Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HIILARITON PIZZAPOHJA (PELLILLINEN)

Kutsuin viime lauantaina äitini ja pikkusiskoni meille syömään. Äitini on nyt karpannut pari kuukautta ja laihtunut 8 kiloa – wau! Halusin tietenkin tarjota äidin ruokavalioon sopivaa ruokaa ja mietin kauan, että mitä oikein sitten tekisin. Päädyin tekemään porkkanakeittoa sekä hiilaritonta pizzaa. Äitini piti todella paljon pizzasta ja pyysi saada reseptin itselleen. Bongasin reseptin muistaakseni alunperin kotikokista ja pienillä tuunauksilla sain siitä tehtyä ihan huipun. Parasta on, että tämä pizzapohja on myös gluteeniton ja laktoosittoman tästä saa käyttämällä laktoositonta juustoa. Tällä ohjeella saa yhden uunipellillisen verran pizzapohjaa.

Valmistusaineet:

  • 5 kananmunaa.
  • 2 pussia juustoraastetta tai raastettuna noin 300 grammaa.
  • Oregano ja valkosipulijauhe.

Valmistusohjeet:

  1. Riko kaikki munat kulhoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
  2. Levitä juustoraaste pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kaada vatkatut munat juustoraasteen päälle ja katso, että munaseos levittyy kunnolla kaikkialle. Ripottele mausteet pohjan päälle. Mausteiden maut tulevat paremmin esiin, kun ne imeytyvät suoraan pizzapohjaan.
  4. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  5. Ota pizza uunista ja levitä pohjan päälle tomaattimurska.
  6. Täyty pizza haluamillasi täytteillä ja paista pizzaa vielä noin 20 minuuttia.

PS. jos haluat hifistellä, niin voit leikata pizzan pyöreään muotoon 😉

Mitkä ovat sun ”must” täytteet pizzassa? Mun on ehdottomasti ananas!

8 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Kuullostaapa herkulliselta, tätä pitää ehdottomasti joskus testata 🙂

  2. Diiskuneiti kirjoitti:

    Jos ei karppaa, niin sitten tuo pohja on kyllä aikamoinen rasvapommi, mutta juuri karppaajan ruokavalioon sopiva pizzapohja. Oli kyllä hyvää – ja kaikki missä on juustoa ei voi olla pahaa 😀

  3. Jasu kirjoitti:

    Tunnelmallinen kuva tuo viimenen 💙 Oon kans sitä mieltä että ananas on paras! Siitä kyllä saa hyvät keskustelut kun aloittaa ”kuuluuko ananas pizzaan” 😀

  4. Diiskuneiti kirjoitti:

    Kiitos 🙂
    Ilman ANANASTA pizza ei ole pizzaa! 😀

  5. Marianne kirjoitti:

    Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Erikoisin pizzapohja mitä olen kokeillut on ollut kukkakaalista, mutta ei sekään hassumpi ollut 🙂

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Mäkin olen tehnyt kukkakaali pizzaa ja tykkäsin hirveästi. Haluaisin kokeilla joskus myös tehdä pizzapohjan parsakaalista 😀 Nuo toki ovat hieman työläämpiä kuin tämä juustopohja 🙂

  6. Mari kirjoitti:

    Jännä idea, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *