Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JOULUTORTUT SUKLAATÄYTTEELLÄ

Ruokasivuilla ja blogeissa on pyörinyt nyt hirveästi ”nutella-torttujen” ohjeita ja kun pikkusiskoni tuli viikonlopuksi kylään päätin, että nyt testataan niitä – sillä 11-vuotias pikkusiskoni rakastaa nutellaa! ”Oikean” nutellan sijasta hyvää pähkinä-suklaalevitettä myy myös halvemmat merkit ja itse nappasin tälläisen suklaalevitteen S-marketin hyllystä 1,89 euron hintaan.

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edullisesti *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

Yleensä teen kaikki ruoat gluteenittomana, mutta koska gluteeniton lehtitaikina maksoi melkein 5 euroa per paketti, niin päätin valita pakastealtaasta tavallisen lehtitaikinan, jonka hinta taisi olla euron luokkaa. Koska en joulutortuista muutenkaan pidä, niin tieto siitä, etten niitä saisi syödä ei paljoa haitannut 😀

Valmistusaineet

  • Paketti lehtitaikinaa. Yhdestä 500 gramman paketista saa 10 torttua.
  • Pähkinä-suklaalevitettä.

Valmistusohjeet

  1. Avaa lehtitaikina ja levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle. Sulata erillään huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi veitsellä.
  3. Leikkaa jokaisen taikinaneliön kulmiin 90 asteen viillot. Taita kulmat kiinni tortun keskikohtaan. Tällä tekniikalla saat ihania lahjapaketin / rusetin muotoisia torttuja.
  4. Lisää pähkinä-suklaalevite tortun keskikohtaan. Laita täyte valmiiksi muotoillun tortun päälle, se auttaa pitämään tortun paremmin koossa, kuin se, että laitat levitteen tortun ”sisälle”.
  5. Laita tortut uuniin ja paista niitä 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Pikkusiskoni tykkäsi kovasti näistä suklaatortuista, sillä hän ei pidä laisinkaan perinteisestä luumutäytteestä. Enollamme oli syntymäpäivät ja kokosimme pienelle tarjottimelle kasan torttuja ja laitoimme torttutarjottimen sellofaanin sisään – pieni herkkulautanen synttärisankarille 🙂

Vinkkejä

  • Tortut voi sivellä raa’alla kananmunalla, joka antaa tortuille hieman ruskeaa sävyä.
  • Valmiin torttujen päälle voi ripotella tomusokeria tai täyte-osan voi koristella nonparelleilla.
  • Pakastimessa kannattaa aina pitää lehtitaikinapaketti, sillä siitä saa nopeasti tehtyä yllätysvieraille tarjottavaa. Täytteeksi voi laittaa vaikka mansikkahilloa yms.
  • Lehtitaikinasta saa kätevästi tehtyä myös suolaisia versioita, käärimällä sisään esim. riisi-jauhelihatäytettä.

Mikä hillo on parasta joulutortuissa? 🙂

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT PIPARIKUPIT SUKLAAVAAHDOLLA

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Hyi kamala.Näyttää kuin joku olisi vääntänyt tortun päälle tortun.
    Vähän liian erehdyttävästi.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Hahhaha kuolen nauruun! Vaikka paskalta näyttää, niin katosivat silti nopeammin pöydästä kuin normaalit joulutortut. Toki tuohon päälle vois laittaa tomusokeria tai nompparelleja, niin ei näyttäisi niin ripulilta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *