Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: MAIDOTON JA GLUTEENITON PERUNAMUUSI

*Sisältää mainoslinkkejä

Lääkäri määräsi minut maidottomalle ruokavaliolle ja yhtenä päivänä mulla teki ihan sairaasti mieli perunamuusia ja lihapullia. Päätin testata perunamuusin tekoa gluteenittomalla kauramaidolla. Perunamuusista tuli todella hyvää ja oikein sellaista kermaisen makuista ja ajattelin jakaa ohjeen täällä teillekin 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

Valmistusaineet

  • 1 kg perunoita.
  • 1 dl gluteenitonta kauramaitoa. Tavallinen kauramaito käy myös jos et noudata gluteenitonta ruokavaliota.
  • 2 tl suolaa, voit lisätä oman maun mukaan lisää.
  • 1 rkl perunamaustetta.
  • 1 rkl maidotonta margariinia. Mm. Lidl ja Rainbow-merkki myy maidottomia margariineja.

Valmistusohjeet

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Keitä perunat kokonaisina ja lisää keitinveteen suolaa.
  3. Survo kypsät perunat. Käytä apuna vatkainta jos haluat, itse en käytä muusin tekoon koskaan vatkainta, ainoastaan perunasurvinta. Lisää vatkatessa sekaan, perunamauste, 1 dl kauramaitoa ja lusikallinen margariinia.
  4. Muista, ettet vatkaa perunoita liian kauan, sillä muuten muusista tulee epämääräistä liisteriä. 

 

LUE MYÖS:

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

RESEPTI: MAIDOTON JA GLUTEENITON KINKKUPIIRAKKA

RESEPTI: MAIDOTON UUNIMUNAKAS

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *