Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: MAIDOTON PERUNAMUUSI

Miettisin taas yhtenä päivänä sitä kuuluisaa kysymystä ”mitä tänään syötäisiin” 😀 Jostain syystä mulla teki hirveästi mieli perunamuusia. En ole koskaan tehnyt perunamuusia itse, enkä varsinkaan maidottomana, joten vähän jännitti mitä tästä tulee. Onnistuin kuitenkin hyvin ja voin suositella tätä ohjetta teille muillekkin. Ps. tietäisittepä vaan kuinka monta kertaa olen testaillut kaikenlaisia ruokia ja ne ovat olleet niin hirvityksiä, että niillä ei ole ollut mitään asiaa tänne blogiin, mutta onneksi tämä muusi ei ollut yksi niistä 😀

Valmistusaineet:

  • 1 kg perunoita.
  • 1 dl kauramaitoa (käytin Rainbow:n kauramaitoa).
  • 2 tl suolaa, voit lisätä oman maun mukaan lisää.
  • 1 rkl perunamaustetta.
  • 1 rkl maidotonta margariinia (Lidl ja Rainbow).

Valmistusohjeet:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Keitä perunat kokonaisina ja lisää keitinveteen suolaa.
  3. Survo kypsät perunat ja käytä apuna vatkainta. Lisää vatkatessa sekaan, perunamauste, 1 dl kauramaitoa ja lusikallinen margariinia.

Muista, ettet vatkaa perunoita liian kauan, sillä muuten muusista tulee epämääräistä liisteriä. Itse silppusin muusin päälle vielä ruohosipulia. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt perunamuusia, joten en ihan tarkalleen voi sanoa, että tämä olisi mestariteos, koska minulla ei ole aikaisempaa kokemusta perunamuusin teosta. Mielestäni muusi oli kuitenkin todella hyvää ja vielä kaiken lisäksi maidotonta. Testaamalla oppii kaikenlaista! 🙂

*Kuvassa näkyvät astiat on Teuvo Lomanin suunnittelemia ja olen saanut astiaston blogin kautta Muurlalta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *