Hae
Diiskuneiti

AURINKOINEN VIIKONLOPPU SAARISTOSSA

Mies piti yhden viikon kesälomaa viime viikolla ja päätettiin extemporena vuokrata Teersalosta mökki kahdeksi päiväksi. Olin jo talvella nähnyt Instagramissa mainoksen uusista ”bilemökeistä”, joita oltiin rakennettu ravintola Wanhan Salakuljettajan kylkeen Teersaloon. Wanha Salakuljettaja sijaitsee Naantalissa Velkuan venesataman yhteydessä ja kesäisin siellä käy esiintymässä paljon kotimaisia artisteja, joiden vuoksi mökit on rakennettu, että bilekansa pääsee illan päätteeksi mökkeihin nukkumaan. No me ei mitään bilettäjiä olla, eikä meidän aikaan siellä ollut edes ketään esiintyjää, mutta haluttiin päästä nauttimaan saaristolaismeiningistä.

Liedosta saariston rengastietä pitkin Teersaloon ajoi noin 50 minuuttia. Käytiin hakemassa eväät Raision kauppakeskus Myllystä ja kun saavuimme Teersaloon aurinko porotti jo ihan täysiä. Valittiin kyllä hyvä hetki mökkeilylle, sillä meidän kohdallemme osui varmasti koko kevään lämpimämmät päivät. Mökki kustansi 55€/ yö ja rantasaunan sai varata itselleen 25€/tunti. Otettiin mökki koko viikonlopuksi ja varasimme tunnin saunavuoron lauantaille, jolloin minä kävin heittämässä meressä talviturkkini 😉

Mökki oli todella pieni ja siellä ei ole keittiötä tai jääkaappia eikä edes vessaa, mutta tämä oli siis ihan tiedossamme mökkiä varatessa. Mökkiläiset saivat käyttää rantasaunan ja ravintolan vessoja sekä suihkuun pääsi aamuisin rantasaunalle. Meille tuotti eniten päänvaivaa eväät, sillä mitäs otat kuumaan mökkiin, jossa ei ole jääkaappia eikä edes mikroa. Onneksi fiksuna naisena otin mukaan vedenkeittimen, niin saimme keitettyä pikakahvia, nuudeleita ja puuroa. Lisäksi meillä oli mukana hedelmiä, karjalanpiirakoita ja naksuja. Kävimme ekana iltana syömässä Wanhassa salakuljettajassa, jossa myydään pizzoja, hamppareita, salaatteja, kanakoreja tms. Hintataso oli korkeahko ja olin vähän ihmeissäni, että gluteenittomasta pizzapohjasta pyydettiin 3€ lisä – aika hävytön 😀 Kävimme perjantai-iltana ottamassa ravintolassa vielä drinksut ja katsottiin Suomen peliä ja sen jälkeen painuttiinkin jo nukkumaan.

Toisena päivänä miehen vanhemmat tulivat kahvittelemaan mökillemme ja anoppi halusi tarjota meille ruoat – ilmainen ruoka kelpaa aina, heh. Tien toisella puolella sijaitsi ravintola nimeltään Rantaklubi, joka oli sisustukseltaan ihanan kasari ja päätimme kokeilla sitä, koska olimme jo syöneet edellisenä iltana Wanhassa Salakuljettajassa. Rantaklubissa ruoka oli todella paljon edullisempaa, eikä gluteenittomasta pohjastakaan pyydetty lisämaksua. MUTTA pakko kyllä sanoa, että Wanhan salakuljettajan pizzat olivat paljon parempia, vaikka se gluteeniton lisä ärsyttikin. On kyllä hienoa, että nykyään gluteenittomuus on yleistynyt, sillä en olisi ikinä uskonut, että jostain saaristolaiskylästä saisi gluteenitonta pizzaa!

Kun anoppi ja appiukko lähtivät, niin kaveri pariskunta pöräytti mökille moottoripyörällä. Käytiin yhdessä saunomassa ja heittämässä talviturkit sekä istuskeltiin mökin terassilla. Miestä kismitti, kun olutta ei saanut mihinkään kylmään, joten kerrankin mulle oli etua siitä, että olen valkoviinin lipittäjä, koska se kyllä menee lämpimänäkin 😀

Mökki oli päivisin kuin pätsi, mutta onneksi ikkunan sai kokonaan auki, koska siinä oli ötökkäverkko. Nukuimme molemmat yöt ikkuna auki ja en ole hetkeen nukkunut niin hyviä unia, kuin tuolla mökillä. Raikas meri-ilma ja meren liplatus tuudutti mut kyllä hyvin uneen.

Sunnuntaina mökki piti luovuttaa 12 pintaan ja yllättäen mä olin taas herännyt jo kahdeksalta. Sain tehtyä mökillä muutamat tuotekuvaukset blogiin ja nauttisin puuroa ja kahvia laiturilla. Meillä oli jotenkin tosi ihana ja rento viikonloppu ja mökkeily on kyllä ihanaa. Kannattaa käydä testaamassa nuo Wanhan salakuljettajan mökit, mutta ei siellä varmaan paria päivää enempää viihdy ilman jääkaappia. Wanhan salakuljettajan ravintola on joka päivä auki 1.9 saakka ja mökit ovat myös vuokrattavissa sinne saakka. Ravintolasta voi vuokrata myös neljäksi tunniksi saunalautan, se jäi kyllä houkuttamaan meitä kaikkia kovasti. Kurkkaa lisää infoa mökeistä ja saunalautasta tästä.

Pidätkö sinä mökkeilystä ja oletko käynyt Teersalossa? 🙂

8 kommenttia

 1. Sorakukka kirjoitti:

  Mökkeily on aivan ihanaa. Me asutaan likellä järveä, meillä on ulkosauna ja talo lämpenee puilla. Vähän kuin mökillä asuisi ?

 2. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Mä oisin ottanut kylmälaukun mukaan (sellainen sähköllä toimiva on paras, mutta vanhanaikainenkin käy) ja mikron! 😀 Sitten ois ollu ihan jees. (Niitähän on semmosia ihan pikkusia halpismikroja, semmonen on helppo ottaa reissuun mukaan).

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kylmälaukku meillä olikin tai itseasiassa kaksikin, mutta mökissä oli niin kuuma, että kylmälaukut sulivat todella nopeasti. Kyllä mies olisi nauranut mut suohon, jos olisin pakannut mukaan mikron 😀 Toi vedenkeitin oli kätevä, kun ei vienyt tilaa ja sai tosiaan tehtyä riisinuudeleita ja puuroa + pikakahvia. Syömään pääsi kahteen vieressä olevaan ravintolaan 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta kuulostaa teidän viikonloppu! Minulla on ollut haaveena saariston rengastielle pääseminen. Vähän kyllä mietityttää punkkitiöanne siellä. Tosin alkaa niitä punkkeja täälläkin esiintyä.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kannattaa lähteä Saariston rengastielle, siellä on vaikka mitä nähtävää ja eihän sitä yöksi ole pakko jäädä. Ajelkaa ja käykää syömässä Wanhassa Salakuljettajassa ja palatkaa esim. Turun uuteen Wiklundin hotelliin yöksi karkuun punkeilta. Postaus Wiklundin hotellista löytyy hakusanalla blogista ”Sokos Wiklund”. No ei vais, turha niitä punkkeja on pelätä, mutta kannattaa pysyä poissa heinikoista 🙂

 4. Marianne kirjoitti:

  Ihanan näköinen ja kuuloinen paikka! Täytyy pitää mielessä kun kesälomareissua suunnitellaan 🙂

 5. Henna kirjoitti:

  Oikein onnistuneelta kuulostaa ja näyttää teidän viikonloppu! 🙂 Naantali on muutenkin aivan ihanaa aluetta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.