Hae
Diiskuneiti

NAPPAA TÄSTÄ ITSELLESI SYKSYN BUCKET LISTA

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihanaa syksy on täällä ja varmaan kenellekkään ei ole näiden blogivuosien aikana jäänyt epäselväksi, että rakastan syksyä ja loppuvuotta. Raikas ilma, värikäs luonto, kynttilät ja spooky tunnelma ovat mun ehdottomia lemppareita syksyssä. Syksyllä voi tehdä vaikka mitä kivaa ja ajattelinkin kerätä tähän artikkeliin hyvänmielen bucket listan syksylle. Toivottavasti saat näistä jotain ideoita ja inspiraatiota omaan syksyysi 🙂

Leivo syksyinen herkkupiirakka: käytä hyödyksi syksyn sesonkikasviksia-, ja hedelmiä ja leivo esim. omena tai kurpitsapiirakka. Nappaa tästä mun oman Pumpkin Spice -piirakan resepti, joka sopii gluteenittomaan ja ketogeeniseen ruokavalioon nam! Katso kaikki syksyn sesonkikasvikset tästä.

Valmista itse Pumpkin Spice -maustetta: Amerikasta suomeenkin saapunut villitys ”Pumpkin Spice And Everything Nice” näkyy kahviloissa Pumpkin Spice -latten muodossa. Hassua, että mausteseos on nimetty kurpitsamausteeksi vaikka seoksessa ei ole laisinkaan kurpitsaa. Maustetta voi valmistaa helposti myös itse kotona ja mun oman Pumpkin Spice -mausteen reseptin saat auki tästä.

Vieraile kurpitsa pellolla ja osta oma kurpitsa: tänä vuonna kaiverrettuja kurpitsalyhtyjä pääsee ihastelemaan ainakin Salossa Rannikon puutarhalla. Kurpitsaviikkoja vietetään 10.-23.10.2022 ja lisää infoa tapahtumasta voit lukea tästä. Rannikon puutarhalla palvelee myös kurpitsakioski, josta voi ostaa kotiin oman kurpitsan ja Rannikon Puutarhan -kahvilakojusta saa myös ostaa kuumia juotavia ja vaikka palan kurpitsapiirakkaa.

Kaiverra kurpitsa: kun kurpitsa on hankittu niin se tietty kaiverretaan. Kurpitsan kaivertaminen on hauskaa hommaa ja siitä saa spookyn koristeen parvekkeelle tai terassille. Kurkkaa tästä miten kurpitsa kaiverretaan ja neljä erilaista malliesimerkkiä.

Tee metsäretki: syksyllä luonto näyttää parastaan ja lehtien väriloisto on niin kaunista. Pakkaa mukaan eväät ja lähde retkelle luontoon ihastelemaan syksyn värejä ja tuoksuja.

Vieraile kummittelevassa paikassa: spooky seasonin aikaan on ihanan hermoja kutkuttelevaa vierailla jossain kummittelevassa paikassa. Täällä Turussa kummitukset viihtyvät vanhoissa arvorakennuksissa, kuten pääkirjastossa, Sirkkalan kasarmilla, Åbo Svenska Teaterissa ja Priiman talossa. Osta *Aaveiden Turku -kirja, lue se ja matkusta sen jälkeen kummitusjahtiin tänne Turkuun.

Askartele syksyinen kranssi: kerää luonnosta ruskaisia lehtiä, marjojen varpuja, havuja yms ja askartele niistä oveen kaunis syyskranssi. Voit myös ilahduttaa ystävääsi tekemällä hänellekin yllätyksenä syyskranssin. Kranssien teko on hauskaa puuhastelua ja lopputulos todella palkitsee. Jos haluat tehdä kestävän kranssin, niin aidon näköisiä syyslehtiä, askartelutarvikkeita ja tekomateriaaleja voit ostaa ihanasta *My Dream Day -verkkokaupasta.

Nauti kahvilassa Pumpkin Spice -latte: ota ystävä mukaan ja menkää nauttimaan kahvilaan herkullinen Pumpkin Spice -latte. Suomessa ainakin Espresso House, Roberts’s Coffee, McDonalds ja Starbucks myyvät syksyisin kyseistä sesonkijuomaa.

Koristele koti syksyyn: tee ensin suursiivous ja asettele sitten pöydille kynttilöitä ja lyhtyjä. Osta pöydälle pari suloista koristekurpitsaa ja asettele pattereilla toimivia valosarjoja tuomaan kotiin valoa. Kerää parvekkeelta ja terassilta kuihtuneet kesäkukat pois ja vaihda ne kanervoihin. Askartele tai osta ulko-oveen syyskranssi. Esim. Finnmarilta ja Pentikiltä löytyy joka syksy aivan ihania syksyn sisustustuotteita.

Järjestä Halloween-juhlat: Halloween on syksyinen juhla, jota on vietetty kuolleiden muistoksi jo vuosisatojen ajan varsinkin Amerikassa. Halloweeniä vietetään yleensä lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Koristele koti kauhuteemalla tai valitse koristeiksi suloisia kurpitsoja ja lepakoita. Itse tykkään ns. tyylikkäästä Halloween-koristeluista enkä pidä mistään verijutuista yhtään. Kutsu ystävät kylään, tee hassuja Halloween-sormisyötäviä ja järjestä ”paras puku palkitaan” -kisa. Kurkkaa tästä mun viime vuoden Halloween-koristeluita.

Vietä elokuva-ilta: BOO! Kummitusten ulinaa, mörköjen murinaa ja noitien kissojen kurinaa. Kauhuleffat kuuluvat ehdottomasti syksyyn ja mikä olisikaan hauskempaa, kun järjestää kunnon leffa-ilta. Herkut pöytään, kynttilät päälle ja kauhuleffa pyörimään. Tästä löydät listauksen ”kauhuelokuvista”, jotka sopivat myös lapsille.

Kokkaa ruokaa spagettikurpitsasta: spagettikurpisan sesonki kestää elokuusta lokakuuhun asti, joten nyt kannattaa hyödyntää spagua ruoanlaitossa. Spagettikurpitsa maistuu nimensä mukaisesti kypsänä ihan spagetilta ja se on saanut nimensä siitä, että hedelmäliha irtoaa kurpitsasta spagettimaisessa muodossa. Spagettikurpitsa on terveellinen ja vähähiilihydraattinen herkku ja se sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja ison annoksen kaliumia. Nappaa tästä resepti: spagettikurpitsa uunissa jauheliha-fetatäytteellä.

Vieraile Särkänniemen kauhukarnevaaleilla: kävin viime vuonna särkkiksen kauhukarnevaaleilla ja siellä oli kyllä niin kivaa. Kirkua sai ihan sydämmen kyllyydestä ja mukavat adreliinit sai pintaan, kun zombit jahtasivat takaa. Edes sade ei haitannut menoa ja Särkäniemi näytti niin upealta kaikkine pimeässä loistavine valoineen ja kauhukoristeluineen. Tästä voit lukea artikkelin mun viime vuoden vierailusta Kauhukarnevaaleilla.

Hypi lehtikasoissa: mikä onkaan tyydyttävämpää kuin kahlata ja hyppiä lehtikasoissa ja ottaa someen kuvia lehtien heittelyistä. Kuka myöntää, että tekee tätä vielä aikuisenakin?

Polta kynttilöitä: pimeys ja kynttilät ovat best yhdistelmä. Itse kävin juuri ostamassa tuoksukynttilöitä H&M homesta. Nyt kun sähkönhinta on ihan karmea, niin en käytä vessassa enää laisinkaan valoa vaan pidän siellä kynttilää. Suosittelen ehdottomasti testaamaan suihkussa käyntiä kynttilän valossa – kuinka rentouttavaa!

Osta käsityöyrittäjältä villasukat: villasukat kuuluvat ehdottomasti syksyyn ja niiden kanssa ei varmasti palele. Kurkkaa netistä paikallinen käsityöyrittäjä ja osta häneltä villasukat – niin tuet samalla suomalaista yrittäjyyttä. Turkulainen Miia Sulakoski tekee tilauksesta vaikka kuinka upeita villasukkia.

Lue kirja: osta tai lainaa kirjastosta jokin sinua kiinnostava kirja. Itse tykkään lukea syksyisin kauhukirjoja ja omia suosikkejani ovat mm. Goosebumpsit, Pimeä Peili, Noidan Käsikirja yms. Syysiltaisin on myös ihana värittää värityskirjaa ja oma lempparini on tällä hetkellä Mystiset ja vaaralliset naiset, joka on upea värityskirja aikuisille.

Toivottavasti saitte kivoja vinkkejä syksyn viettoon tästä listasta. Nauttikaa lehtien väriloistosta ja Halloweenin tunnelmasta. Ihanaa syksyä just sulle 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

 

SÄRKÄNNIEMEN KARMIVA KARNEVAALI

KOKO PERHEEN HALLOWEEN ELOKUVAT *20

HALLOWEENIN KORISTELUJA JA SPOOKY SEASONIN FIILISTELYÄ

6 kommenttia

  1. Riitta reissaa kirjoitti:

    Ihana musta-oranssi postaus! Kuva mustan kissan kanssa kruunaa kaiken😀

  2. Jane kirjoitti:

    Ihana postaus! En oo ajatellutkaan, että täälläkin vois valkkailla itse kurpitsoja – miten siistiä!

  3. villananna kirjoitti:

    Minä odotan vain kovasti Suomenlinnan kekrijuhlia.

  4. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tästä listasta jokainen löytää itselleen jotakin 🎃!

    Kurpitsan kaivertaminen on muuten tosi vaikeaa. Tai siihen tarvitaan sellaisia työkaluja, mitä meiltä ei löytynyt.

    Niin, kissa varasti show’n. Kaunotar! (Oi, onko se edes tyttö 🤔?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *