Hae
Diiskuneiti

VIISI RUOKAIDEAA ISÄNPÄIVÄKSI

Isänpäivää vietetään tulevana sunnuntaina 12.11. Monilla on perinteenä mennä isän luokse syömään, mutta omasta mielestäni isänpäivänä isän ei kuuluisi tehdä muuta kuin nauttia päivästä, eikä varsinkaan joutua itse kokkaushommiin. Oma isäni asuu Espanjassa, joten en ole itse koskaan isänpäivää viettänyt, mutta tänä vuonna järjestämme mieheni isälle juhla-aterian, johon kuuluu salaatti, pääruoka sekä jälkiruoka kahveineen. Isän voi viedä toki sunnuntaina myös ravintolaan, mutta jos et halua ahtautua täpötäyteen ravintolaan maksamaan itseäsi kipeäksi, niin suosittelen järjestämään juhla-aterian kotona, jossa säästät niin rahaa kuin hermojakin. Esittelen nyt viisi pääruoka-ideaa isänpäiväksi ja nämä kaikki ovat hinnaltaan max. 20 euroa per ruoka 🙂

KALKKUNARULLA

Kalkkuna on hyvää ja kalkkunarullasta riittää syötävää isommallekin poppoolle. Kalkkunarullan kanssa sopii hyvin uunijuurekset tai perunamuusi. Katso tarkemmat ohjeet kalkkunarullan valmistukseen tästä.

NAUDAN LEHTIPIHVIT

Hemmottele isää herkullisilla pihveillä. Nauta on huomattavasti porsasta maukkaampi ja kevyempi liha. Kaupasta voit ostaa naudan lehtipihvit valmiina ja niiden valmistusaika on pannulla vain pari minuuttia. Pihvien päälle voi leikata pienet napit maustevoita ja lisukkeeksi käy hyvin vaikka lankkuperunat.

KERMAINEN KASVISPASTA

Jos isä ei ole lihan ystävä, niin lihattomat pastaruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Keitetyn pennepastan joukkoon voi lisätä melkein mitä vain kaapista löytyykään. Lisää vielä kermaa ja tuorejuustoa ja kermainen herkkupasta on valmis.

UUNIPERUNA & SKAGENTÄYTE

Uuniperuna on tuttu ja turvallinen ruoka, joka maistuu vuodesta toiseen. Pese ja kuivaa perunat, tee pintaan ristiviilto ja kääri ne folioon. Kypsennysaika on yksi tunti 200-asteisesssa uunissa. Skagentäytteen saa tehtyä helposti majoneesista, sinapista ja smetanasta. Laita täytteeseen vielä katkaravut, mausteita ja yrttejä ja herkulliset uuniperunat ovat valmiita.

KANAA KALKKUNAPEKONILLA

Osta paketti kanaleikettä ja viipaloi kanat kahteen osaan. Ripota päälle haluamiasi mausteita ja ja kierrä kanaviipaleen ympärille siivu kalkkunapekonia. Levitä uunivuokaan kasviksia, ruokaöljyä ja mausteita. Heitä kanat kasvispedin päälle ja paista ruokaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kanojen ja kasviksien lisäksi lisukkeeksi sopii hyvin riisi.

Mitä teillä on suunnitelmissa isänpäivänä? Viettekö isän ulos syömään vai valmistatteko juhla-aterian itse? Ihanaa isänpäivää kaikille isille 🙂

 

3 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Vesihän tässä herahti kielelle. Noita pitää varmaan kokkailla niin omalle miehelle kuin isällekin 😀

  2. Tia kirjoitti:

    Hyvän kuuloisia ruokia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.