Hae
Diiskuneiti

LOPPUKESÄN TOP 5: KIINNOSTAVIMMAT FESTARIT VARSINAIS-SUOMESSA

Festarikausi käy kuumana, joten päätin tehdä katsauksen mitä festareita täällä Varsinais-Suomessa on vielä tänä kesänä luvassa. Parhain festari missä olen ikinä käynyt on ehdottomasti Tomorrowland. Kävin Tomorrowlandissa kahtena eri vuotena ja festivaali ei pettänyt kumpanakaan vuonna. Lähtisin mielelläni Tomorrowlandeihin uudestaankin, mutta jotenkin koen, että ehkä minun kohdaltani tuo festari on jo ”nähty”, sillä matkustaminen Belgiaan ei ole kovinkaan edullista. Tänä kesänä minulla ei ole mitään lomaa, mutta sen sijaan minulla on pari viikonloppua vapaana. Kovin kauas en voi lähteä, joten selvitin mitä festareita Turussa tai Turun lähellä on ja mitkä olisivat sellaisia, jonne haluaisin lähteä. Tässä tulee siis viisi kiinnostavinta loppukesän festaria Varsinais-Suomessa 🙂

AURA FEST, TURKU

Aura Fest järjestetään 11.-12.8 Kupittaanpuistossa, Turussa. Olen käynyt Aura Festeillä neljänä vuotena ja olen tykännyt tästä festarista kovasti. Vuonna 2012 opiskelin kulttuurituottajaksi ja suoritin tuottajaharjoittelun Aura Festeillä. Festivaali on vaihtanut omistajaa ja mielenkiinnolla haluankin mennä katsastamaan miten festivaali on muuttunut. Kupittaanpuisto on upea paikka festivaalille ja sinne on helppo kävellä Turun kauppatorilta tai käyttää Föliä. Artistikattaus on räppipainotteista, mutta Aura Festeillä esiintyy myös ihana Inna, jonka biisejä on tullut kuunneltua jo useampi vuosi. Artisti jota odotan eniten on ehdottomasti JVG, vaikka heidän keikoillaan on tullut käytyä jo useamman kerran – JVG ei petä koskaan! 😀

MISSÄ: Turku, Kupittaanpuisto 11.-12.8.2017.

MITÄ MAKSAA: päivälippu on noin 65 euroa.

KIINNOSTAVIMMAT ARTISTIT: JVG, Inna, Redfoo, Evelina, Mikael Gabriel.

KARJUROCK

Karjurock järjestetään 13.-15.7 Lokalahdella, Uudessakaupungissa. Olen itse asunut Uudessakaupungissa monia vuosia ja olen käynyt siellä mm. yläasteen ja kauppiksen. Vanhana Ugilaisena nämä festarit on nähtävä! Juhlimme samalla ystäväni kolmekymppisiä ja yövymme heidän mökillään, jonka läheltä kätevästi festaribussi menee ohitse. Odotan innolla, että pääsen nauttimaan mökkeilystä, hyvästä seurasta ja kunnon maalaisfestareista. Turusta ajaa Lokalahdelle noin. 40 minuuttia, joten matkakin on siedettävä.

MISSÄ: 13.-15.7 Lokalahti, Uusikaupunki.

MITÄ MAKSAA: 45 euroa.

KIINNOSTAVIMMAT ARTISTIT: Antti Tuisku, Nikke Ankara, Michael Monroe, Arttu Lindeman, The 69 eyes.

GO 90’S – YSÄRIFESTARI

Ysärifestarti järjestetään 4.-5.8 Linnanpuistossa, Turussa. Jo itse paikka kiehtoo kovasti ja hassua kuvitella, että sinne nousee festari. Ysärimusa oli itselleni kova juttu ja vartuin sen mukana aikuiseksi. Näille festareille on helppo kävellä kauppatorilta tai hypätä bussin kyytiin. Vaikka festari kiinnostaa, niin pidän tämän festarin lippuja hieman ylihintaisina artistikattaukseen nähden.

MISSÄ: 4.-5.8.2017 Linnanpuisto, Turku.

MITÄ MAKSAA: 60 euroa

KIINNOSTAVIMMAT ARTISTIT: Cascada, Waldo’s People, Mighty 44, 2 Unlimited, Movetron.

THE TALL SHIPS RACE MUSIC FESTIVAL

Legendaarinen The Tall Ships Race saapuu jälleen Turkuun 21.-22.7. Upeiden paattien lisäksi Linnanpuistossa järjestetään musiikkifestivaali, jossa esiintyy suomalaisia ja ulkomaalaisia huippunimiä. Festivaalille saapuu Oasiksen Liam Gallagher, joka on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2000. Tässä festivaalissa kiinnostaa erityisesti se, että festivaalilla voi nauttia samalla omasta piknikistä upeissa olosuhteissa. Festivaali on suunnattu aikuisille.

MISSÄ: 21.-22.7.2017 Linnanpuisto, Turku.

MITÄ MAKSAA: 59-69 euroa.

KIINNOSTAVIMMAT ARTISTIT: The Cardigans, Liam Gallagher, The Pet Shop Boys, Hurts.

DBTL – DOWN BY THE LAITURI

Turun klassikko DBTL järjestetään omistajavaihdoksen jälkeen myös tänä vuonna. Paikka on vaihtunut urheilupuistoon ja festivaali aukeaa vasta 17:30 pintaan. Olin hieman pettynyt artistikattaukseen, sillä esim. perjantaina ja lauantaina on vain neljä esiintyjää, mutta lippujen hinnat ovat kuitenkin aika korkeat: 57 euroa. Tuntuu, että festivaali on mennyt huonompaan suuntaan (tai kohderyhmäksi on tänä vuonna valittu +40), mutta silti turkulaisena haluaisin katsastaa miten DBTL sopii urheilupuistoon.

MISSÄ: 27.-29.7.2017 Urheilupuisto, Turku.

MITÄ MAKSAA: 57 euroa.

KIINNOSTAVIMMAT ARTISTIT: Robin ja Jenni Vartiainen.

Kuten aikaisemmin kerroin, mulla on vielä tänä kesänä jäljellä kaksi vapaata viikonloppua, joten ainakin suuntaan Karjurockiin fiilistelemään Antti Tuiskua sekä Aura Festeille on pakko päästä katsomaan JVG:tä!


Ps. Salossa järjestetään heinäkuussa 14.-15.7 OutFox festivaali, jonne bloggaajaystäväni Reetta on menossa. Voitte seurata hänen Instagramistaan millaista menoa siellä on luvassa! Minne festivaaleille te olette lähdössä vielä tänä kesänä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.