Hae
Diiskuneiti

TESTISSÄ: ATTITUDEN EKOLOGISET PESU- JA PUHDISTUSAINEET

*Sisältää mainoslinkkejä

Sain PR-näytteinä kokeiluun kanadalaisia *Attitude -sarjan kodin puhdistusaineita. Tuotteet pääsivät heti testiin, kun tehtiin miehen kanssa kotona suuri kevätsiivous. Attituden tuotteet ovat valmistettu Kanadassa ja sarjan kaikki tuotteet ovat ekologisia ja hiilidioksineutraaleja joka tarkoittaa: ”ei huolta raaka-aineista”. Tuotteiden pakkaukset ovat ihan äärettömän söpöjä, sillä jokaisessa pakkauksessa on jonkin eläimen tai hyönteisen kuva. Näitä purkkeja kehtaa siis esitellä kotona, vaikka en normaalisti tykkää pitää mitään puteloita näkyvillä, niin tiskiaineen olen jättänyt esille tiskipöydälle.

Attituden tuotteet ovat: 

 • Vegaanisia.
 • Hypoallergeenisiä eli eivät aiheuta allergiaa.
 • Tuotteiden tuoksut tulevat luonnon omista raaka-aineista.
 • Attitude -sarja on saanut Pohjois-Amerikan arvostetuimman ympäristösertifikaatin.
 • Pakkaukset on tehty HDPE-muovista, joka on helpoin muovituote kierrrätystä varten.
 • Tuotteet maksavat noin 5,99-18€ ja niitä myy Ruohonjuuri. Perehdy tuotevalikoimaan tästä.

Meidän kevät-siivoukseen kuului suurena osana terassin siivous, joka oli talven jälkeen ihan kamalassa kunnossa. Ihme, että olkkarin ikkunoista näki edes terassille mitään 😀 Mies pesi oma-aloitteisesti ikkunat ja ojensin hänelle Attituden ikkunanpesuaineen ja sanoin, että pese tällä. Tämä oli hyvä testi, sillä mies olisi kyllä heti vinkunut jos aine ei olisi toiminut. Mitään vinkunaa ei kuulunut ja ikkunat tulivat kirkkaiksi, joten tämä tuote pääsi ehdottomasti meillä jatkoon ja vielä olisi tarkoitus pestä tällä myös makuuhuoneen ikkunat.

Meillä on astianpesukone, mutta paistinpannut, viinilasit, eväsrasiat ja sun muut pestään aina käsin. Lidlistä ostettu tiskiaine veti sopivasti viimeisiään ja pääsin testaamaan Attituden tiskiainetta. Tiskiaine vaahtoaa paljon ja puhdistaa lian hyvin myös rasvaisesta paistinpannulta. Keittiön siivoussuihketta olen käyttänyt yleispuhdistusaineena ja olen sillä pyyhkinyt mm. pölyjä sekä pesin samalla aineella mm. terassin kalusteet. Olen ollut super tyytyväinen siivoussuihkeeseen ja se jää ehdottomasti käyttööni.

Sain testiin myös *Attituden pyykinpesuaineita. Pyykit ovat tulleet näillä pesuaineilla puhtaaksi ja pehmeäksi. Pesin tänä aamuna näillä pesuaineilla valkoisen pöytäliinamme, joka on nyt terassilla kuivumassa ja huomasin juuri, että lintu on päästänyt pöytäliinan päälle kunnon ripulit – joten ei muuta kuin pöytäliina uudestaan pesuun 😀 Ainoa asia mistä en pitänyt näissä pyykinpesuaineissa on niiden tuoksu, joka on jotenkin tunkkainen. Kaipaisin tuoksuun enemmän raikkautta ja kukkaistuoksua, mutta makuasioista ei voi kiistellä 😀 Ainoa näistä Attituden tuotteista joka ei vakuuttanut minua oli kylpyhuonesuihke. Tuote lupaa poistaa kalkin, mutta ehkä meillä on vaan niin kalkkiset hanat etteivät ne lähteneet puhtaaksi tai sitten tämä tuote ei vaan ollut tarpeeksi tehokas. Tuotetta voi kuitenkin käyttää muutenkin vessan puhdistukseen, joten olen pessyt tällä lavuaarit ja pöntön.

Jatkoon näistä tuotteista pääsivät

 • Astianpesuaine.
 • Keittiönpuhdistussuihke.
 • Ikkunanpuhdistusaine.

Kaikki tuotteista eivät miellyttäneet minua tuoksunsa tai tehokkuutensa takia. Vaikka pyykinpesuaineissa tuoksu ei miellyttänyt minua, niin teho oli hyvä ja mietinkin, että ehkä mielummin käytän silti ekologisia puhdistusaineita, kun mietin pinnallisena miltä mikäkin tuoksuu. Luonto on tärkein ja siitä täytyy pitää huolta. Kaikki Attitude -tuotteet auttavat omalla osaltaan taistelua ilmaston lämpenemistä vastaan.

Oletko sinä kokeillut *Attituden ekologisia pesuaineita? 🙂

10 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Tämä onkin ihan uusi merkki mulle. Täytyy tutustua näihin tarkemmin, kun seuraavan kerran Ruohonjuuressa asioin.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo, kannattaa tutustua. Attitudelta löytyy myös paljon muitakin tuotteita kuin vain nämä 🙂
   He ovat laajentaneet myös ihonhoitotuotteisiin, mutta en ole varma saako niitä vielä Suomesta.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin olen alkanut enemmän suosimaan ekologisia vaihtoehtoja kodinpuhdistuksen puolella 🙂

 3. satu kirjoitti:

  Meillä oli kerran tuo astianpesuaine kokeilussa, kun tuttua merkki oli loppu. Se oli ihan hauska. Palasimme kuitenkin vanhaan tuttuun 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Harmi, että nämä ekologiset pesuaineet tuppaavat olemaan sen verran hintavimpia, että on helpompi valita se hyllystä se euron tiskiaine 😀

 4. Melissa kirjoitti:

  Super ihanat purnukat ainakin 🙂

 5. Jasmin kirjoitti:

  Hyvin toteutettu postaus, eniten alkoi kiinnostamaan tuo astianpesuaine! Shoppailemaan siis!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiitos paljon! 🙂
   Astianpesuaine mulla loppui jo varmaan puoli vuotta sitten, oli kyllä hyvää ja jos tähän törmään kaupassa, niin ostaisin ehdottomasti uudelleen. Olisi myös kiva kokeilla pesutabletteja astianpesukoneeseen. Tiskattua tulee nykyään aika vähän perinteisellä tavalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.