RESEPTI: KALKKUNANAKKI-KEITTO
Mä rakastan erilaisia keittoja ja varsinkin perinteiset liha-, ja nakkikeitot ovat olleet aina mun lemppareita. Kun lopetin sianlihan syömisen jäin ikävöimään kamalasti nakkikeittoa, kunnes tajusin, että voin korvata nakit kalkkunakeilla – jotka ovat paljon parempiakin, kuin ”oikeat” nakit. Meillä ei enää nakkikeittoa tehdä laisinkaan, sillä mieskin on rakastunut tähän mun kalkkunanakki-soppaan. Tehdään keittoa usein arkisin, kun pitää saada ruoka useammaksi päiväksi ja keitot ovat siihen erinomainen vaihtoehto, koska keittoja pystyy tekemään ison satsin edullisesti.
Valmistusaineet
- 8 keskikokoista perunaa.
- 3 pussia keittokasviksia (laitan myös välillä joukkoon Lidlin porkkana-, kukka-, ja parsakaalisekoitusta).
- 2 pakettia kalkkunanakkeja.
- 3 lihaliemikuutiota.
Valmistusohje
- Laita kattilaan vettä noin 2 litraa ja lisää sekaan lihaliemikuutiot.
- Kuori ja paloittele perunat kuuteen osaan.
- Keitä perunoita kattilassa noin 10 minuuttia ja lisää sekaan keittokasvikset.
- Viipaloi kalkkunanakit pieniksi ja lisää ne keiton sekaan.
- Anna hautua miedolla lämmöllä ja nauti.
Vinkki: keitosta saa helposti tehtyä kevyen version vähentämällä perunoiden määrää tai jättämällä perunat kokonaan pois. Lidliin tuli keväällä 2018 myyntiin kananakkeja, jotka sopivat aivan täydellisesti keittoihin – suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Mikä on sinun lemppari keittosi? 🙂
*Kuvassa näkyvät astiat on Teuvo Lomanin suunnittelemia ja olen saanut astiaston blogin kautta Muurlalta.
Joo, mä niin testaan tän soijanakeilla! 😛 Ihanan simppeli ohje.
Joo testaa ihmeessä, varmasti sekin hyvää! 🙂