Hae
Diiskuneiti

TESTISSÄ: LIDLIN GLUTEENITON VUOKALEIPÄ

Oltiin kesällä muutama päivä Ruotsissa äidin parhaan ystävän luona ja ensimmäisenä aamuna kömpisin keittiöön kysymään, että mitä hän oikeen leipoo. Hän sanoi, että hän tekee gluteenitonta vuokaleipää, että minäkin saisin herkutella aamupalapöydässä leivällä. Olen aina tottunut, että vieraiden luona en saa syödä mitään tai tarjolla minulle on yleensä joku jogurtti, joten olin niin innoissani ja otettu, että minulle leivottiin ihan oma leipä! 😀

Äidin ystävä käytti leivontaan Semperin gluteenitonta jauhoa ja laittoi taikinan sekaan erilaisia mausteita kuten oreganoa. Leipä oli ihan super hyvää – ehkä parhainta gluteenitonta leipää mitä olen koskaan maistanut! Kävin sunnuntaina Liedon uudistetussa Lidlissä ja bongasin sieltä leipävuoan 3,99€ hintaan ja ajattelin heti tuota Ruotsissa syötyä leipää 😀 Otin leipävuoan ostoskoriin ja kävin hakemassa Lidlin gluteenittomalta osastolta heidän oman leipä-mixin. Äitini osasi heti sanoa, että pakkauksen mitat hieman heittää ja hän antoi minulle oikeat mitat, jolla leivästä tulee täydellinen. Leivästä tuli ihan taivaallista ja me syötiin miehen kanssa puolet leivästä, ennen kuin ehdin ottaa siitä edes kuvia. Äitini näki kuvat ja sanoi, että leivästä saa vielä muhkeamman, kun antaa sen kohota kunnolla – mutta ei se ulkonäkö vaan maku 😀

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

Valmistusaineet:

  • 1 paketti Lidlin gluteenitonta Bread Mixiä.
  • 5 desiä kylmää vettä.
  • 0,5 desiä ruokaöljyä.
  • Pussi kuivahiivaa (tulee leipä-mixin mukana).
  • Mausteita omaan makuun, itse laitoin suolaa ja oreganoa.

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita leipä-mix ja hiiva keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja öljy ja vaivaa taikina käsin. Taikina on valmis kun se on tahmeaa.
  3. Voitele leipävuoka ruokaöljyllä ja kaada takina vuokaan. Kastele ruokalusikka ja levitä ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Anna kohota lämpimässä noin tunnin verran.
  4. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista leipää uunin alatasolla 55 minuuttia.
  5. Irrota leipä heti vuoasta kaatamalla se esim. ritilän päälle.
  6. Anna jäähtyä ja nauti!

Leipä on parasta tuoreena ja se kuivuu aika nopeasti (parissa päivässä). Paahdettuna leipä maistuu myös tosi hyvältä, mutta pakastamisen jälkeen se on kuivahkoa. Suosittelen siis tämän leivän tekemistä esim. brunssille yms, jossa se syödään heti pois 🙂

17 kommenttia

  1. Liisa kirjoitti:

    Mä oon huomannu, että mun masu voi paremmin jos en joko syö leipää tai syön gluteiinitonta. Ja leipää tekee mieli, kokoajan. Tämä vinkki tuli siis tarpeeseen!

  2. Anni kirjoitti:

    Ihanaa! Itse myös gluteenittomaksi juuri siirtyneenä kaikki vinkit ovat tervetulleita! Olen kokeillut Lidlistä tuon saman merkin brownie mixiä, sekä pakastenuggetteja.

    • Anni kirjoitti:

      Niin tosiaan, jäi kommentti kesken… Olen siis testannut niitä pari muuta tuotetta ja pidän kyllä molemmista! Mun mielestä oikein hyvä hinta-laatu-suhde 🙂

      • Diiskuneiti kirjoitti:

        Joo noi Lidlin gluteenittomat tuotteet ovat kyllä hyvän hintaisia ja valikoimaa löytyy vaikka ja mitä! 🙂
        Mä en tykännyt yhtään niistä nugeteista 😀

  3. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Itse olen jostain syystä hieman vierastanut noita valmisseoksia, mutta hyvä kuulla, että niilläkin onnistuu – tämä vinkki täytyy pitää mielessä jos joskus gluteenitonta olisi hyvä olla tarjolla 🙂

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Mä oon tosi paljon käyttänyt gluteenittomia valmisseoksia, koska ne helpottaa niin paljon leivonnassa ja en ole ainakaan vielä pettynyt mihinkään valmisseokseen 😀

  4. Sonja Suomela kirjoitti:

    Tosi hyvältä kuulostaa!

  5. Hymyillään blogi kirjoitti:

    Mahani suosii parhaiten gluteenittomia tuotteita,joten tää menee heti kokeiluun. Kiitos ohjeesta.

  6. Mere - Mom is the new black kirjoitti:

    Hyvä vinkki! Meilläkin käy välillä gluteenittomia vieraita niin tykkään pitää kaapissa jotain nopeaa ja helppoa heidän varalleen. 🙂

  7. Elli Leppiniemi kirjoitti:

    Vaikuttaapas helpolta! Itellä on ollut turhan usein kuva, että gluteenittoman leivän valmistaminen ois jotenkin rakettitiedettä 😀 Mutta ihanaa että ei oo, vaikuttaa supernäppärältä toi Mix!

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Gluteenittomien ruokien valmistus ei onneksi enää nykyään ole rakettitiedettä, kun kaupat myy valmiita gluteenittomia jauhoseoksia 😀

  8. Heidi kirjoitti:

    Meillä äiti on gluteiiniton, joten täytyykin vinkata tästä hänelle, jos ei ole tätä jo kokeillut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *