Hae
Diiskuneiti

ONKO KOLMASTOISTA PÄIVÄ PERJANTAI NOITIEN PÄIVÄ?

Mieheni herätti minut tänään ja sanoi ”tänään on 13. päivä perjantai”. Pinkaisin heti ylös ja minulla on ollut siitä saakka jokseenkin karmiva olo. En niinkään pelkää mitään onnettomuuksia tai mustia kissoja, vaan taikauskoisena minua karmii se, että 13. päivä perjantai osuu lähelle Halloweenia ja molemmat päivät mielletään noitien päiviksi.  Venus tunnetaan magian jumalattarena ja perjantait ovat Venuksen päiviä. Venus liitetään noituuteen ja perjantai 13. päivänä uskotaan, että noidat kokoontuvat yhteen pitämään noitasapatteja. Noidat kerääntyvät sapatteihin 12 hengen ryhmissä ja kolmastoista sapattiin liittyvä henkilö on paholainen. Eli minua karmii näissä 13. päivä perjantaissa eniten nämä noitajutut. Olen pienestä asti ollut utelias noituudesta ja pelkään noitia edelleenkin. Hassua, että Halloweenina pukeudun kuitenkin aina noidaksi – ehkä pelosta on tullut selkeästi kiinnostuksen kohde, sillä tykkään lukea historiaa noituudesta 🙂

Noitasapateista on tehty paljon elokuvia ja sapatit esiintyvät myös useissa lastensaduissa. Uskomusten mukaan noidat kokoontuvat 13. päivä perjantaina juhlimaan ja irstailemaan paholaisen kanssa. Noitasapattien uskotaan tapahtuvan vuorilla tai saarilla. Sapattien tarkoituksena on vahvistaa noitien ja paholaisen liittoa ja uskomusten mukaan sapatteihin saapuvat ainoastaan naispuoliset noidat. Noitien päämääränä on harrastaa seksiä Paholaisen kanssa ja ne ketkä eivät pääse tosi hommiin suutelevat ja tanssivat Paholaisen kanssa. Aikamoiset orgiat siis 😀

Lastensaduissa noitasapatit on kuvattu niin, että noidat kerääntyvät Kyöpelinvuorelle. Suomesta löytyy myös Kyöpelinvuoria, jotka ovat uskomusten mukaan paikkoja, jonne noitien on nähty lentävän tai niissä on havaittu paholainen. Tunnetuin Kyöpelinvuori Suomessa on Kuivilanvuori Isokyrössä. Kyöpelinvuori löytyy myös jostain täältä Varsinais-Suomesta, mutta en tiedä mistä? Tietääkö joku? Laitoin ympäristöhallinnolle viestiä ja he lupasivat selvittää onko tuo paikka Varsinais-Suomessa tarua vai löytyykö sellainen oikeasti. Jos löytyy, niin sinne sitten Halloweenia viettämään – no en oikeasti ikinä uskaltaisi 😀

Millaisia ajatuksia, pelkoja tai uskomuksia sinulle herää perjantai 13. päivästä? Seuraavaa 13. päivä perjantaita vietetään vasta huhtikuussa. Taidanpa sammuttaa etupihalla palavan kurpitsalyhdyn tänään, etten houkuttele noitia tänne 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.