Hae
Diiskuneiti

MITÄ TEHDÄ JUHANNUKSENA TURUSSA?

Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä viettämään juhannusta mökille tai veneelle, jotka ovat varmaan ne suosituimmat juhannuksen viettopaikat. Itse olen viettänyt monia juhannuksia kotona kaupungissa ja hyvin hauskaa voi pitää myös keskustan sykkeessä ja lähiympäristössä 🙂

RANNALLE

Eväät mukaan ja rannalle! Jos eväiden raahaaminen ei innosta, niin ota tai tilaa mukaan take-away ruokaa tai tilaa ruokalähetti rantsulle. Rannalla on kiva viettää koko päivä, ota mukaan uimaleluja ja älä unohda aurinkorasvaa. Kurkkaa tästä Turun ja lähialueiden parhaat uimapaikat.

KAUPUNGIN OMAT TAPAHTUMAT

Kannattaa kurkata oman kotikaupungin tapahtumat netistä. Myös ravintolat järjestävät paljon erilaista juhannusohjelmaa. Kurkkaa Turun tapahtumat tästä.

MUUMIMAAILMA

Tiesittekö, että Muumimaailma on auki myös juhannuksena. Pakkaa koko perhe autoon ja lähtekää nauttimaan ihanasta meri-ilmasta Muumilaaksoon. Muumilaakso on avoinna koko juhannuksen 10-18 ja tekemistä riittää varmasti koko päiväksi. Juhannuksena Muumilaakso on hiljaisempi, joten lapset pääsevät varmasti tapaamaan Muumeja henkilökohtaisemmin. Muumisaaresta löytyy myös maksuton ja yleinen uimaranta, jonne pääsee ilman lippua. Rannalla on Muumifaneille pannukakkukahvila ja rannalta voi bongata Tuutikin uimahuoneen.

RISTEILY

Hyppää Turun satamasta Siljan tai Viking Linen kyytiin ja tee piknik-risteily saaristossa tai jää yöksi laivalle. Jokirannasta lähtee myös päiväristeilyjä saaristoon ja Naantaliin sekä Vepsään.

PIKNIK

Järjestä brunssi tai ihana piknik puistossa tai jokirannassa. Muista kerätä roskat lähtiessäsi.

FRISBEEGOLF KISAT

Järjestä leikkimieliset Frisbeegolf kisat ystävien tai perheen kanssa Paavo Nurmen urheilupuistossa. Turusta löytyy monta Frisbeegolf rataa ja ne kaikki ovat täysin maksuttomia – tarvitset vain omat kiekot.

PIHAPELIT

Pihapelejä voi pelata missä vaan, vaikka kerrostalon pihalla. Varsinkin mölkky ja kroketti toimivat aina. Päivä kuluu mukavasti ulkoilmassa ja pieni kisailu on aina kivaa. Jos teillä on mukana paljon pelaajia, niin voitte järjestää vaikka juhannus-olymppialaiset.

METSÄRETKI

Metsäretket ovat parasta, ja jos haluat päästä juhannuksen tunnelmaan on metsäretki ehdoton fiiliksen nostattaja. Lounas kalliolla, kukkaseppeleen tekoa ja pulahdus järveen – täydellistä.

Ihanaa, aurinkoista ja energistä juhannusta kaikille 🙂

 

LUE MYÖS:

KESÄN BUCKET LIST: MITÄ AION TEHDÄ KESÄLLÄ TURUSSA

TOP 5: IHANIMMAT UIMARANNAT TURUSSA JA LÄHIALUEILLA

SUOSIKKIPAIKKANI TURUSSA * 7

8 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Mä oon ollu vaikka kuinka monta viimeistä vuotta viettämässä kaupunkijuhannusta, joten nyt on mahtavaa päästä vaan rentoutumaan mökille. Relaa ja ruokaa, vähän ehkä viiniä.

 2. Helena kirjoitti:

  Ihana että oot ideoinu juhannukseks erilaisia hyviä vaihtoehtoja. Meillä ei oo omaa mökkiä, mut vuokrataa Vierumäeltä hotellihuone 2 yöks. Mukavaa juhannusta :).

 3. Mira Rinne | www.fashionpoetry.eu kirjoitti:

  Tykkään tälläisistä mitä tehdä-artikkeleista ja tässäkin on erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Ihanaa ja valoisaa juhannusta! <3

 4. Sonja kirjoitti:

  Mökillä vietettiin Juhannnus. Sää ei ihan suosinut, mutta kiva reissu kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.