Hae
Diiskuneiti

JAUHELIHAPIIRAKKA LUPIINIJAUHOISTA (KETO + GLUTEENITON)

*Sisältää mainoslinkkejä

Ostin muutama kuukausi sitten hetken mielijohteesta testiin lupiinijauhoja, koska ne sopivat hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Testasin nyt lupiinijauhoa piirakkapohjan teossa ja oikein maukas piirakka siitä tulikin. Pohjasta tuli aika tuhti ja piirakka on tosi täyttävää, joten yhdestä palasta saa vatsan jo helposti täyteen. Pohja on jokseenkin omasta mielestäni kuivahkoa, joten täytteistä saa mättää piirakan päälle kyllä ihan reilusti.

Lupiinijauho on vähähiilihydraattinen ja gluteeniton leivontajauho, joka on valmistettu makealupiinista. Lupiinijauho sisältää myös runsaasti proteiinia ja sillä voi korvata esim. kanamunan sen taikinaa sitovien ominaisuuksien ansiosta. Lupiinijauho on aika miedon makuista ja se sopii hyvin suolaiseen sekä makeaan leivontaan. Lupiinijauhoa voit ostaa *tästä!

PS. Fitnessfirstin verkkokaupasta saa ostettua edullisesti ketogeeniseen ruokavalioon sopivia *tuotteita

VALMISTUSAINEET PIIRAKKAPOHJA

  • 100 g voita.
  • 2 dl lupiinijauhoa.
  • 2 rkl psylliumia.
  • 1 tl leivinjauhetta.
  • Ripaus suolaa.

VALMISTUSAINEET TÄYTE

  • 2 dl kermaviiliä.
  • 2 kananmunaa.
  • 1 sipuli.
  • 400 g jauhelihaa.
  • 1 dl juustoraastetta.
  • Mausteita ja suolaa oman maun mukaan.

VALMISTUSOHJEET PIIRAKKAPOHJA

  1. Sulata voi mikrossa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne sekoittaen sulaneen voin joukkoon.
  3. Levitä taikina nuolijan avulla piirakkavuokaan.
  4. Paista pohjaa 200 asteessa uunista riippuen noin 10-15 minuuttia.

VALMISTUSOHJEET TÄYTE

  1. Pilko sipuli.
  2. Paista jauheliha, lisää sekaan sipuli ja mausta kunnolla.
  3. Kaada jauheliha-sipuliseos piirakkapohjan päälle ja levitä.
  4. Vatkaa kananmunat ja lisää munien sekaan kermaviili ja suolaa.
  5. Kaada kermaviili-munaseos piirakan päälle.
  6. Lisää päälle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen syömistä.

Tämä jauhelihapiirakka oli helppo ja nopea valmistaa. Täytteeksi voi laittaa ihan mitä haluaa ja seuraavaksi aionkin kokeilla tätä piirakkaa jollain muilla täytteillä. Toivottavasti tämä maistuu teillekin, ketkä pohditte mitä *lupiinijauhoista voisi valmistaa 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

SEITSEMÄN HELPPOA KETO-ARKIRUOKA RESEPTIÄ

KAKSI HELPPOA KETOSÄMPYLÄN RESEPTIÄ

RESEPTI: CHIA-MARJAVANUKAS (KETO + GLUTEENITON)

7 kommenttia

  1. Inkeri puutarhurintytär. blogi. net kirjoitti:

    Mielenkiintoinen juttu! Oikeasti luupinista jotain hyvää?

  2. petra kirjoitti:

    oho en ole koskaan ennen edes kuullu lupiinijauhosta, olisi tullut tarpeeseen, silloin kun meidän perheen vilja-allergiselle ei sopinut mikään kotimainen vilja. 😀

    htttp://www.sangynalla.fi

  3. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

    Näyttää suussa sulavalta! Mahtavia, ruokavalioosi sopivia, reseptejä olet löytänyt ??

  4. villananna kirjoitti:

    Lupiinijauhot tuli tutuksi aikanaan allergia-ja astmaliitosta. Mutta en ole koskaan käyttänyt niitä. Mielenkiintoinen resepti.

  5. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    olen ollut useamman vuoden gluteeniton, mutta lupiinijauhoa en ole vielä testannut

  6. Gosia kirjoitti:

    Yritin tehdä piirakkan…
    En tiedä miksi, mutta minä sekoitin jauho, voi ja muut aineekset, laitoin sen piirakkavuokkaan ja uuniin…
    Uunissa taikina meni tummaruskeaksi, mutta oli koko ajan kuin sulattu voi… niin kuin neste…

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Voi ei, mikäköhän siinä mahtoi mennä mönkään. Piirakka vähän tummenee uunissa, mutta koostumukseltaan sen pitäisi olla kyllä ihan jämäkkää eikä mitään liisteriä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.