Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: PARSA-JAUHELIHAKIUSAUS FETALLA

Parsan sesonkiaika on startannut ja se kestää aina kesäkuun loppuun saakka. Itse rakastan parsaa ja siitä on tullut kokkailtua monenlaisia juttuja, mutta parsa on myös todella hyvää ihan vaan uunissa paistettuna tai grillattuna. Vihreää parsaa voi käyttää myös raakana, mutta valkoinen tankoparsa tulee aina kypsentää. Parsa sisältää foolihappoa, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja B-vitamiinia eli melkoinen terveyspommi on siis kyseessä.

Parsan uskotaan tekevän todella hyvää suolistolle, sille se on hyvä kaliumin ja kuidun lähde – kannattaa siis popsia parsaa! Mieheni rakastaa jauhelihakiusausta ja päätin tuunata sitä hieman parsalla ja voi, että siitä tuli hyvää. Mieheni sanoi, että tämä oli parasta jauhelihakiusausta mitä olen ikinä tehnyt, vaikka aluksi hän tähyili aika epämääräisellä katseella, että mitä vihreää tuo akka on taas tuonne ruoan sekaan tunkenut. Parsa pehmenee uunissa ihanasti perunan ja jauhelihan joukkoon. Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä reseptiä 🙂

VALMISTUSAINEET

  • 400g jauhelihaa.
  • 1 pussi (500g) peruna-sipulisekoitusta.
  • 5 parsaa.
  • 1 purkki ruokakermaa.
  • Kourallinen feta-, tai cheddar-kuutioita.
  • Mausteita: suola, valkosipulijauhe, jauhelihamauste, perunamauste.

VALMISTUSOHJEET

  1. Paista jauheliha ja lisää sekaan kaikki muut mausteet, paitsi perunamauste.
  2. Voitele uunivuoka ja kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan. Lisää sekaan perunamauste ja sekoita.
  3. Huuhtele, valuta ja pilko parsat. Lisää parsat vuokaan peruna-sipulisekoituksen sekaan.
  4. Kaada sekaan jauheliha, juustokuutiot ja ruokakerma. Sekoita hyvin!
  5. Lisää halutessasi päälle juustoraastetta ja paista uunissa 220 asteessta noin 50 minuuttia. Kannattaa aina katsoa tarkka paistoaika perunapussista, sillä ne vaihtelee merkittäin.

Pidätkö sinä tankoparsasta ja mitä tykkäät siitä valmistaa? 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edulliseen hintaan *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT CHEDDAR-LIHAPULLAT

RESEPTI: GLUTEENITON PASTA-CARBONARA

RESEPTI: JAUHELIHA-PERUNA KASVISLAATIKKO

7 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Näyttääpä tuo herkulliselta 🙂

  2. petra kirjoitti:

    Vau! Onneks on blogit, jäis aika monet ruoat testaamatta ja tarvikkeet kaupan hyllylle… Ei ole montaa vuotta siitä kun luulin et parsasta tehdään vaan parsakeittoa ja voi pojat kun maistoin grillattua parsaa ensimmäisen kerran ??

    http://www.sangynalla.fi

  3. villananna kirjoitti:

    On mahtavaa, että parsa on tullut suurempaan osaan ruokia. Itse tosin olen todella huono parsan kanssa :/

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  4. Marjut kirjoitti:

    Tykkään parsasta etenkin keitettynä ja siihen hollandaise kastiketta kylkeen. On kyllä niin hyvää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *