Hae
Diiskuneiti

MITEN PUHELINMYYJIEN PUHELUT VOI ESTÄÄ?

Puhelin soi ja joku outo numero soittaa. Ajattelen aina, että ehkä sieltä soittaa joku vanha tuttu tai joku yritys haluaa lähestyä minua blogiasioilla, mutta ei – kyllä se on 90% aina niin, että sieltä soittaa puhelinmyyjä 😀 Mä olen sellainen ihminen, etten halua olla koskaan kenellekään ihmiselle tahallisesti ilkeä. Pyrin aina olemaan ystävällinen myös puhelinmyyjille, koska hekin ovat ihmisiä ja tekevät vain työtään. Jos et ole kiinnostunut puhelinmyyjän palvelusta, niin eikö parempi ratkaisu ole kieltäytyä kohteliaasti, jotta myyjälle jää hyvä mieli, eikä huudella ärräpäitä ja pilata toisen päivää?

Puhelinmyynnissä minua ärsyttää ehkä eniten se, että sitä kautta tarjotaan sellaisia tuotteita, jotka eivät kohderyhmältä liity millään tavalla minuun esim. jokin lehti tai jääkiekon kanavapaketti 😀 Monesti minulle soitellaan operaattoreilta ja itse en ikinä pystyisi tekemään ostopäätöstä pelkästään puhelimitse. Minun täytyy tutustua ensin tutustua tuotteeseen / palveluun oli sitten kyse aikakausilehden tilauksesta tai uuden puhelinliittymän ostosta.

Miten estät puhelinmyyjien soitot?

  1. Pyydä operaattoria laittamaan liittymänumerosi salaiseksi.
  2. Lataa Fonecta Caller, niin näet aina kuka soittaa ja voit olla vastaamatta puheluun, jos se on puhelinmyyjä.
  3. Pyydä operaattoria laittamaan päälle markkinointikiellot ja näin operaattori ei voi ”myydä” numeroasi muille yrityksille.
  4. Voit pyytää maistraatista tietojenluovutuskieltoja, joka estää siitä hetkestä tietojesi luovutuksen, mutta ei auta jo luovutettuihin tietoihin.
  5. Varmin tapa on tehdä *telemarkkinointikielto.

Jos osallistut usein erilaisiin arvontoihin ja kilpailuihin, jossa edellytetään yhteystietojen antamista – päätyy numerosi hyvin todennäköisesti yritysten markkinointilistoille. Kilpailu-, ja arvontalapuissa tulee olla selkeästi esillä vaihtoehto, jossa voit rastittaa, ettet halua yrityksen markkinointilistoille. Helpoin tapa on lopettaa osallistuminen ruokakauppojen kaiken maailman kinkku- ja karkkibingoihin 😀 Trafi, Väestörekisterikeskus ja monet yritykset myyvät ihmisten henkilötietoja suoramarkkinointi tarkoituksiin, joten jos haluat olla varma, ettet päädy minkään yrityksen myyntilistalle, niin tee itsellesi *telemarkkinointikielto, joka maksaa 6 euroa per vuosi.

Itse tein telemarkkinointikiellon, koska vihasin niin paljon sitä, että menin vastamaan esim. ruokakaupassa puhelinmyyjän puheluun ja siinä harvemmin sai sanottua väliin, että hei ei kiitos. Nyt olen saanut olla ilman puhelinmyyjien soittoja ja maksan tuon kuusi euroa mielelläni tästä rauhasta 😀 Suomalaisen Telemarkkinointi Ry:n telemarkkinointikiellon pääset tekemään *tästä!

*Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

 

 

 

Yksi kommentti

  1. Rahan haaskausta kirjoitti:

    Eipä ainakaan minulla tämä telemarkkinointikielto auttanut. Niin soittaa lehtimyyjät ja kaikenmaailman kerjäläiset. Rahastusfirma. Seuraava maksu napataan automaattisesti eikä irtisanoutuminen tosta noin vaan onnistukaan. Pitää kirjautua tunnuksilla ja sitten vielä pankkitunnuksia kaivaa. Liittyminen kyllä helppoa. Tutustukaa ohjeisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.