Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HIILARITON PIZZAPOHJA (PELLILLINEN)

Kutsuin viime lauantaina äitini ja pikkusiskoni meille syömään. Äitini on nyt karpannut pari kuukautta ja laihtunut 8 kiloa – wau! Halusin tietenkin tarjota äidin ruokavalioon sopivaa ruokaa ja mietin kauan, että mitä oikein sitten tekisin. Päädyin tekemään porkkanakeittoa sekä hiilaritonta pizzaa. Äitini piti todella paljon pizzasta ja pyysi saada reseptin itselleen. Bongasin reseptin muistaakseni alunperin kotikokista ja pienillä tuunauksilla sain siitä tehtyä ihan huipun. Parasta on, että tämä pizzapohja on myös gluteeniton ja laktoosittoman tästä saa käyttämällä laktoositonta juustoa. Tällä ohjeella saa yhden uunipellillisen verran pizzapohjaa.

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

Valmistusaineet:

  • 5 kananmunaa.
  • 2 pussia juustoraastetta tai raastettuna noin 300 grammaa.
  • Tomaattimurskaa tai sokeroimatonta ketsuppia.
  • Oregano ja valkosipulijauhe.

Valmistusohjeet:

  1. Riko kaikki munat kulhoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
  2. Levitä juustoraaste pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kaada vatkatut munat juustoraasteen päälle ja katso, että munaseos levittyy kunnolla kaikkialle. Ripottele mausteet pohjan päälle. Mausteiden maut tulevat paremmin esiin, kun ne imeytyvät suoraan pizzapohjaan.
  4. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  5. Ota pizza uunista ja levitä pohjan päälle tomaattimurska.
  6. Täyty pizza haluamillasi täytteillä ja paista pizzaa vielä noin 20 minuuttia.

PS. jos haluat hifistellä, niin voit leikata pizzan pyöreään muotoon 😉

Mitkä ovat sun ”must” täytteet pizzassa? Mun on ehdottomasti ananas!

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

RESEPTI: FETA-JAUHELIHAPIIRAKKA (GLUTEENITON + KETO)

KAKSI HELPPOA KETOSÄMPYLÄN RESEPTIÄ

HELPPO JA HERKULLINEN SOKERITON MANSIKKARAHKA

19 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Kuullostaapa herkulliselta, tätä pitää ehdottomasti joskus testata 🙂

  2. Diiskuneiti kirjoitti:

    Jos ei karppaa, niin sitten tuo pohja on kyllä aikamoinen rasvapommi, mutta juuri karppaajan ruokavalioon sopiva pizzapohja. Oli kyllä hyvää – ja kaikki missä on juustoa ei voi olla pahaa 😀

  3. Jasu kirjoitti:

    Tunnelmallinen kuva tuo viimenen ? Oon kans sitä mieltä että ananas on paras! Siitä kyllä saa hyvät keskustelut kun aloittaa ”kuuluuko ananas pizzaan” 😀

  4. Diiskuneiti kirjoitti:

    Kiitos 🙂
    Ilman ANANASTA pizza ei ole pizzaa! 😀

  5. Marianne kirjoitti:

    Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Erikoisin pizzapohja mitä olen kokeillut on ollut kukkakaalista, mutta ei sekään hassumpi ollut 🙂

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Mäkin olen tehnyt kukkakaali pizzaa ja tykkäsin hirveästi. Haluaisin kokeilla joskus myös tehdä pizzapohjan parsakaalista 😀 Nuo toki ovat hieman työläämpiä kuin tämä juustopohja 🙂

  6. Mari kirjoitti:

    Jännä idea, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! 🙂

  7. Kaura kirjoitti:

    Pitää kokeilla tätä. Vaikuttaa hyvältä. 🙂

  8. lehtinen kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä. pelkään kyllä että on hyvin suolaista. Lisäksi pitsa on todella kolesterolipommi. Olen saanut 6 kolerteroliarvoni pysymäään ale 4 ja hyvä kolesteroli korkealla, paha alhaalla. Vaikka sanotaan että veri uudistuu 3-4 kk, kyllä minun arvoni lasku kesti pari vuotta ja vielä kolmantena vuonnakin parani. Koska olen täydellinen sohvaperuna, pitää pitää veriarvot ja paino kondiksessa.
    Laihdutan vähähilarisella ruoalla 2 kertaa vuodessa, 6-7 viikon ajat.

  9. Peter An kirjoitti:

    Such a fabulous recipe, I have made delicious one and definitely not at last.

  10. Terhi kirjoitti:

    Hyvää! Harmi vaan että pizzaa tehdessä, ohjeessa ei mainittu tomaattimurskaa vasta kun lopussa. Se jäi laittamatta piti pistää hätävarana ketsuppia! Toimii!

    Ananas ei kuulu pizzaan ?

    Omaan pizzaan tuli: kinkku, kebab, pepperonisalami, kana-nauta jauhelihaa, Pekonia. ?

  11. Testi kirjoitti:

    Hyvä ohje, mutta mitä tuo coca-cola tekee viimeisessä kuvassa :/
    vie pohjan ketoilusta

  12. Sari Kettunen kirjoitti:

    Itse olen tehnyt isolle uunipellille hieman samalla ohjeella, mutta itse vatkaan 4 kananmunan valkuaista vaahdoksi ja siihen lisännyt lopuksi yhden keltuaisen. Sen levitän hyvin ohuelti pellille leivinpaperin päälle. Sitten ripotellut tasaisesti n. 150-170g juustoraastetta sen päälle, eli 1 juustoraaste pussi. Sitten 200 astetta ja 10min uunissa jonka jälkeen täytteet ja takaisin uuniin 225 astetta n. 20min. Tuntuu, että tuolla pohjan aines määrällä ei onnistu, mutta hyvä tulee👍 Ja jos ei tykkää, että kananmunan maku tulee liikaa esille niin hyvin riittää 1 keltuainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.