Hae
Diiskuneiti

MÖKKILOMALLA NAUVON SAARISTOSSA

*Sisältää mainoslinkkejä

Mulla on menossa kolmen viikon kesälomasta nyt viimeinen lomaviikko ja mieskin päätti pitää viime viikolla yhden viikon lomaa mun kanssa. Vuokrattiin mökki Nauvon saaresta ja viime sunnuntaina lähdetiin ajamaan kohta saaristoa. Löysin *Lomarenkaan kautta ihan uuden viime vuonna valmistuneen mökin – jossa yhdistyi kauniin ympäristön lisäksi kaikki mukavuudet, joita nyt vanhempana osaana arvostaa eli mökistä löytyi mm. astian-, ja pyykinpesukone sekä sisä-wc. Monien mielestä mökki pitää olla aina oikein kunnon mummon mökki, mutta itse haluan kuluttaa aikani ulkoiluun enkä tiskivuoren tuhoamiseen ja saunavesien kantamiseen. Nuorempana mulle oli ihan sama millainen mökki on, mutta nyt vanhempana on tullut aika mukavuuden haluiseksi. Mukaan mökille mieheni lisäksi lähti 14-vuotias pikkusiskoni 🙂

SIJAINTI

Ajomatka mökille on noin puolitoista tuntia, koska matka sisältää yhden 10 minuutin lossimatkan Paraisilta Nauvoon. Perille on helppo ajaa ja mökki sijaitsee Åvasbergetin laella. Mökkiä ympäröi metsä ja terassilta näkyy vähän myös merimaisemaa. Merenrantaan on noin 5 minuutin kävelymatka, tosin ranta oli täynnä muiden mökkejä ja yleinen uimaranta sijaitsee 3km päässä Nauvon keskustassa eli uimaan mökiltä ei pääse. Tosin nyt toukokuun alussa ilmat olivat niin kylmät, että uiminen ei olisi tullut mieleenkään. Lähin kauppa sijaitsee Nauvon keskustassa ja kauppojen lisäksi siellä on pieni Alko, apteekki ja ravintoloita.

MÖKIN VARUSTELU

Mökin varustelu on todella hyvä ja en oikeastaan keksi mitään mikä olisi mökiltä uupunut. Meidän reissulle sattui aika kylmät ilmat, mutta onneksi mökissä on sähköpatterit ja mökin sai nopeasti lämpimäksi. Mökissä olisi ollut myös takka, mutta ei saatu sitä ekalla kerralla syttymään ja toinen yrityskerta sitten unohtui kokonaan, kun olimme melkein koko ajan ulkona – toppatakit päällä tosin. Mökin vieressä sijaitsee parkkipaikka johon mahtuu kaksi autoa. Parkkipaikalla on myös kompostoiva ulko-wc. Mökille johtaa korkeat portaat, joten siinä sai kunnon jumpat, kun kantoi autosta tavarat ylös mökille.

Mökistä löytyy:

 • Suihku ja polttava sisä-wc.
 • Pyykki-, ja astianpesukone.
 • Induktioliesi.
 • Sähköpatterit.
 • Puusauna.
 • Astiat.
 • Kahvia, suodatinpusseja, mausteita.
 • Kahvin-, ja vedenkeitin, mikro sekä leivänpaahdin.

Mökki on kooltaan 39 neliötä ja sisällä on kaksi makuuhuonetta, johon toisesta on oma sisäänkäynti. Mökissä on yhdistetty keittiö-, ja olohuone sekä iso kylpyhuone. Kylpyhuoneessa on polttava sisä-wc, jonka käyttö tuntui meistä pelottavalta ja käytimme suosiolla ulkohuussia. Polttava wc toimii siis siten, että pönttöön laitetaan pussi, jonne tehdään tarpeet ja sitten pussi pudotetaan polttosäiliöön, jossa se palaa. Olohuoneen toinen seinä on pelkkää lasia, josta on aivan upeat näkymät terassille ja metsään. Myös makuuhuoneissa oli isot avattavat ikkunat hyttysverkoilla. Nukuin pikkusiskoni kanssa omalla sisäänkäynnillä olevassa makkarissa ja oli kyllä ihmeellistä herätä aamuisin, kun suoraan sängystä näkyi luonto. Täytyy kyllä myöntää, että öisin oli aika pelottavaa, kun ikkunoissa ei ollut verhoja ja ikkunoista heijastui pimeä metsä ja möllöttävä kuu.

Mökin takana sijaitsee saunarakennus, jossa on puulämmitteinen sauna ja suloinen saunatupa, jossa on levitettävä vuodesohva – eli myös siellä voi nukkua. Saunamökki on tosi suloinen ja siellä tuli vietettyä joka päivä paljon aikaa. Saunassa on iso ikkuna metsään päin ja lauteilla oli kiva istua ja tuijotella luontoa. Löylyt olivat tosi lempeät ja saunassa jaksoi viettää kauankin aikaa. Vinkkinä omistajalle antaisin sen, että saunarakennukseen kannattaisi laittaa minijääkaappi, jonne saisi saunajuomat kylmään 😉

GRILLAILUA

Sain PR-näytteenä HK:lta ja Kariniemeltä kasan kesän grilliuutuuksia testattavaksi mökille ja grillattua tuli aika paljon – kaksi kertaa päivässä. Kesän uutuuksista löytyy montaa eri kanamakkaraa, josta kana-chorizo oli ehdottomasti suosikkini. Tykkään raakamakkaroista joten tämä chorizon ja kanan yhdistelmä oli oikein herkullinen. Teimme ekana päivänä vartaita ja HK:n uudet naudan ja possun grillipalat toimivat niissä täydellisesti. Pilkoin osan lihoista vartaisiin ja osa syötiin ihan dippailen tzazikiin. Pikkusiskoni ei syö punaistalihaa, joten hänelle laitoin vartaisiin Kariniemen uusia kananpojan grillipaloja. Lihan kaveriksi laitettiin vartaisiin mm. kesäkurpitsaa, sipulia, grillijuustoa, paprikaa, tomaattia yms! Omat suosikkimme kesän grilliuutuuksista olivat Kariniemen kananpojan minuuttipihvit appelsiini-salsa soossissa ja HK:n kasslerlankku, joka oikein suli suuhun. Kävin ennen mökkireissua Kape Aihisen grillikoulun, joten kerrankin grillistä tuli muutakin kuin mustaa ruokaa 😀

PIHAOLYMPIALAISET

Mökillä ei ollut valmiina mitään muita pihapelejä kuin tikkataulu, joten kehitettiin omat pihaolympialaiset ja voi kuinka hauskaa oli – nauroin itseni kipeäksi ja moni kyselikin Instagramin puolella, että voisinko julkaista listan pihapeleistä blogissa – joten tässä ne tulevat:

 1. Karkkien syljentä – kuka sylkee lähtöviivalta karkin suusta pisimmälle.
 2. Perunan heitto ämpäriin.
 3. Tölkkien kaato perunalla.
 4. Kolikon heitto ämpäriin, jonka pohjalla on vesilasi ja kolikko pitää saada lasiin.
 5. Tikan heitto.
 6. Vesi-ilmapallon pituusheitto.
 7. Känninen tarjoilija – eli pyöritään ensin kepin nokassa 10 kierrosta ja sitten pitää kuljettaa tarjotin, jossa on vesilaseja tiettyyn paikkaan.
 8. Frisbeen heitto (meillä oli omat mukana).
 9. Vesi-ilmapallojen kuljetus. Otetaan ruokalusikka suuhun ja sen päälle vesi-ilmapallo ja se täytyy kuljettaa maaliin niin ettei vesi-ilmapallo putoa maahan.

Suosittelen ottamaan mökille mukaan esim. mölkyn niin on kivaa tekemistä ulkona. Toki myös vinkkinä mökin omistajalle, että sinne voisi hankkia muutamia pihapelejä 🙂

LUONTO

Mökkiä ympäröivä luonto oli upeaa ja terassilta näkyi aivan mieletön auringonlasku. Mökin ympäristön kalliot ovat täynnä uhanalaista poronjäkälää, jota pitää varoa eikä sitä saa kerätä ilman mökin omistajan lupaa. Meillä oli kumpparit mukana, koska alue vaikutti sellaiselta, että siellä voisi olla käärmeitä – mutta yhtäkään ei nähty, varmaan koska oli niin kylmä. Sen sijaan bongattiin mökin yllä lentävä iso merikotka, joutsenia, sorsia ja peuroja.

Vietimme mökillä kolme ihanaa päivää ja voisin koska tahansa uudestaan lähteä sinne. Mökki oli aivan täydellinen omaan makuuni ja vaikka keskeneräisyys näkyi hieman, niin ei se haitannut. Sohvalla kahvia juodessa miettisin, että olisipa itselläkin tälläinen mökki ja mietiskelin miten sen sisustaisin. Oma mökki on ollut haaveena jo kauan ja tämä visiitti vaan lisäsi mökkikuumetta 😀

*Mökki on vuokrattavana Lomarenkaasta sekä Airbnb:stä. Itse olimme mökillä toukokuun alussa ja saimme kolme yötä hintaan 319. Kesää kohden hinnat ovat toki korkeammat. Katsoin varauskalenterista, että mökki näyttää olevan aika suosittu – joten jos mökin haluaa saada, niin se kannattaa varata nyt!

Moni kysyikin multa Instagramissa lisätietoja mökistä ja mökin pääsette varaamaan *tästä!

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

AURINKOINEN VIIKONLOPPU SAARISTOSSA

TOP 5: IHANIMMAT UIMARANNAT TURUSSA JA LÄHIALUEILLA

ARKEA PAKOON RUISSALON KYLPYLÄÄN

 

5 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana mökkiloma. Täällä ei tällä hetkellä mökkeily tunnu kovin ajankohtaiselta, koska viime yönä tuli melko reilusti lunta :S

 2. Jasmin kirjoitti:

  Siis ihanan mökin ootte vuokrannu loman viettoon! Ja kaikki tarpeellinen löytyy sieltä valmiiksi ja mitkä maisemat!?

  Käytkö usein mökkeilemässä?

  Mukavaa toukokuuta!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. villananna kirjoitti:

  Nauvo on ihana paikka. Sielläkin on tullut lapsena pyörittyä.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihastuttava paikka ja todella kiva mökki. Nauvo on varmasti upeaa saaristoa!

 5. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Minua ei oma mökki ei kiinnosta, sillä omassa kodissakin on oma hommansa. Sen sijaan tuollainen mökin vuokraaminen, niin että ”kaikki on valmiina” voisikin olla mukava idea ja tuollainen muutaman päivän rentoutumisloma kyllä kiinnostaisi. Tänä kesänä ei vuokraus varmaan ole ajankohtainen, mutta ensi vuonna voisi tosissaan harkita. Kesällä on tarkoitus lähteä Ahvenanmaalle pyörällä, niin samalla voisi miettiä jo aluetta, mistä mökki olisi hyvä vuokrata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.