Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: GLUTEENITON PASTA-CARBONARA

Koronavirusepidemian takia olen nyt pysytellyt monta päivää sisällä, koska olen ollut aika flunssainen. Jääkaappi alkaa olemaan aivan tyhjä ja koska kauppaan en ole voinut lähteä niin, aloin yhtenä päivänä kaivamaan ruokakaappien sisältöä ihan huolella. Jääkaapissa ei ollut mitään muuta lihaa, kuin vanhaksi menevä pekonipaketti ja samalla muistin, että pakastimessa oli hävikkikassista joskus saatu savupalvin palanen. Mulla on jääkaapissa aina ruokakermaa, koska se on yleensä pelastus varsinkin hävikkiruokaa tehdessä. Nyt sattumalta mulla oli kaapissa myös parmesaanilastuja, sillä tehtiin parisen viikkoa sitten kana-ceacar salaattia.

Gluteenitonta pastaa ja spagettia mulla on myös aina kuiva-ainekaapissa ja siitä se idea sitten syntyi: hävikki-carbonara. Syön itse todella harvoin possunlihaa, koska en pidä sen rasvaisuudesta (vatsa ei tykkää) ja mausta, mutta tästä ruoasta tuli kyllä erittäin maistuvaa tai sitten olin vaan todella nälkäinen, hah. Vihdoinkin keksin myös käyttöä tuolle saunapalville, joka on nyt pari kuukautta maannut pakastimessa.

VALMISTUSAINEET

  • Puolikas paketti pekonia.
  • 200 grammaa savupalvikinkkua (voit korvata tämän myös pekonilla, laita silloin kokonainen paketti pekonia).
  • 2 valkosipulinkynttä.
  • 2 kananmunaa.
  • 1 purkki ruokakermaa.
  • 1,5 desiä parmesaanilastuja.
  • Mustapippuria, valkosipulimaustetta ja suolaa.
  • 300 grammaa gluteenitonta spagettia (käy myös muu gluteeniton pasta).

VALMISTUSOHJEET

  1. Paloittele pekoni, savupalvi sekä valkosipuli ja ruskista ne pannulla.
  2. Keitä spagetti ja valuta.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, ruokakerma, mausteet ja parmesaanilastut.
  4. Kaada valutettu spagetti takaisin kattilaan ja kaada sen sekaan paistinpannulta ruskistettu pekoni-savupalvi-valkosipuliseos. Sekoita hyvin.
  5. Kaada viimeiseksi kattilaan muna-kermaseos ja sekoita hyvin.

Parasta pasta-carbonara on heti tarjottuna. Heitä päälle vielä parmesaania ja rucolaa ja nauti. Itsehän syön kaikki ruoat raejuuston kera, mitään ruokaa ei ole mihin raejuusto ei sopisi 😀

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edulliseen hintaan *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: MUNAKAS-MUFFINSSIT

RESEPTI: HELPPO JA MAUKAS JAUHELIHA-RIISIVUOKA

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

 

8 kommenttia

  1. Marianne kirjoitti:

    Ah pastat on aina toimivia!

  2. villananna kirjoitti:

    Mun pitäisi jälleen alkaa tekemään noita reseptejä myös.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

    Ruokahävikin vähentäminen on tärkeää. Joskus luin jostain kilomäärän, mitä suomalaiset heittävät keskimäärin ruokaa roskiin. En muista lukua, mutta järkyttävän suuri se oli.

  4. tuulanneli kirjoitti:

    Ruokahävikin vähentäminen on todella tärkeää! Hyvältä kuulostaa sinun reseptisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *