Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JAUHELIHA-KASVISLAATIKKO

Tein töissä lapsille jauhelihasoppaa ja mulla oli käytössä pakastimesta valmis peruna-keittojuurespussi. Ostan tosi usein valmiin pussin peruna-keittojuureksia, koska en halua käyttää sekunttiakaan aikaa perunoiden kuorimiseen – vihaan sitä yli kaiken 😀 Ekaa kertaa elämässäni luin mitä siellä pussin takana luki. Siellä oli nakkikeiton ohje sekä vinkki, että peruna-keittojuurekset voi myös laittaa broilerin kanssa uuniin – what, miksi en ole koskaan itse tajunnut tätä, olen aina ajatellut, että niistä voi tehdä vain keittoa.

Kaadoin peruna-keittojuures pussin vuokaan ja sekoitin niiden sekaan paistettua jauhelihaa ja kermaa sekä päälle laitoin juustoraastetta – siis siitä tuli niin hyvää. Jauhelihan voi korvata hyvin myös kanasuikaleilla tai oikeastaan millä vaan. Tällä reseptillä valmistui edullisesti ja helposti kilon verran ruokaa, joten tästä riittää syötävää isollekin perheelle.  Jos säkin haluat päästä joskus helpolla, niin poimi kuule tästä resepti talteen!

Valmistusaineet

  • 1 (750g) pussi peruna-keittojuureksia.
  • 400g jauhelihaa / kanasuikaleita.
  • 1 purkki maustettua ruokakermaa esim. cheddar & sipuli, sipuli tai kolme juustoa. Kanan kanssa sopii täydellisesti Arlan Curry & Chili -ruokakerma.
  • 100g juustoraastetta.
  • Mausteita oman maun mukaan! Itse käytän esim. valkosipuli, perunamauste, pippurisekoitus ja lihaan jauhelihamaustetta.

Valmistusohjeet

  1. Paista jauheliha / kana ja mausta.
  2. Voitele vuoka ja kaada peruna-keittojuurespussi vuokaan.
  3. Lisää sekaan paistettu jauheliha / kana.
  4. Kaada päälle ruokakerma, sekoita ja lisää oman maun mukaan mausteita. Lisää päälle vielä juustoraastetta.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 1 tunti. Suosittelen sekoittamaan laatikkoa 30 minuutin jälkeen, ettei laatikosta tule liian kuivaa ja kermaa imeytyy kaikkialle.

Helppoa ja hyvää – tämä ruoka meni ehdottomasti meidän TOP 5 arkiruokien listalle. Ehdotuksia mikä tämän ruoan nimi voisi olla? Aiotko testata? 🙂

 

LUE MYÖS:

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

RESEPTI: HELPPO JA MAUKAS JAUHELIHA-RIISIVUOKA

8 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Kuulostaa todella hyvältö. Meillä tehdään niin harvoin mitään laatikoita, ne tosin on helppoja arkiruokia.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Kiitos reseptistä, tämä lähtee ehdottomasti testiin 🙂

  3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

    Enpä ole ajatellut, että näitä keittojuureksia voisi tosiaan valmistaa myös uunissa. Ehkä pitää joskus kokeilla. Ruokaa tulee kuitenkin laitettua aika usein neljälle omalle lapselle ja neljälle hoitolapselle.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      No niinpä! Ja voihan nämä laittaa uuniin myös pelkästään ja tarjota vaikka kanapihvien tai lihapullien yms. kanssa 🙂

  4. Marjut kirjoitti:

    Tuo valmis peruna-keittojuurespussi on kyllä kätevä. Käytän usein itsekin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *