä reseptiä? Muista olla myös mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (*mainoslinkki).

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

RESEPTI: PIZZAPOHJA KUKKAKAALIMURUSTA (PELLILLINEN)

RESEPTI: HELPPO JUUSTOINEN KASVISGRATIINI

SEITSEMÄN HELPPOA KETO-ARKIRUOKA RESEPTIÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *