Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: PIPARIKUPIT SUKLAAVAAHDOLLA

Olen törmännyt viime aikoina some-ilmiöön nimeltä: piparikupit ja tätä reseptiä oli pakko itsekin testata, koska niin hyvältä idealta nuo piparikupit vaikutti – ja sitä ne ovatkin. Kuten aikaisemmin olen kertonut, niin tänä vuonna vietämme joulua ensimmäistä kertaa meidän kotona, eli molempien sukulaiset tulevat meille syömään ja meidän vastuulle kuuluu tietenkin jouluruoan valmistaminen. Päätin, että nämä piparikupit tulevat olevaan joulun jälkiruoka. Tein nyt testierän ja annan tämän artikkelin lopussa vinkkejä mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Valmistusaineet:

  • 500 grammaa piparkakkutaikinaa. Ostin kaupasta Frian gluteenitonta piparkakkutaikinaa, joka oli maultaan todella hyvä – suosittelen.
  • Purkki vispikermaa.
  • Pähkinä-suklaalevitettä.
  • Maustettua rahkaa. Itse käytin toiveesta minttu-suklaarahkaa, mutta makuja on tarjolla runsaasti kuten sitruuna, piparkakku, luumu, päärynä yms.
  • 0,5 dl sokeria.

Valmistusohjeet:

  1. Sulata piparitaikinaa huoneenlämmössä noin. 30 minuuttia.
  2. Kun taikina on sulanut, kauli taikina 4 mm paksuiseksi.
  3. Voit käyttää piparimuottia tai käyttää muottina lasia. Itse otin muotit viinilasin avulla.
  4. Käännä muffinssivuoka nurinperin ja levitä taikina painaen muffinssimuotteihin. Taputtele taikinaa myös reunoille, jotta piparikuppeihin tulee reunat.
  5. Laita muffinssivuoka uuniin ja paista piparikuppeja 225 asteessa 5 minuuttia.
  6. Kun taikina näyttää kypsyneen, ota vuoka ulos uunista. Anna jäähtyä hetki ja saat irroitettua piparikupit helposti käsin tai lusikan avulla.

Suklaavaahto:

  1. Sekoita keskenään maustettu rahka sekä pähkinä-suklaalevite.
  2. Vispaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon sokeri.
  3. Kaada kerman joukkoon sekoitettu rahka-suklaaseos ja sekoita kaikki keskenään.
  4. Laita suklaavaahto kylmään ennen tarjoamista.
  5. Kun piparikupit ovat jäähtyneet ja suklaavaahto on kylmää, voit tehdä piparikuppeja tarjottavaksi juuri sen verran kuin haluat.
  6. Lisää suklaavaahto lusikalla tai vaihtoehtoisesti pursottimella jos haluat saada piparikupeista ”cupcaken” kaltaisia.

Vinkkejä: 

  • Jos et käytä piparitaikinan leikkaamiseen muottia vaan lasia, niin ole tarkka, että levität leikatun taikinan tasaisesti muffinssivuokaan. Jos taikinan on levitetty epätasaisesti, niin myös reunoista tulee epätasaiset.
  • Voit käyttää apuna paperisia muffinssivuokia: lisää muffinssivuokaan paperiset vuoat ja levitä taikina niiden päälle. Saat kivan rosoisen pinnan kuppien reunaan, mutta ole tarkka, että taikinaa on tarpeeksi ja reunat ovat tasaiset.
  • Kun olet annostellut suklaavaahdon piparikuppeihin, niin voit lisätä päälle koristeeksi ”syötäviä koristeita” kuten nonparelleja yms.
  • Piparikuppeihin voi laittaa myös suolaista tarjottavaa, kuten aurajuustoa.

PS. en löytänyt mistään kaulinta, niin kaulisin piparkakkutaikinan elmukelmu -rullan avulla ja kaulimisen jälkeen poistin likaisen kelmun saksilla.

Joko olet testannut piparikuppeja ja mitä täytettä sinä tykkäät niihin laittaa? 🙂

2 kommenttia

  1. Irma kirjoitti:

    Kiva idea. Pehmenevätkö piparikupit nopeasti täyttämisen jälkeen, eli kuinka aikaisin ennen tarjoilua kupit voi täyttää? Kuinka monta piparikuppia tuosta taikinapaketillisesta tulee?

    • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

      Hei Irma 🙂
      Kyllä piparikupit alkavat pehmetä, jos täyte seisoo siinä. Kannattaa siis täyttää piparikupit juuri ennen tarjoilua – hyvä huomio 🙂
      Yhdestä 500g piparitaikinasta tulee vähintään 30 kuppia, riippuu vähän siitä kuinka pienia / isoja tekee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *