Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: KALKKUNANAKKI-KEITTO

Mä rakastan erilaisia keittoja ja varsinkin perinteiset liha-, ja nakkikeitot ovat olleet aina mun lemppareita. Kun lopetin sianlihan syömisen jäin ikävöimään kamalasti nakkikeittoa, kunnes tajusin, että voin korvata nakit kalkkunakeilla – jotka ovat paljon parempiakin, kuin ”oikeat” nakit. Meillä ei enää nakkikeittoa tehdä laisinkaan, sillä mieskin on rakastunut tähän mun kalkkunanakki-soppaan. Tehdään keittoa usein arkisin, kun pitää saada ruoka useammaksi päiväksi ja keitot ovat siihen erinomainen vaihtoehto, koska keittoja pystyy tekemään ison satsin edullisesti.

Valmistusaineet

  • 8 keskikokoista perunaa.
  • 3 pussia keittokasviksia (laitan myös välillä joukkoon Lidlin porkkana-, kukka-, ja parsakaalisekoitusta).
  • 2 pakettia kalkkunanakkeja.
  • 3 lihaliemikuutiota.

Valmistusohje

  1. Laita kattilaan vettä noin 2 litraa ja lisää sekaan lihaliemikuutiot.
  2. Kuori ja paloittele perunat kuuteen osaan.
  3. Keitä perunoita kattilassa noin 10 minuuttia ja lisää sekaan keittokasvikset.
  4. Viipaloi kalkkunanakit pieniksi ja lisää ne keiton sekaan.
  5. Anna hautua miedolla lämmöllä ja nauti.

Vinkki: keitosta saa helposti tehtyä kevyen version vähentämällä perunoiden määrää tai jättämällä perunat kokonaan pois. Lidliin tuli keväällä 2018 myyntiin kananakkeja, jotka sopivat aivan täydellisesti keittoihin – suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Mikä on sinun lemppari keittosi? 🙂

*Kuvassa näkyvät astiat on Teuvo Lomanin suunnittelemia ja olen saanut astiaston blogin kautta Muurlalta.

2 kommenttia

  1. Jasu kirjoitti:

    Joo, mä niin testaan tän soijanakeilla! 😛 Ihanan simppeli ohje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.