Hae
Diiskuneiti

10 MATKAKUVAA VUOSIEN VARSILTA

Olen mukana Momondon Open World bloggaajakisassa artikkelillani ”Ne ihanat lomaromanssit” ja voit käydä äänestämässä minut kohti voittomatkaa tästä. Selailin tänään muiden ehdokkaiden kilpailutöitä ja löysin Paula Gastonin blogista hauskan blogihaasteen ”10 matkakuvaa vuosien varsilta”. Olen matkustellut jonkin verran Euroopassa ja olen kokenut upeita juttuja, joten ajattelin nyt jakaa täällä blogissa minulle merkittäviä matkakuvia vuosien varsilta.

MUSTEKALAN HYÖKKÄYS

Olin Kolimbarissa Kreetan saarella mukana veneristeilyllä, jossa seilattiin ympäri Kreetan saarta sekä uitiin ja otettiin aurinkoa. Reissun aikana kapteeni oli noukkinut merestä erilaisia mereneläviä, joista minä ikävä kyllä sain osani. Kapteeni päätti lösäyttää elävän mustekalan olkapäälleni ja voin kertoa, ettei ollut ihan kaikista mukavin kokemus, mutta onneksi lopulta nauratti. Onneksi mustekala ei päästänyt päälleni musteita, vaan teki sen vasta vesiämpärissä ennen kuin se heitettiin takaisin mereen.

ENSIMMÄINEN ULKOMAANMATKA YSTÄVÄN KANSSA

Tein ensimmäisen ulkomaanmatkani parikymppisenä Kosin saarelle Kreikkaan. Mukana oli ystäväni ja voi, että mikä bileloma meillä olikaan. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja biletettiin aina aamuun saakka. Tavattiin ja tutustuttiin uskomattomiin ihmisiin ja tätä lomaa en tule ikinä unohtamaan, vaikka en enää olekkaan biletyyppiä. Suosittelen Kosin saarta jos haluat bilettää ja tanssia baaritiskeillä. Kuva on taiteellisesti tärähtänyt, mutta rakastan silti tätä kuvaa – se tuo niin lämpimiä muistoja. Voi olla, että aikaisemmin kirjoittamani artikkeli lomaromansseista sijoittuu juurikin tänne paikkaan 😉

DJ TIESTO

Olin ystävän kanssa Bulgarian Sunny Beachilla, joka on muuten hirvein paikka missä olen ikinä käynyt. Sunny Beach oli jotenkin todella tunkkainen, likainen ja masentava paikka ja en oikein löytänyt sieltä mitään sellaista mistä olisin pitänyt. Yhtenä päivänä mentiin kuitenkin rannalla oleviin vaahtobileisiin, jossa bongasin tämän miehen ja hänen upean tatuointinsa – siis Dj Tiesto tatskattu selkään, pakko arvostaa!

AIR BNB ASUNTO, JOSSA KUMMITTELI

Vuokrasin mulle ja miehelleni Budapestista AirBnB:n kautta pienen modernin yksiön, joka sijaitsi vanhassa ja upeassa talossa lähellä keskustaa. Olimme asunnossa kolme yötä ja voin kertoa, että minä en siellä pystynyt nukkumaan laisinkaan. Asunto oli ihan jääkylmä ja huoneistosta kuului todella karmivia ääniä, kolauksia ja tavarat vaihtoivat paikkaa. Vaikka jätin yöksi valoja päälle olivat ne yhtä-äkkiä sammuneet. Sänkymme oli rakennettu jonkin vanhan varastotilan päälle, jonka ovien eteen laitoin tuolin ja matkalaukkumme, koska varaston kaapit aukesivat itselleen koko ajan. Asunnossa oli koko ajan sellainen inhottava, karmiva ja kylmä olo ja sen vuoksi ei asunnossa juuri oltukaan. Vieläkin kun ajattelen sitä asuntoa saa se niskavillat pystyyn.

HELLO DAD – LONG TIME NO SEE

Isäni on taidemaalari ja muutti Espanjaan jo ollessani pieni. Muistan erityisesti reissun iskän luokse, kun olin parikymppinen. Matkustin Espanjaan marraskuussa eli siellä vietettiin talvea ja uima-altaissa ei ollut vettä, josta olin maailman surullisin. Teimme aina niin, että isä tilasi minulle ruoat, en siis itse päättänyt ravintolassa mitä tilaan, koska hän halusi, että maistelen aitoja espanjalaisia ruokia. Muistan erään kerran, kun hän tilasi meille pöytään ison mustekalan ja en ole koskaan maistanut mitään kauheaa! Kylmää kovaa ja valkoista mustekalaa – siis yök! Kävin lähikaupassa ostamassa sipsejä ja mussutin niitä loppu illan salaa huoneessani, haha 😀 Isälläni on muuten merenrannalla sijaitseva asunto vuokrattavana Air BnB:ssä. Jos asunnon vuokraus kiinnostaa, niin laittakaa vaikka mulle viestiä ja isäni taidetta voi ihailla googlettamalla Terry Laakso.

BELGIAN VENETSIA

Yövyin muutaman yön upeassa Bruggessa, jota kutsutaan Euroopan Venetsiaksi, sillä kaupunkia ympyröi useat kanaalit. Brugge sijaitsee Belgiassa ja taitaa olla Belgian suosituimpia nähtävyyksiä. Bruggen keskusta on melkein kokonaan säilytetty sen keskiaikaisessa muodossa ja keskusta-alue kuuluukin Unescon maailmanperintöluetteloon. Bruggessa hyppäsin gondoliveneen kyytiin, joka kiersi kanaaleja ja sain aivan mahtavan katsauksen kaupunkiin kanaaleista käsin. Tuo gondooliajelu jäi mieleeni ikuisesti ja vaikka Brugge on super kallis, kannattaa siellä käydä vähintään päiväretkellä. Itse kuljin Brysselistä junalla Bruggeen ja matka taisi muistaakseni kestää parisen tuntia.

TOMORROWLAND – EAT, SLEEP, RAVE, REPEAT

Olen käynyt Tomorrowlandeissa kaksi kertaa vuonna 2013 ja 2015. Tomorrowland festivaali järjestetään Belgian Boom -kaupungissa. Mieleeni on jäänyt varsinkin ensimmäinen Tomorrowlandit vuonna 2013, jolloin tutuistuimme uusiin mahtaviin ihmisiin, paistattelimme auringossa ja rämpisimme kamalassa ukkosmyrskyssä, joka piiskasi melkein koko festivaalin maantasalle. Nauroimme seuraavana aamulla ulvoen mun keijunsiipiä (kuvassa), jotka olivat kokonaan repeytyneet ja tuo kangas oli lähtenyt irti – taisi olla hyvät bileet 😉

ILLALLINEN RANNALLA AURINGONLASKUSSA

Olen käynyt kaksi kertaa Turkissa ja minulla ei oikeastaan ole mitään hyvää sanottavaa koko paikasta. Turkissa ei ole nähtävyyksiä, kaunista arkkitehtuuria eikä se ole koskaan antanut minulle minkäänlaista kulttuurielämystä. Turkkiin on tullut pari kertaa lähdettyä, kun matkan on saanut niin halvalla ja on vain ollut niin kauhea halu päästä aurinkoon. Toisesta Turkin reissusta minulle on kuitenkin jäänyt mieleen ihana rannalla järjestetty illallinen auringonlaskussa. Meille raahattiin veden rajaan pöytä ja tuolit sillä tavalla, että varpaat huljusivat sekä meressä, että hiekassa. Tarjoilija kantoi pöytään viiniä ja ruokaa ja saimme nauttia herkkujen äärellä upeassa auringonlaskusta.

MINÄ JA BRITNEY SPEARS

Berliinissä pääsin käymään Madame Tussaud’s vahamuseossa, joka on siis täynnä julkisuuden henkilöitä, mutta vahaisia sellaisia. Mä olen ollut aivan järkyttävä Britney Spears fani teinistä saakka ja olen käynyt Britneyn konsertissakin kaksi kertaa! Berliinin vahamuseossa törmäsin Britneyn vahanukkeen ja katsokaa tota mun hymyä – siitä huomaa kuinka fiiliksissä olin tilanteesta.

