Hae
Diiskuneiti

TOP 5: PARHAAT HÄÄELOKUVAT

*Sisältää mainoslinkkejä

Eilen telkkarista tuli yksi lemppari elokuvistani nimeltään Morsianten sota. Olen rakastanut pienestä tytöstä asti hääelokuvia ja tuo huuma on jatkunut aina aikuisiälle asti. Mielestäni parhaat hääelokuvat ovat tehnyt 90-luvulla, mutta muutama 2000-luvun elokuvakin on päässyt suosikkieni listaan. Olen nyt neljättä kertaa kaasona ja häähuuma alkaa pikkuhiljaa nostaa päätään. Ensi kuussa matkataan Tallinaan katsomaan hääpukuja ja sitä ennen hääfiiliksiä voi hakea elokuvista. Tässä tulee TOP 5 parhaat hääelokuvat, jotka kaikkien morsianten ja kaasojen kannattaa katsoa 🙂

MORSIANTEN SOTA

Elokuva kertoo parhaista ystävistä nimeltään Emma ja Liv, joita kositaan samoihin aikoihin ja he ryhtyvät innoissaan suunnittelemaan häitään, joista molemmat ovat unelmoineen lapsesta saakka. He palkkaavaat hääsuunnittelijan ja hänen assarinsa virheen vuoksi molempien häät ovat bookattu samalle päivälle samaan aikaan. Seuraava vapaa-aika kyseiseen juhlatilaan on vasta kolmen vuoden päästä ja kumpikaan ystävyksistä ei suostu vaihtamaan hääpäiväänsä. Tästä alkaakin häiden sabotointi, juonittelu ja hirveä riita. Tämä leffa on tosi ihana ja hauska. Rakastan tässä tarinaa ystävyyssuhteesta ja ehdottomasti hauskin kohta oli kun Livin hiukset värjättiin vahingossa siniseksi viikkoa ennen häitä. Kate Hudson on mun lempi naisnäyttelijä ja hänen elokuvansa tuppaavat aina olemaan ihan loistavia.

*VUOKRAA TÄSTÄ 3,90€.

KUKA SANOO TAHDON

Ystävykset Julianne ja Michael ovat sopineet, että jos he ovat vielä naimattomia 28-vuoteen ikävuoteen mennessä, niin he menevät naimisiin keskenään. Michael löytää tosirakkauden ja aikoo viedä vihille kihlattunsa Kimberlyn. Julianne löytää itsestään tunteita Michaelia kohtaan ja hän aikoo sabotoida Michaelin ja Kimberlyn häät ja saada Michaelin itselleen. Tämä on varmaankin ensimmäinen hääelokuva johon rakastuin pienenä aivan totaalisesti. Olen katsonut tämän kieltämättä 20 kertaa, enkä kyllästy ikinä! Elokuvassa Kimberlyä näyttelee ihastuttava Cameron Diaz ja sabotoijan roolissa juonittelee Julia Roberts. Katsokaa tämä, ette varmasti pety.

KATSO ELOKUVA NETFLIXISTÄ.

27 DRESSES

Aina kaaso, muttei koskaan morsian! Tämä leffa kertoo vähän kuin minusta haha, tosin mun kaasokerrat yltää vain neljään kertaa, kun tässä elokuvassa Jane on ollut kaasona 27 kertaa! Jane on rakastunut pomoonsa ja  haaveilee itsekin omista häistä, jos hän vain uskaltaisi kertoa ensin pomolle tunteistaan. Kuvioon astuu Janen pikkusisko, johon Janen pomo rakastuu tulisesti. Tästä alkaa juonittelu ja seikkailu, josta ei huumoria ja kommelluksia puutu. Janen siskona hurmaa ihana Malin Åkerman. Elokuva on jo 11-vuotta vanha ja en löytänyt sitä enää vuokralle mistään. Leffaa ei ole myöskään myynnissä missään, mutta Huuto.netissä kyseistä elokuvaa oli myynnissä parin euron hinnalla useammalla myyjällä.

NELJÄT HÄÄT JA YHDET HAUTAJAISET

Jos et ole vielä tätä elokuvaa nähnyt, niin katso se heti. Elokuva on ilmestynyt jo vuonna 1994, mutta se on edelleen ajaton ja todellinen klassikko. En yhtään ihmettele, että tämä elokuva on valittu Britannian parhaaksi elokuvaksi kautta aikojen. Elokuva kertoo Charlesista, joka on kunnon sählääjä ja vaikka naisia riittää, sitä oikeaa ei tunnu löytyvän. Charles onnistuu aina satuttamaan tyttöystäviään ja hänen on vaikea sitoutua, kunnes eräässä häissä hän tapaa amerikkalaisen Carrien. Elokuva on hauska, mutta myös surullinen ja vaikka olen nähnyt elokuvan kymmeniä kertoja, niin se saa silti minut hymyilemään joka kerta.

*KATSO ELOKUVA VIAPLAYSTA.

MURIEL’S WEDDING

Vietin kerran uutta-vuotta yksin kotona ja selailin TV-kanavia. Kello taisi olla 22, kun painoin TV2 päälle ja sieltä oli juuri alkanut elokuva, jossa soi ABBA:n musiikki. Aloin katsomaan, että mikäköhän ohjelma tämä on. Katsoin koko elokuvan alusta loppuun, niin keskittyneenä, että unohdin lähteä ulos katsomaan raketteja. Elokuva oli niin hyvä, ettei rajaa ja onneksi löysin tämän leffan itselleni jostain poistolaarista, sillä elokuva on ilmestynyt jo 90-luvulla. Muriel rakastaa ABBAa ja hän haaveilee isoista valkoisista häistä. Muriel on epäsuosittu ja hänestä ei pidetä. Kun vihdoin sopiva mies löytyy ja Murielista tulee kuuluisa, niin kaikki haluavat palan Murielia. Avioelämä ei kuitenkaan ole sitä mitä Muriel on ajatellut ja koko maailma on Murielille avoinna, kun hän sen vaan tajuaa. Elokuva on hauska, mutta myös todella koskettava, suosittelen lämpimästi katsomaan tämän.

KATSO ELOKUVA YOUTUBESTA.

Onko sinulla jokin hääelokuva, jota rakastat yli kaiken? 🙂

Kuvat 2-6 on lainattu: imdb:n leffasivustolta.

8 kommenttia

 1. miaessin kirjoitti:

  Täällä myös toinen hääleffojen fani 🙂 Neljät häät ja hautajaiset on kyllä klassikko! Omia lemppareita myös Rakastunut bestman (made of honor) ja Hääheila (The wedding date)

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Nekin olivat ihan kivoja, mutta eivät yltäneet tähän mun listaukseen. Outoa, kun mä en tykännyt ollenkaan siitä Bridemaids komediasta, ehkä se oli liian sellasta överimeinkinkiä tälläiselle hömpälle. Neljät häät ja hautajaiset on niin best – ajaton klassikko! 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Vain neljät hautajaiset ja yhdet häät taitaa näistä olla tuttu – toisaalta kun omista häistä on jo vuosikymmeniä, niin aihepiirikään ei ole ihan päällimmäisenä mielessä leffavalintoja tehdessä, joten ehkä se selittää sitä enemmän kuin se, etteivätkö muutkin leffat olisi hyviä!

 3. villananna kirjoitti:

  Ei mulla ole mitään tän tyyppistä lempparia. En ole niin romantiikan ystävä. Siksi tämän tyyppiset jää katsomatta.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Neljät häät ja yhdet hautajiset olen joskus katsonut. Muut ovat minulle tuntemattomia!

 5. Heiblondi kirjoitti:

  Voi mää oon kans nii häähömppåelokuviin hurahtanut, että nää on kaikki nähty! Lempparia en osaa valita, mutta kaikki menee minun makuun.
  Ja kylläpä oot moniin häihin päässy kaasoilemaan, alkaa olla siis jo kokemusta. Ihanaa hääfiilistelyä sinne!

  http://www.heiblondi.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mä kans rakastan kaikkea hömppää. Niistä tulee aina hyvä mieli. Joo tässähän voi alkaa kohta ansioluetteloa tekemään hah 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.