Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

TRATTORIAN UUSI HERKULLINEN KESÄMENU

Kaupallinen yhteistyö: Trattoria Wiklund

Turun keskustan sydämmessä Wiklundilla sijaitsee ravintola Trattoria – jonka herkulliset italialaiset maut vievät suoraan Toscanan auringon alle. Trattoria on laajentunut vanhan VENN:in tiloihin ja nyt Trattorialla on myös upea terassi josta voi ihmetellä keskustan vilinää ja torin rakennuspuuhia. Olen käynyt Trattoriassa syömässä useamman kerran ja tykkään ravintolan tunnelmasta ja herkkulisesta menusta. Melkein kaikki ruoat on mahdollista saada gluteenittomana ja annokset on helppo muokata myös ketoystävällisiksi.

Trattoria kutsui minut maistelemaan heidän kesämenua ja otin vanhan työkaverini mukaan herkuttelemaan. Ulkona oli hellepäivä ja kuten kuvasta näkyy niin vähän oli kuuma. Trattoriassa on arkisin saatavilla lounas johon kuuluu yleensä kolme erilaista vaihtoehtoa. Mukana on aina liha-, ja kasvisruoka ja lounaalle on mahdollista valita myös pelkkä salaattipöytä. Lounas sisältää aina kahvin ja jälkiruoan. Lounas on tarjolla arkisin 10-14. A’ La Carte -lista on täynnä italian keittiön aineksista koostettuja annoksia. Alkuruokaksi voi valita antipasti-annoksia ja itse valitsin helteen vuoksi alkuruoaksi Prosciutton – joka sisälsi melonia ja ilmakuivattua kinkkua. Annos oli todella hyvä suolaisen ja makean sekoitus ja varsinkin kuumana päivänä se maistui erittäin hyvin. Ystäväni valitsi alkuruoaksi Capresen joka sisälsi mozzarellaa, puolikuivattua tomaattia ja suolapähkinäpestoa – joka oli maultaan myös todella hyvä. Rakastan kun Trattoriassa ruoat laitetaan kauniisti esille ja heillä on todella kauniit italiaistyyppiset astiat.

Pääruoaksi valitsin Agnellon eli karitsan sisäfileetä bearnaisekastikeella. Annokseen kuului yrttiperunat, mutta vaihdoin ne grillattuihin kasviksiin nam. Annos oli todella hyvä ja erilaiset maut tulivat raikkaasti esiin. Ystäväni valitsi perinteisen Tagliatan eli naudan pihvin ranskalaisilla. Annoksen päällä oli rucolaa ja parmesaania ja kuulemma oli erittäin maistuva setti. Trattorian listalla on ihan älytön määrä erilaisia pääruokia joten varmasti kaikille löytyy jotain syötävää. Listalla on mm. pihviannoksia, kanaa, pizzaa, risottoa, salaatteja ja pastaa.  Myös vegaaneille löytyy kasvisruoka vaihtoehtoja.

Mulla oli alkupalan ja pääruoan jälkeen vatsa jo niin täynnä, että otin jälkkäriksi vain jäälatten. Ystäväni herkutteli vaniljabrûléella ja hänellä olikin vaikea valita jälkkäriä, koska listalla oli jätskiä, suklaakakkua ja vaikka mitä. Siirryttiin ravintolan sisältä Trattorian juomaan kaffet uudistuneelle terassille, josta on kiva katsella keskustan vilinää ja torin rakennuspuuhia. Meillä oli ystäväni kanssa kyllä niin luksus maanantai ja oli virkistävää aloittaa uusi viikko herkullisella lounaalla. Meitä palveli Trattorian vuoropäällikkö Timo – joka on aivan mieletön asiakaspalvelija ja ihastuimme myös hänen ihanaan murteeseen – olisiko ollut vähän lappalaista aksenttia?

Trattoriaan tulee varmasti mentyä vielä monta kertaa – menkää tekin! Trattoria löytyy Turusta Wiklundin kakkos kerroksesta ja Trattoria-ravintoloita löytyy myös Jyväskylästä, Lahdesta ja Nurmeksesta 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

TESTISSÄ: UUSI SOKOS HOTEL WIKLUND + VINKKEJÄ TURKUUN MATKUSTAVILLE

MITEN TUKEA TURKULAISIA RAVINTOLOITA JA KAUPPOJA POIKKEUSAIKANA

SUOSIKKIPAIKKANI TURUSSA * 7

Kaupallinen yhteistyö: Trattoria Wiklund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.