Hae
Diiskuneiti

MITÄ NAISET ODOTTAVAT MIEHILTÄ YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ?

Ystävänpäivä on melkein jo täällä ja sitä vietetään keskiviikkona 14.2. Uskon, että monilla miehillä on alkanut pikku hiljaa hiipiä pieni paniikki, kun he miettivät lähenevää ystävänpäivää ja naisten mahdollisia romanttisia ajatuksia ja odotuksia tuon suuren rakkaudenpäivän suhteen. Tietty on myös miehiä, joita ystävänpäivä ei hetkauta millään tavalla tai he eivät yksinkertaisesti muista koko päivää ja saavat sitten ehkä kotona läksytystä naisystävältään ”mikset ostanut mulle kukkia yhyyh” 😀 Halusin selvittää mitä naiset oikeasti miettivät ystävänpäivästä ja haastattelin viittä naisbloggaajaa siitä, millaisia ajatuksia ja odotuksia ystävänpäivä heissä herättää – joten poimi tästä talteen vinkit suoraan naisten suusta 😉

Kysymykset:

1. Vietätkö ystävänpäivää vai onko se sinulle vain tavallinen päivä muiden joukossa?

2. Millaisia ajatuksia tai toiveita ystävänpäivä herättää sinussa?

3. Hankitko miehellesi ystävänpäivänä lahjan tai muistatko häntä jotenkin?

4. Paras ystävänpäivä muisto?

5. Millaisia odotuksia sinulla on mieheltäsi?

6. Millainen olisi täydellinen ystävänpäivä miehesi kanssa?

7. Nyt saa kehua: parasta miehessäsi?


Minna

Blogi: Sukat Hukassa  / Facebook: @sukathukassa   /  Instagram: @sukathukassaminna

 1. Meillä ollaan tylsiä, emme vietä ystävänpäivää, se on samanlainen päivä kuin kaikki muutkin.
 2. Ystävänpäivästä tulee mieleen ensimmäisenä sen kaupallistuminen kaikella pinkillä hörhellyksellä, mutta parhaimmillaan se on päivä, jona aidosti muistat ystävää tai rakkaimpiasi ilman kilpavarustelua.
 3. En osta lahjaa, mutta varmasti toivotamme hyvät ystävänpäivät toisillemme. Lähdemme ystävänpäivä viikolla Kööpenhaminaan, joten voimme juhlistaa myöhäistä ystävänpäivää siellä.
 4. Parhaita muistoja on poikani ylpeys tekemästään ystävänpäiväkortista jonka hän on antanut minulle.
 5. En odota ystävänpäivänä mitään, mutta ainahan esimerkiksi kukkia olisi mukava saada – ei välttämättä kuitenkaan tarvitse juuri ystävänpäivänä.
 6. Täydellistä olisi varmaankin se, että voitaisiin aidosti rauhassa viettää aikaa toistemme kanssa, esimerkiksi hyvän ruoan parissa.
 7. Parasta miehessäni on hänen kiltteytensä ja suuri sydämensä.

Henna

Blogi: Rakkaudella Henna  / Facebook: @arkipaivanonni   /  Instagram: @rakkaudellahenna

 1. En vietä ystävänpäivää mitenkään erikoisemmin, mutta laitan pieniä kivoja viestilappusia ystäville ja avokille. Olen töissä päivän – joten siinä se ystävänpäivä taitaa tänä vuonna mennäkin!
 2. Ei ole oikeastaan minkäänlaisia ajatuksia tai toiveita. Olisi kiva kyllä tehdä ystävien kanssa jotain, mutta en pistä pahakseni, vaikka kukaan ei kerkeäisi juuri tuolloin nähdä. Viestittely kun on kuitenkin onneksi keksitty.
 3. Lahjaa en hanki, mutta saatan antaa pienen rakkauskirjeen, tai lupauksen jostain, mitä teen hänelle – ehkä ”lahjakortti” leipomiseen tai muuta sellaista.
 4. Itselleni ystävänpäivä on ollut aina vaikea, koska ystäviä ei paljoa ole ollut. Muistan ala-asteelta sen, miten kiusaaminen vain yltyi sinä päivänä, miten sitä huomasi todella olevansa yksinäinen silloin. Yläasteella mun pahvisydämeen tultiin kirjoittamaan vain velvollisuudesta jotain ”kiva” ”ihan ok” juttuja. Luokassa opettaja jakeli ”salainen ihailija” tyylillä lahjoja, joita luokkalaiset olivat ostelleet toisilleen. Jäin aina ilman. Mutta yhtenä kertana sain tikkarin, kun eräs luokan tytöistä oli pistänyt merkille sen, että olin aina ilman noina kertoina. Se jäi mieleen ❤
 5. Mulla ei oo odotuksia tästäkään – olenko jotenkin tylsä? Kun jotenkin miellän ystävänpäivän juuri ystävien väliseksi jutuksi, en pariskuntien. Vaikka onhan tuo mun mies myös mun yksi parhaimmista ystävistä.
 6. Varmastikin semmoinen, että juotaisiin aamukahvit ihan rauhassa, ja syötäisiin aamupalaa. Sitten käytäisiin lenkillä ja valokuvaamassa ja tultaisiin pelaamaan kotiin. Tilattaisiin ruokaa ja ihan olla öllötettäisiin.
 7. Se, miten hän tukee kaikessa, mitä ikinä teen tai koen. Miten kannustava hän on ja muistaa myös hemmotella! Jos mulla on kova kipupäivä hän tuo tullessaan suklaata. Hän lähtee aina kaikkeen mukaan ja ei torppaa mun ideoita! Hän on kiltti, empatiakykyinen ja komea.


Jasmiina

Blogi: the WHAT  / Facebook: @thewhatblog   /  Instagram: @jvsmiina

 1. Ystävänpäivä on päivä muiden joukossa. Sisäinen hipsterini haluaa taistella päivän kaupallisuutta vastaan. Ystäväporukalla nähdään lähes päivittäin ja muutaman kerran vuodessa kehitellään koko jengin kanssa jotain extrakivaa, ne on kai sit niitä meidän ystävänpäiviä.
 2. Lähinnä se kaupallisuus ärsyttää. Tietenkin päivän idea on kaunis, ystäviä pitää muistaa vähintään sen kerran vuodessa. Mun mielestä olis kuitenkin kivempaa, jos niitä muistettaisiin ilman virallisia päiviäkin. Ja kaiken lisäksi, mä vihaan vaaleanpunaista – saa kivittää!
 3. Emme hanki toisillemme lahjoja ystävänpäivänä. Ollaan molemmat romanttisesti yö töissä, samassa työpaikassa. Voidaan lähettää toisillemme silmäniskuja työn tiimellyksessä.
 4. Ystävänpäivä ei oo koskaan ollut mulle erityinen päivä. Mutta meidän kaveriporukan ”ystävänpäivistä” on jäänyt parhaiten mieleen ilta, jolloin yllätettiin synttärisankari kynttiläpiknikillä.
 5. Ei mitään.
 6. Yhteinen vapaapäivä olisi aina kiva. Voitais käydä vaikka syömässä, me tykätään ruoasta.
 7. Hän muistaa sanoa, että rakastaa mua. Kehuu, kun olen valmistautunut huolella. Saa mut nauramaan ja pitää aina mun puolia. Se on musta ylpeä ja kutsuu meitä ja mun (meidän) koiraa pikku perheeksi. Hän ei suostu mun tossun alle, vaikka olen välillä varsin jääräpäinen muija. Se muistaa halata. Niin ja se pussaa mua otsalle sillon, kun mulla on huono päivä.

Rosa

Blogi: Rosa Camilla  / Facebook: @rosacamillablogi   /  Instagram: @rosacamilla

 1. No, suoraan sanottuna, ei olla koskaan oikein nähty sitä mitenkään erikoisena päivänä… Tuntuisi hölmöltä pyhittää yksi päivä vain ”meille kahdelle”, kun mieluummin muistetaan toisiamme sitten pienillä asioilla ihan arjessakin!
 2. Vaaleanpunaista. Punaista. Sydämiä. Erityisesti toivoisin ystävänpäivänä korttia ystäviltäni, mutta salaa toivon myös, että keittiön pöydällä olisi keskiviikkona töistä tullessani punainen ruusu – jos nimittäin jonain päivänä on kivaa saada ruusuja, on se ystävänpäivä.
 3. Tuskin. Ehkä haen kaupasta sen lempparisuklaata, ja istutan sohvalle niskahierontaa varten. Pienet jutut riittää!
 4. Oltiin seurusteltu ehkä puolisentoista vuotta, ja marmatin jo kolme viikkoa ennen ystävänpäivää, kuinka hän ei koskaan osta mulle kukkia. Sitten se ystävänpäivänä tuli ruusu kädessä vastaan, kun olin ehtinyt jo pettyä, että taaskaan ei tullut kukkia. Kyllä olin yhtä hymyä sen jälkeen, vaikka täytyykin myöntää, että ollaan me naiset vaan vaikeita. Ruusukin kuoli parissa päivässä, mutta muisto jäi.
 5. Ei mitään. Riittää, että saa illalla käpertyä kainaloon!
 6. Hmm. Jos jotain spesiaalia pitäisi olla, niin hyvää ruokaa ja hyvä elokuva. Mutta muuten täydelliseen päivään riittää kyllä ihan vaan yhteinen ilta television ääressä ja aikaisin kylki kyljessä nukkumaan.
 7. Pörröhiukset, nauru ja höpsöys.


Reetta 

Blogi: Reetta Kristiina / Facebook: @reettakristiina   /  Instagram: @reettakristiina

 1. Vietän ystävänpäivää mahdollisuuksien mukaan joko ystävien tai poikaystävän kanssa.
 2. Valitettavan harvoin muina päivinä tulee pysähdyttyä miettimään, miten paljon arvostaa ystäviä ja rakkaita lähellään. Se on ehkä päällimmäinen ajatus mielessäni, ainakin tänä vuonna.
 3. Olemme kaukosuhteessa, joten lähetän kortin ja tietysti viesteillä ja soitellen toivotan hyvää ystävänpäivää. Lahjat sovimme ainakin tänä vuonna jättävämme väliin.
 4. Yläkoulu- ja lukioaikoina koulussa oli aina ystävänpäivän aikaan ihanasti hulinaa, (esimerkiksi viestiradio, jossa oppilaiden terveisiä luettiin koulun radiossa) ne ovat jääneet parhaiten mieleen.
 5. Tänä vuonna ei mitään, koska joudumme valitettavasti olemaan ystävänpäivän erossa.
 6. Yhdessä vietetty rauhallinen aika kotina esimerkiksi hyvän ruoan parissa tai sitten jonkin erikoisemman aktiviteetin kokeileminen, kuten vaikka huonepakopeli.
 7. Hän on järjettömän kiltti ja empaattinen ja saa mut tuntemaan itseni todella rakastetuksi. Hän tekee mut vaan aivan järjettömän onnelliseksi. Voisin raapustaa pitkänkin listan aiheesta, mutta ehkä en tällä kertaa.

Elikkä summa summarum: näiden vastausten perusteella naiset eivät odota kuuta taivaalta ja ruusunlehdillä vuorattua asuntoa vaaleanpunaisten ilmapallojen kera. Se mitä naiset haluavat on pieni muistaminen, kuten ruusu, illallinen kotona, yhteinen vapaapäivä tai elokuvahetki. Eli jos haluat muistaa rakasta tyttöystävääsi ja piristää hänen päiväänsä, niin ole mies ja osta naisellesi kukkia, kokkaa aamu-, tai iltapaa ja katsokaa yhdessä vaikka Napakymppiä ja miettikää miksi te olette niin napakymppi valinta toisillenne 😉 Pieni muistaminen ei vaadi paljoa, mutta se jää mieleen ja tekee toisen super onnelliseksi.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! 🙂

5 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Ihana tapa toteuttaa tällainen postaus! <3

 2. Reetta kirjoitti:

  Tää oli ihanan virkistävä postaus ja kysymyksiin oli kiva vastailla, voisi itsekin kaavailla joskus samantapaisia! 🙂

 3. Henna Haarala kirjoitti:

  Tää oli ihana, kiitos, että sain olla mukana ! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.