EKSYKSISSÄ BRYSSELISSÄ

Olin ystävän kanssa reissussa Brysselissä ja ystäväni bookkasi meidät opastetulle kaupunkikierrokselle. Meillä oli siis opas, jonka perässä kuljimme ympäri kaupunkia isolla joukolla ja hän kertoi kaupungin historiaa ja näytti meillä parhaimpia nähtävyyksiä. Jossain kohtaa opas vei meidät pieneen pubiin, jossa pääsimme maistamaan Belgialaista olutta sekä kuuluisia Belgian vohveleita. Kun olimme syöneet kävimme kaverini kanssa vessassa ja kun tulimme vessasta niin koko ryhmä oli kadonnut taivaan tuuliin 😀 Juoksimme ulos ja ryhmää ei näkynyt missään. Vessasta tuli vielä yksi mies, joka oli myös myöhästynyt ryhmän lähdöstä. Päätimme sitten kolmisteen lähteä tutkimaan kaupunkia ja löysimme lopulta itsemme istumasta terassilta iso olut-tarjotin edessämme. Mies soitti jossakin orkesterissa ja oli tullut ilmeisesti Belgiaan keikalle, vietimme loppu päivän yhdessä ja sitten erosimme omille teillemme – tälläiset kohtaamiset ovat parhaita.

Multa löytyy satoja matkakuvia, mutta tässä tulivat ne joilla on jokin erityinen tarina ja mitkä ovat jääneet omaan mieleeni. Mikä näistä oli sun mielestä hauskin matkakertomus – jätä kommentti komenttiosioon 🙂

16 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  Ihania kuvia ja ihania muistoja! Uudet kokemukset, muistot ja elämykset ovatkin matkustelun parasta antia.

 2. Elina Marjaana Travel Blog kirjoitti:

  Oih, Brygge on kyllä tosi ihastuttava belgialainen kaupunki! Olin siellä päiväseltään kolmisen vuotta sitten ja siinä ehtii jo vähän aistia kapeiden katujen ja hyvien ravintoloiden tunnelmaa. Oli paljon siistimpi kuin vaikka Bryssel, tosin keskustassa tietyt paikat oli ihan täynnä turisteja. On kyllä käymisenarvoinen paikka. Ja mikä merenelävä tuossa ekassa kuvassa, huh!

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mäkin rakastuin kaupunkiin ja sain onneksi viettää siellä kolme päivää. Tuntui, että nähtävää olisi riittänyt loputtomiin. Aivan upea vanhanajan arkitehtuuri, ihan kuin olisi ollut elokuvassa 🙂

   Olen kaksi kertaa käynyt Brysselissä ja se on menoltaan aivan erilainen – ei noita kahta voi edes verrata toisiinsa. Ja siis tuo mustekala oli kyllä niin ällön tuntuinen olkapäälläni 😀

 3. Reetta kirjoitti:

  Ihana postaus! Tuli ihan hirvee lomakuume, kun katseli näitä ja lueskeli tarinoita 😀

 4. Jasu kirjoitti:

  Super hyvä postaus ja ihania kuvia! Tuli kunnon reissufiilis <3

 5. Soile kirjoitti:

  Hei,
  hauska lukea että kokemuksesi monesta paikasta ovat aivan samlaisia kuin itselläni: esim. Turkissa ei tosiaan ole mitään annettavaa mutta kun sinne saa niin halvalla matkoja niin on tullut pari kertaa sorruttua ja jälkeenpäin on aina harmittanut miksi pitikään lähteä sinne kun olisi ollut paljon parempiakin paikkoja … 😉

 6. Riitta reissaa kirjoitti:

  Kiva postaus! Brygge on ehdottomasti visiitin arvoinen! Itse asiassa Bryssell on monin tavoin kulunut ja latistunut, joten Brygge piristää Belgian-matkaa.
  Oli hauska lukea myös lapsuuden insider-kokemuksistasi Espanjassa?

 7. Iida in Translation kirjoitti:

  Onpa hauskoja reissumuistoja! ? Kummitteleva Airbnb kuulostaa karmivalta.

  Hämmästyin tosin vähän tuota, ettei Turkissa olisi nähtävyyksiä – Istanbulissa ei niistä ainakaan ole pulaa ja mut se ainakin lumosi aivan täysin! ☺️ Suosittelen kokeilemaan, jos tahdot antaa Turkille uuden mahdollisuuden.

 8. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tällaiset koostejutut ovatkin sikäli kivoja, että niissä saa esille kuvia, jotka muuten ehkä jäisivät ”käyttämättä” sillä etenkin nykyisinhän jokaiselta reissulta tapaa olla satoja kuvia, joista matkajuttuihin voi parhaimmillaankin käyttää vain kymmeniä.

 9. Iina / Iina travels kirjoitti:

  Hui tuo Bupadestin Air bnb asunto kuulostaa kyllä pelottavalta! Itse olisin varmaan melkein vaan häippässyt ja vaihtanut hotelliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.