Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

HELPOTUSTA KUUKAUSIMENOIHIN – LAINOJEN YHDISTÄMINEN YHDEKSI

Kaupallinen yhteistyö: Halvinlaina.fi

Olen kirjoittanut tästä aiheesta ennenkin nimittäin velkaantumisesta. Nykyään kaikki on helppo ottaa osamaksulla ja jopa Wolt -tarjoaa maksuvaihtoehtona Klarnaa eli voit tilata Hesburgerilta ruokaa osarilla – huhhuh! Joka paikka suorastaa tyrkyttää, että voit maksaa ostokset erissä ja se saakin miettimään, että miksipä en maksaisi ostoksia erissä, niin palkasta jää enemmän käytettäväksi kaikkeen. Yhtä-äkkiä sitä sitten huomaakin, että upsista keikkaa sitä on tullut ostettua osamaksulla aivan liikaa ja laskupinojen erämaksut vievätkin yhtä-äkkiä ison osan palkasta.

Itselleni tämä on ollut liiankin tuttua ja varsinkin nuorempana ostin luotolla tyyliin kaiken Kreikan matkasta vaatteisiin. Mulla tuli jossain kohtaa sellainen tilanne, että palkasta ei jäänyt laskujen jälkeen käteen juuri mitään ja siinä kohtaa aloin selvittää mitä asialle voisi tehdä. Luin netistä paljon velkaantumisesta ja päädyin, että minulle paras ratkaisu voisi olla lainojen yhdistäminen eli kaikki velat maksetaan pois uudella lainalla. Korot ja kulut tippuvat mukavasti, kun maksat vain yhtä lainaa etkä montaa eri osamaksua jätti korkoineen 🙂

LASKE MITÄ OLET OIKEASTI VELKAA

Laske yhteen kaikki mitä olet velkaa ja laskuihin menevä kuukausittain summa. Kuinka paljon sinulle menee kuukaudessa rahaa osamaksuihin?Mitä jää viivan alle plussaa?

MIKÄ ON MAKSUKYKYSI?

Lainojen yhdistämisen tarkoituksena on parantaa rahatilannetta eikä missään nimessä huonontaa sitä. Sinun täytyy laskea tarkkaan mitkä ovat tulosi ja maksukykysi, jotta voit hyötyä yhdistelylainasta ja pystyt maksamaan kuukausierän. Yleensä yhdistelylainan kuukausierä on pienenmpi mitä kaikkiaan maksat tällä hetkellä kuukausittain osareista ja muista veloista.

KIINNITÄ HUOMIOTA VUOSIKORKOON

Kiinnitä huomiota lainan kokonaissummaan joka sisältää koron, avausmaksun ja tilihoitomaksun. Vuosikorko kertoo sen mitä laina oikeasti maksaa. Nykään lainoihin on tullut korkokatto, joten mitään hulluja 50% korkoja ei voi enää kukaan periä.

MITÄ LAINOJA VOI YHDISTÄÄ?

Osamaksut, luottokorttilaskut ja pikavipit voi yhdistää yhdeksi lainaksi. Yhdistelylainan ulkopuolelle jää vakuudelliset lainat, kuten asunto-, ja opintolaina. Pyri siihen, että yhdistät kaikki kulutusluotot kerralla, ettei mitään jää roikkumaan ja maksat vain yhtä lainaa ja näin säästät kuukausittain rahaa.

PITKÄ VAI LYHYT MAKSUAIKA

Lyhyt maksuaika tulee aina edullisemmaksi. Laina kannattaa aina ottaa harkiten ja maksaa lyhyessä ajassa pois. Näin et maksa turhaan korkoja ja kuluja. Muista, että palkan on riitettävä laskujen lisäksi arjen tärkeimpiin menoihin, kuten asumiseen ja ruokaan.

MISTÄ VOIT VERTAILLA YHDISTELYLAINOJA?

Yhdistelylainojen vertailemiseen löytyy esim. suomalainen sivusto www.halvinlaina.fi. Kun olet laskenut kaikki velat yhteen ja tiedät kuinka paljon lainaa tarvitset voit rajata suoraan Halvin Laina -sivuston hausta lainasumman perusteella sopivat lainatarjoukset itsellesi. Lainalaskuri on erittäin kätevä työkalu, kun haluat määrittää sopivaa kuukausierää lainallesi. Lainalaskurilla voit helposti säätää lainan määrää ja takaisinmaksuaikaa ja nähdä suuntaa-antavan arvion minkä verran lainaa tulisi maksaa kuussa takaisin. Kun löydät sopivan kuukausierän ja lainasumman ja takaisinmaksuajan, voit helposti siirtyä suoraan hakemaan lainaa.

LÄHETÄ MAKSUTON LAINAHAKEMUS

Maksuttoman lainahakemuksen voit lähettää tästä. Ainakin itseäni helpotti jo pelkästään se, että tiesin minulla olevan mahdollisuus tarvittaessa tälläiseen järjestelyyn. Lainatarjoukset voi jättää mietintään ja mitään ei tarvitse heti päättää. Lainahakemuksen lähettäminen on ilmaista, eikä se sido yhtään mihinkään. Kun itse aikoinani päätin ottaa yhden tarjouksista vastaan, kaikki hoitui sähköisesti ja manit olivat tilillä parissa päivässä.

MUISTA SÄÄSTÄÄ

Kun yhdistelylainan jälkeen sinulle jää enemmän rahaa kuukaudessa käyttöön, niin suosittelen tietenkin säästämään! Säästämisen voi aloittaa pienistä summista ja jo vuodessa saa kivan potin kasaan vähäiselläkin panostuksella. Itselleni yhdistelylaina oli aikoinaan todella helpottava ratkaisu ja se voi olla myös tulevaisuudessa tarpeellinen.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kurkkaa lisää infoa lainojen yhdistämisestä tästä.

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

TUE KISSOJEN RESCUE TOIMINTAA JA OSTA KALENTERI

SOMA – KREIKKALAISTA LUONNONKOSMETIIKKAA

TYKÄTYIMMÄT INSTAGRAM JULKAISUT JA TARINAT NIIDEN TAKAA 2022

 

Kaupallinen yhteistyö: Halvinlaina.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *