Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

VIISI SYYTÄ: MIKSI KANNATTAA HANKKIA TEKOKUUSI

Kaupallinen yhteistyö: Cellbes
*Sisältää mainoslinkkejä

Joulu on pian täällä ja monet ovat jo pystyttäneet kotiinsa joulukuusen. Toiset haluavat joulukuusen jo monta viikkoa ennen joulua, kun taas toiset laittavat kuusen vasta aattona. Itse kuulun tuohon ekaan kastiin ja laitoin joulukuusen tasan kuukausi ennen joulua eli 24.11. Meillä on ollut perheessä perinne, että joulukuusi laitetaan aina syntymäpäivänäni ja tätä perinnettä olen jatkanut aikuisenakin. En muista onko meillä ikinä ollut aitoa joulukuusta, koska sen hoitamisessa, hankkimisessa ja hävittämisessä on aina oma hommansa. Itselläni on ollut jo vuosia tekokuusi ja vaikka se on muovia, niin koen, että se on jollain tapaa ekologisempi, kuin hankkia joka vuosi oikea kuusi ja heittää se sitten menemään. Siitä mieleeni juolahti, että voisin kertoa miksi pidän itse mielummin tekokuusta kuin aitoa.

EI SIIVOAMISTA – EI HÄMÄHÄKKEJÄ

Tekokuusi ei varista ja sitä ei tarvi kastella. Tekokuusen voi laittaa pystyyn jo monta viikkoa ennen joulua, koska sitä ei tarvitse hoitaa. Lisäksi erittäin positiivinen juttu on, että tekokuusen mukana ei tule hämähäkkejä, jota itse pelkään kuollakseni. Itse laitan joulukuusen pystyyn aina jo marraskuussa, koska haluan nauttia kunnolla joulun tunnelmasta – joulu on kuitenkin hyvin lyhyt, niin miksi ei nauttia siitä täysillä.

SÄÄSTÄ METSÄÄ

Tekokuusen voi käyttää uudelleen seuraavina jouluina ja se kestää hyvänä useita vuosia – olen kuullut, että eräällä tuttavalla on 20-vuotta vanha tekokuusi ja se on edelleen käyttökelpoinen. Jos haluat hankkia aidon joulukuusen, niin selvitä ensin, että kuusi on ainakin kasvatettu Suomessa – tuetaan suomalaisia yrittäjiä, monet kasvattavat erikseen juuri joulukuusia. Monet joulukuuset isoihin marketteihin tuodaan laivalla ulkomailta – ei mitään järkeä.

HELPPO SÄILYTTÄÄ

Aito joulukuusi nakataan viimeistään loppiaisena roskiin ja yleensä kuusen hävittäminen ei olekaan ihan mikään pikkujuttu. Joulukuusia ei saisi jättää mojumaan roskiskatoksiin (ellei taloyhtiö / kunta ole antanut siihen lupaa tai ohjeistusta) vaan ne pitäisi viedä kaatopaikalle biojätteeseen, käyttää polttopuina tai puutarhahakkeena. Tekokuusen kanssa ei tule tätä päänvaivaa, sillä senkus pinoat sen kasaan ja viet sen odottamaan varastoon seuraavaa joulua.

VOIT VALITA VÄRIN

Miksi tyytyä vihreään, kun tekokuusen voi saada valkoisena tai vaikka pinkkinä! Itse rakastan valkoista ja tänä vuonna sain vihdoinkin valkoisen tekokuusen (kiitos suuresti Cellbes) ja se on IHANA. Monissa tekokuusissa on valmiina myös valot, joten solmussa olevien johtojen kanssa ei tarvitse tapella.

SOPII HAJUHERKILLE

Tekokuusi ei tuoksu miltään, joten tekokuusi on monen astmaatikon, hajuherkän ja allergisen valinta. Jos kuitenkin rakastat kuusen tuoksua, niin voit tuoda sitä kotiin esim. kuusen tuoksuisten kynttilöiden avulla. Itse käyn monesti myös hakemassa omalta pihalta kuusen oksia maljakkoon ja niistä tulee kotiin valloittava kuusen tuoksu (muista huuhdella oksat hyvin tai hämäksiä tulee niistäkin). Jos lähdet keräämään kuusen oksia, niin muista että metsästä ei saa omin päin repiä oksia, mutta maasta oksia saa kerätä. Kuusen oksia voi myös ostaa kukkakaupoista yms!

Minulla on ollut nyt monta vuotta Ikean vihreä tekokuusi, joka taisi aikoinaan maksaa parikymppiä ja se on kyllä sen näköinenkin – en ilmeisesti ollut silloin jaksanut vertailla kuusia, kun kävin sen suoraan vain Ikeasta ostamassa 😀 Kuusi on todella harva ja jotenkin se on pistänyt vuosi vuodelta enemmän silmään, kun olen ihastellut muiden upeita tekokuusia. Päätin lahjoittaa vanhan tekokuuseni vähävaraiselle perheelle, joka ei muuten joulukuusta välttämättä voisi hankkia ja aloin sen jälkeen selailemaan netistä erilaisia tekokuusia – uusi valkoinen kuusi mielessäni.

Minulla oli kuusen hankintaan kaksi prioriteettiä: valkoinen, pitkä ja tuuhea. Rakastuin pitkän vertailun jälkeen ihan totaalisesti *Cellbesin valikoimasta löytyvään valkoiseen *Quebec -tekokuuseen, joka on hinnaltaan 79,95€. Hinta on vähän korkeampi kuin Ikean ja Tokmannin tekokuusissa, mutta kyllä tuo kuusi on kyllä ihan eri luokkaa noihin halppiksiin verrattuna.

Joulukuusi on 240 cm pitkä ja halkaisija on 130 cm eli suomeksi sanottuna se on JÄTTIMÄINEN. Kuusessa on yhteensä kahdeksan isoa taivuteltavaa oksaa per rivi, kun monessa tekokuusessa niitä on vain neljä. Kaikki havut ovat säädettävissä juuri sellaiseksi kuin itse haluaa, joten ne voi taivuttaa vaikka joka vuosi erimuotoiseksi. Vanha Ikean tekokuusi näytti tämän jättiläisen vieressä todella pystyyn kuolleelta ja eniten olinkin häkeltynyt siitä, kuinka iso ja tuuhea tämä *Cellbesin kuusi oikeasti oli.

Minun piti kiivetä tuolille, että sain koristeet laitettua alkamaan latvasta ja minun piti käydä myös ostamassa uudet valot ja lisää koristeita, kun vanhat koristeet eivät riittäneet tähän jätti kuuseen. Sijoitin joulukuusen olohuoneen tv-nurkkaukseen, ettei se ole missään tiellä ja saan kerätä kuusen alle rauhassa paketteja, ilman että niitä pitää siirrellä. Kuusi on todella tukeva eli se ei ole mikään vaappuva malli, tosin kissatalouksiin suosittelen kuitenkin kuusen pulttausta lattiaan 😀 Joka ikinen kerta, kun kävelen olkkariin tai katson telkkaria niin mietin, että onpa hieno kuusi ja monesti olevan vaan tuijotellut kuusta silmät kiiluen. Joulukuusi tuo kyllä niin jouluisen tunnelman kotiin ja tontut ovatkin tuoneet jo pakettejakin kuusen alle.

Cellbesin kuusen toimitus oli todella nopea ja postin asiakaspalvelija kiikutti joulukuusen kotiimme jo parin päivän kuluttua tilauksesta. Kuusi tuli kätevässä käsikahvallisessa boksissa, jonne aion sulloa kuusen takaisin joulun jälkeen ja näin se ei vie juurikaan tilaa varastossa. Olen aina ajatellut, että Cellbes on enemmänkin vaatteiden verkkokauppa, enkä osannut jotenkaan yhtään ajatella, että heilläkin on myynnissä myös hyvä valikoima tekokuusia ja joulukoristeita – kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa *Cellbesin ihana jouluinen valikoima.

TEKO VAI AITO?

Jos ihastuit tähän minun valitsemaan kuuseen, niin se löytyy *tästä.

 

LUE MYÖS:

KOLME VINKKIÄ: NÄIN VÄLTÄT RUOKAHÄVIKIN JOULUNA

VAIKUTA JA AUTA: OSALLISTU JOULUPUU-KERÄYKSEEN

ARVOSTELU: THE BODY SHOPIN ULTIMATE JOULUKALENTERI 2018

Kaupallinen yhteistyö: Cellbes

11 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Lapsuuden kodissani on aina ollut aito kuusi, miehen kanssa kahdestaan ollessa ei olla minkäänlaista kuusta viitsitty hankkia vaikka välillä mielessä onkin ollut. Ollaan pohdittu kyllä tekokuustakin juurikin tuon hoidon vuoksi – aito kuusi kyllä vanhempieni metsästä saataisiin ihan hakupalkalla..

 2. Ida// Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Muovikuusessa on ehdottomasti puolensa, mutta silti mikua houkuttaa aito kert sitä nyt tarjottais melkein tarjottimella..
  meillä on kellarissa siis samanhenkinen valkoinen mitä sulla, ja se onkin ollut meillä jo neljä vuotta. Erittäin kestävä siis!
  Muovi on toki muovia, mut on se kestävämpää mitä kertis.
  Jos me otetaan sito tullaan se ehdottomasti pilkkomaan pihalla ja polttamaan onassa takassa. ❤️

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No jos aito on tarjottimella tarjolla, niin houkutus on varmasti suuri. Ja teillähän on tosi helppoa se hävitys jos saatte pihalla pilkottua ja takassa poltettua sen joulun jälkeen. Tekokuusi on kyllä niin helppohoitoinen ja kestävä, että onneksi tekokuuset on keksitty, muuten mulla ei olis hämähäkkien takia ollenkaan kuusta 😀

 3. Annukka || @happyannukka kirjoitti:

  Aito olisi aito, mutta tilanpuutteen vuoksi muovikuusikaan ei mahdu. Onneksi en ole muutenkaan erityisen jouluihminen.

 4. hannamaria kirjoitti:

  Meillä on aina ollut tekokuusi, sillä perheessä ollaan allergisia ja aito kuusi ei ole tullut kysymykseen. En ole koskaan siis edes haikaillut aidon kuusen perään, vaikka toki nättejä nekin ovat!

  hannamaria
  http://www.hannamariav.com

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Allergiselle tekokuusi onkin oiva valinta. Mäkään en haikaile aidon kuusen perään – tekokuusen kanssa pääsee niin paljon helpommalla 🙂

 5. Liisa kirjoitti:

  Meillä on aina oikea joulukuusi. Maalla asuvana tuntuis hassulta edes ajatella muovikuusta. Paitsi, jos allergiasta johtuen olis pakko. Tuota lukiessa tuli kyllä mieleen että joutuispa kaupungissa asuessa miettimään asiaa ihan toiselta kantilta. Siellä todella joutuisi ostopuuhiin ja hävittäminen hankalaa. Me haetaan aina kuusi pihan perältä. Loppiaisena havut viedään maatumaan metsään ja runko pätkitään saunan kiukaaseen.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No joo, jos asuu maalla ja on omaa metsää, niin toki kuusi on helppo hakea sieltä ja sen hävittäminenkin onnistuu paremmin kuin kätevästi saunassa tai takassa 🙂

 6. Anni kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä. Aitoa kuusta ei ole ollut kuin mun lapsuudessa. Aikuisena tekokuusi on riittänyt täysin hyvin ja allekirjoitan monta kohtaa sun listasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.