Hae
Diiskuneiti

KYMMENEN LEMPIASIAA SUOMESTA

Onnea rakas Suomi – tänään juhlitaan 102-vuotiasta kotimaatamme. Meillä on tänään suunnitelmissa mennä syömään juhla-ateria mieheni vanhempien luokse. Illalla testaamme ekaa kertaa uuden asuntomme taloyhtiön saunaa. Loppuilta kilistellään skumppaa, syödään herkkuja ja katsotaan linnanjuhlia telkkarista. Ihanaa, että itsenäisyyspäivä osui perjantaille, niin miehelläkin on huomenna vapaapäivä ja voimme katsoa linnanjuhlat ihan loppuun saakka. Mahtavaa itsenäisyyspäivää kaikille 🙂

Luet viltin alla suomalaista kirjaa, mitä?

Mauri Kunnaksen kirjat ovat ihan parhaita. Niissä on niin paljon tutkittavaa ja varsinkin Kunnaksen kummituskirja on yksi mun lapsuuden lemppareista ja se toimii edelleen.

Suomalaisia elokuvia löytyy vaikka kuinka, mikä on lempparisi?

Koska olen huumorinaisia, niin tähän on pakko nimetä Kummelin kultakuume. Katsomme miehen kanssa aina Kummeleita vuodesta toiseen.

Mitä suomalaista artistia kuuntelet eniten?

Mä en oikein pidä suomenkielisestä musiikista, mutta onhan nyt JVG ihan sairaan kova. Arvostan suomalaisia elektronisen musiikin artisteja ja Daruden fani olen ollut teinitytöstä asti. Voitin viime kuussa paikan avecin kanssa Daruden joulurekkaan. Olen niin ihana, että lahjoitin palkinnon äidille ja siskolleni, koska myös äiti on suuri Daruden fani. Matkustin kerran jopa Tomorrowland festivaaleille Darudea katsomaan.

Menet metsään. Mihin kiinnität siellä huomiosi?

Rakastan sammalta, puroja ja kukkaniittyjä kesäisin. Metsän tuoksu sateen jälkeen on hurmaava ja luonnossa sitä vaan mieli rauhoittuu.

Ruokapöytä notkuu täynnä suomalaisia herkkuja, mikä on lempparisi?

Ehdottomasti karjalanpiirakat ja aurajuusto.

Jos vietät lomaa suomessa, mikä on lempi puuhaasi?

Mökkeily, grillaaminen ja saunominen tietenkin. Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa. Haluaisin päästä käymään pitkästä aikaa Lapissa ja yksi lemppari paikoistani on Turun upea saaristo.

Mikä on paras suomalainen perinne?

Mun mielestä juhannus on kiva perinne. Se on yksi kesän kohokohdista ja sitä alkaa odottamaan jo alku keväästä alkaen. Yhdessäolo, ruoka, luonto, viini, saunominen – juhannus on vaan niin best.

Mikä suomalainen design kiehtoo eniten?

Ei varmaan ole vaikea arvata, että kaikki Muumi-tuotteet ovat sydäntäni lähellä. Martinex, Muurla, Arabia ja Iittala ovat varmaankin ne merkit, joita löytyy kotoani eniten.

Mikä on Suomen kaunein kaupunki?

Turkulainen sanoo tietenkin, että Turku. Mutta ihan oikeasti, Turku on upea kaupunki niin kesällä kuin talvellakin. Uusikaupunki on myös kaunis paikka varsinkin kesällä.

Mikä on kauneinta Suomessa?

Luonto. Meillä on upeat metsät ja kaikki ne kauniit tuhannet järvet. On rikkaus, että meillä on neljä eri vuoden aikaa, olisipa tylsää jos olisi aina kesä.

Hyvää juhlapäivää rakas kotimaa 🙂

 

LUE MYÖS:

HELPPOJA JA NÄYTTÄVIÄ HERKKUJA LOPPUVUODEN JUHLIIN

RESEPTI: MAIDOTON JA GLUTEENITON KINKKUPIIRAKKA

15 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Suomi on kyllä aivan loistava maa elää ja olla <3

 2. Katehelmib kirjoitti:

  Suomen itsenäisyyden puolesta kannattaa kohottaa malja. Hienoa, että me suomalaiset olemme ylpeitä kotimaastamme ja suomalaisuudesta. Monelle yksinkertaiset perusjutut ovat tärkeitä ja usein ne huomaa vasta kun matkustaa tai asuu ulkomailla. Kiitos sinulle kivasta postauksesta.

 3. Mira Rinne kirjoitti:

  Olipa ihana postausidea, saako tätä vähän jalostaa? 🙂

  On niin tärkeää tiedostaa, miten mieletön maa meillä on vaikka tietenkin on niitä varjopuoliakin. Mutta itsenäisyys ja vapaus, ne ovat kallisarvoisia asioita ja Suomen itsenäisyys onkin jotain, mitä tulisi juhlistaa aina. Juuri kuten ylläoleva sanoikin, monet meille perusjutut eivät ole perusjuttuja edes Euroopassa vaan yleellisyyksiä (niin paljon kuin esimerkiksi sitä julkista terveydenhuoltoa parjataankin…).

  Kiitos kivasta julkaisustasi! 🙂

 4. Tia kirjoitti:

  Olipa kiva postaus 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Yhdistätkö sä muuten karjalanpiirakat ja Aura-juuston vai onko ne lempparit erikseen? 😀 Se yhdistelmä ei nimittäin ainakaan itselläni ole tullut mieleen xD

 6. Johanna K / Karisma Coaching kirjoitti:

  Hauska postaus 🙂 Kivoja fiiliksiä ja oivalluksia.

 7. Marjut kirjoitti:

  Ihana Suomi postaus <3 Me juhlimme itsenäisyyspäivää lasten tansseissa Tampere-talossa.

 8. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva postaus ja Suomi on todella kiva maa elää! Aika moneen kohtaan vastasin samalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.