Hae
Diiskuneiti

HELMIKUUN VIISI PARASTA JUTTUA

Tämä vuosi on startannut vauhdilla ja hirveästi on tullut touhuttua jo vaikka mitä. Hassua, että on enää pari päivää ja alkaa maaliskuu – eli kevät. Nyt kun olemme muuttaneet Turkuun, niin odotan kevättä jotenkin ihan eri tavalla. Maalla asuessa kevään odotukseen kuului lähinnä pihan siivousta ja kukkien istuttamista, mutta nyt edessä on jokirannassa kävelyt, piknikit, terassit, jokilaivat ja retket Ruissaloon – iik, tulisipa jo pian lämmintä, en malta odottaa. Mutta kurkataanpa nyt mitkä olivat lumettoman helmikuun viisi parasta juttua 🙂

VUOSIPÄIVÄ

Vietettiin alkukuusta mieheni kanssa 4-vuotis vuosipäivää ja kävimme testaamassa VENNIN brunssia, joka on tarjolla koko päivän aamusta iltaan. Olipa ihanaa istuskella kahdestaan kaikessa rauhassa ja nauttia vatsan täydeltä herkkuja ja skumppaa. Voitte lukea vuosipäivästämme lisää tästä.

PALUU ”OIKEISIIN” TÖIHIN

Aloitin helmikuun puolessa välissä työt eräässä kauppakeskuksen liikkeessä. Ehtisin olla töissä vain kaksi päivää, kun irtisanoin itseni. Tunsin heti vahvasti, että henkilökemiat eivät kohdanneet ja itselleni on todella tärkeää saada tehdä töitä sellaisessa ilmapiirissä, jossa on hyvä yhteishenki ja positiiviset vibat. Nyt 33-vuotiaana pitkän uran tehneenä osaan kyllä sanoa välittömästi ei, jos tuntuu ettei minua tai työpanostani arvosteta, joten sanoin heipat. Irtisanomisesta meni vain yksi päivä, kun palasin vanhaan työpaikkaani tekemään sairasloman tuurausta ja niin siinä sitten kävi, että kirjoitin työsopimuksen elokuun loppuun saakka – ups! Helmikuun loppu onkin ollut kiireistä aikaa, sillä tällä hetkellä teen kahta työtä: myyjän töitä kenkäkaupassa ja lastenhoitajan töitä + blogia. Ihana kyllä tehdä taas vuoden tauon jälkeen myyjän töitä, viihdyn hyvin ihmisten parissa ja tykkään myydä! Valitettavasti tilipussi pienenee, kun tulee sitten itsekin ostettua kenkiä liian usein 😀

Jos mietit työpaikan vaihtoa, niin tee se. Elämä on aivan liian lyhyt sellaiseen, että tuhlaat kahdeksan tuntia päivässä työpaikkaan, jossa sinun on ikävä olla. Töihin mennessä kuuluu olla hyvä fiilis, ei sellainen ”että voi vee, pitää mennä töihin”. Lue mun kauheimmista työpaikoista tästä ja hyppää uusiin haasteisiin täältä.

YSTÄVÄNPÄIVÄ

Ystävänpäivänä kutsuin äitini ja pikkusiskoni meille viettämään päivää. Leivottiin yhdessä gluteenittomia laskiaispullia ja herkuteltiin. Illalla mieheni tuli töistä ja toi minulle kukkia – aaawh! Käytiin saunassa ja syömässä ulkona. Ei jaksettu kävellä kauas, joten päädyttiin viereiseen pubimaiseen ravintolaan nimeltä Pikku-Torre. Tilattiin molemmat hampurilaiset ja oli kyllä paras gluteeniton hampurilainen, mitä olen tähän mennessä ikinä syönyt omg!

HETKET PERHEEN KANSSA JA MAUNO-KISSA

Helmikuussa tuli vietettyä paljon aikaa perheen kanssa eli äitini ja sisarusteni kanssa. Äitini asuu 10 minuutin  bussimatkan päässä ja täysi-ikäinen siskoni asuu käytännössä ihan naapurissa. Äidilläni on hoidossa siskoni isän kissa, jolla oli korvassa vakava tulehdus. Mauno-kissa on ns. eristyksissä äidilläni, että hän saa rauhassa parantua, eikä muut kissat ole kimpussa. Olemme käyneet Maunoa paijaamassa ja äitini on kokkaillut meille herkkuruokia. Viimeksi tällä viikolla he kävivät meillä ja leivoin äitini sanoin ”maailman parasta pannukakkua”. Siskoni sanoi myös ”voin tulla useamminkin kylään, jos leivot pannaria” 😀 Tuon gluteenittoman pannukakun ohjeen löydät tästä.

AURINKO

On niin ihanaa, että vihdoin kaamos on väistynyt ja aurinko on tullut esiin. Nautin niin paljon valosta ja jotenkin olo on todella paljon pirteämpi ja positiivisempi. Ihana käyttää aurinkolaseja ja nauttia lämpimistä auringon säteistä. Myös huonekasvit ovat piristyneet, kun saavat jälleen valoa. Oih ihana kevät – tule jo <3

Mitkä jutut ovat olleet parasta sun helmikuussa? 🙂

 

LUE MYÖS:

VIIME VIIKON VIISI PARASTA JUTTUA

TYKÄTYIMMÄT INSTAGRAM-KUVAT JA TARINAT NIIDEN TAKAA 2019

KULUNEEN VUOSIKYMMENEN HUIPPUKOHDAT

8 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Todella rohkea veto tuo irtisanoutuminen. Ihmisissä on nykyään ihan ärsyttävän paljon sitä piirrettä, että ei uskalleta olla eri mieltä tai sanoa omia fiiliksiä. Musta sä teit just oikein. Jos heti muutamassa päivässä tulee tuollainen olo, tuskin se iloksi muuttuu kun aikaa kuluu enemmän ja enemmän. Silloin on parasta sulkea se ovi ja avata seuraava 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No niinpä. Olen nuorempana kestänyt mitä vaan, mutta näin vanhempana ei enää sellainen peli vetele. Elämä on aivan liian lyhyt tuhlattavaksi työpaikassa, missä on ikävä olla. Maailma on työpaikkoja täynnä 🙂

 2. Marjo kirjoitti:

  Sinun helmikuusi on ollut täynnä kivoja juttuja! Tosin irtisanominen oli rohkea teko mutta jos koit ettei paikka ollut sinua varten niin teit ihan oikein. Samalla tavalla kun työnantaja voi ”koeajan puitteissa” kokea ettei palkattu sovellu yritykseen voi minusta myös itse työntekijä huomata ettei vaikka yrityksen ilmapiiri tai luvattu työtehtävä ole sitä mistä on sovittu. Ihan kisu kuva – hän näyttää onnellisen rennolta 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kyllä koeaika pätee molempiin osapuoliin ja valitettavasti monesti työpaikka ei olekaan sitä mitä on luvattu. Minulle tärkeintä on hyvä ilmapiiri ja toisten tsemppaaminen. Mukavassa ilmapiirissä tehdään hyviä tuloksia ja nautitaan työnteosta 🙂

 3. Annukka | Happyannukka kirjoitti:

  Mä haluisin olla parempi irtisanoutumaan, mutta jotenki on sellanen ajatus, et kun oon ”lupautunut” töihin, pitää lupaus myös pitää, eikä voi irtisanoutua. Teen vaan määräaikaisia työsopimuksia, jotta ei tarvitsis liian pitkäks aikaa sitoutua, mut sit se ehkä kääntyy just päib vastaseks, mitä alunperin kuvittelin.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Rohkeasti vaan kannattaa tehdä niin, kun sydän sanoo. Maailma on täynnä työpaikkoja ja tärkeintä, että teet sellaista työtä, jonne on kiva joka aamu herätä ja mennä sekä missä olet onnellinen 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Mä sanoisin myös ehdottomasti tuon auringon, ollut niin ihanan keväistä :). Hienoa kun ”uskalsit” tehdä heti päätöksen lähteä työpaikasta, joka ei tuntunut omalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.