Hae
Diiskuneiti

TEE ITSE KARMIVAT HALLOWEEN-KORISTEET

Mitä turhia laittaa rahaa marketeissa myytäviin muovisiin Halloween-koristeisiin, kun sellaiset voi tehdä kotona ihan itse. Nämä kaikki koristeet ovat todella helppo valmistaa ja näitä voi tuunailla oman maun mukaan. Kaikki tässä artikkelissa valmistetut koristeet on tehty melkein nollabudjetilla eli tavaroilla mitä kotoa löytyy jo valmiina. Halloween-koristeita on kiva askarrella yksin, koko perheen tai ystäväporukan voimin.

MUUMIOLYHTY

Tarvitset:

 • Tyhjiä lasipurkkeja.
 • Sideharsoa.
 • Paperia, liimaa ja tussi.
 1. Rullaa sideharsoa purkin ympärille pari kerrosta, niin että lyhdyn lasipinnat peittyy. Kiinnitä reunakohta läpinäkyvällä teipin palalla. Harso pysyy lasissa hyvin kiinni ilman liimausta ja tarvitsee vain pikkuisen palan teippiä.
 2. Piirrä valkoiseen paperiin kaksi silmää. Leikkaa ne ja väritä silmät mustalla tussilla.
 3. Kiinnitä silmät liimalla tai teipin palalla sideharsoon.

KURPITSALYHTY

Tarvitset:

 • Tyhjiä lasipurkkeja.
 • Oranssia tai keltaista maalia.
 • Tussin.
 1. Maalaa purkki oranssilla.
 2. Anna purkin kuivua kunnolla pari tuntia.
 3. Piirrä kuivuneeseen purkkiin kurpitsan kasvot.

Vinkki: voit maalata purkin myös esim. vihreäksi ja tehdä Frankenstein-lyhdyn tai tee valkoinen kummituslyhty yms. Tässä hommassa vain mielikuvituksesi on rajana.

KUMMITUSVALOT

Tarvitset:

 • Jouluvalot.
 • Valkoisia pahvimukeja.
 • Tussi.
 1. Tee pahvimukin alaosaan pieni reikä.
 2. Piirrä tussilla pahvimukeille silmät.
 3. Sujauta valosarjan valo-osa sisään pahvimukin alaosasta.

Vinkki: pahvimukeihin voi piirtää ja maalata oikeastaan mitä vain. Mukit voi maalata esim. oranssilla ja tussilla voi taiteilla mukeihin kurpitsankasvot ja näin saat söpöt kurpitsavalot. Scream-naamiot toimivat myös hyvin näissä valoissa.

LEPAKOT

Mustasta kartongista saa kätevästi tehtyä näyttäviä lepakoita. Lepakoita voi kiinnittää seinään, ikkunoihin, kurpitsoihin ja vaikka ulko-oveen. Lepakoita voi laittaa myös roikkumaan katosta, lampuista ja koukuista. Hauska idea on hakea ulkoa puunoksa, laittaa ne maljakkoon ja ripustaa lepakoita roikkumaan puun oksista.

Vinkki: taita pahvi kaksin kerroin ja piirrä puolikas lepakko taitoskohtaan. Leikkaa pahvi  pitämällä sitä edelleen kaksin kerroin ja saat leikattua lepakoita helpommin ja nopeammin.

TUUNATUT ILMAPALLOT

Puhalla eri värisiä ilmapalloja ja piirrä niihin Halloween-kuvioita, kuten hämähäkkejä, kurpitsan kasvoja, kummituksia, kissoja, noitia, hirviöitä tai mitä tahansa. Ilmapalloja voi kiinnittää seiniin ja niistä voi rakentaa kauniita sommitelmia ja rykelmiä. Ilmapallot voi sitoa myös narulla yhteen ja laittaa ne roikkumaan esim. verhotangoista. Ilmapallot tuovat näyttävää karnevaalitunnelmaa.

KIRKAS HALLOWEEN-LYHTY

Tässä lyhdyssä voit antaa mielikuvituksen lentää ja voit piirtää lyhtyihin juuri sellaisia kuvioita, kuin haluat. Permanent-tussi sopii hyvin lasipinnalle ja jos haluat, niin voit myös maalata kuviot lasiin.

Tarvitset:

 • Tyhjiä lasipurkkeja.
 • Permanent tussi, joka sopii kaikille pinnoille.
 1. Laita lasipurkit likomaan saippuaveteen noin päivää ennen askartelua, jotta etiketit lähtevät helposti pois. Jos tuntuu, että etiketti ei lähde millään pois, niin harjaa etikettiä saippualla ja tiskiharjalla.
 2. Kuivaa purkit kunnolla.
 3. Piirrä tussilla purkkiin erilaisia Halloweeniin liittyviä kuvia kuten. kurpitsoja, lepakoita, noitia, taloja, hautausmaa, puita.

Pimeässä tuikun palaessa lyhdyt tuovat kotiin ihanaa Halloween tunnelmaa. Halloween-koristeita voi siis tehdä myös itse pienellä rahalla tai jopa nollabudjetilla. Jos aika tai askartelutaidot eivät riitä Halloween-koristeiden tekemiseen, niin valmiita koristeita voi ostaa kätevästi myös esim. Tigeristä, *Tokmannilta ja *Cool Stuffista 🙂

 

LUE MYÖS:

IHANA POP-UP KAUHUKIRJA LAPSILLE

RESEPTI: KARMIVAT HALLOWEEN-HERKUT

RESEPTI: HELPPO JA NÄYTTÄVÄ HALLOWEEN-BOOLI

10 kommenttia

 1. Jasu kirjoitti:

  Nää on niin herttasia! ❤️ Oispa itelläkin pirskeet, mihin vois panostaa tämmösillä 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mulla on noi Muumio-lyhdyt tv-tasolla ollut jo pari viikkoa! 😀
   Voit siis askarrella pari juttua kotiin vain tunnelmaa tuomaan 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskoja ideoita, näitä tulee varmaan hyödynnettyä viimeistään neidin kasvaessa 😀

 3. Sorakukka kirjoitti:

  Aivan loistavia askarteluvinkkejä. Näitä on helppo toteuttaa myös perheen pienempien kesken

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Meilläkin alkoi Halloween-huuma blogissa. Koristuksiin ei olla kurpitsalyhtyjä lukuunottamatta panostettu, joten kiitos vinkeistä.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Täytyypä käydä kurkkaamassa blogiasi. No nämä koristeet on todella helppo toteuttaa ja kivaa on, että nämä myös kestävät useamman vuoden 🙂

 5. villananna kirjoitti:

  Hauskoja ideoita 🙂

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.