Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPOT JA NOPEAT HAMPURILAISPIHVIT

Resepti on maidoton ja gluteeniton.

Välillä pitää vähän herkutella ja tehtiin viikonloppuna pääsiäisen kunniaksi hampurilaisia. Halusin valmistaa pihvit kokonaan itse, koska en pahemmin välitä kaupan valmiista pihveistä, johon on tungettu aina mukaan kaikkea muutakin kuin lihaa. Testasin tätä reseptiä nyt ekaa kertaa ja vähän kuumotti pysyvätkö pihvit paistaessa koossa – mutta hyvin pysyivät! Tämä resepti on super helppo ja kaiken kukkuraksi nämä pihvit ovat maidottomia ja gluteenittomia. Pihveistä tuli todella maukkaita ja näitä valmistan varmasti joskus uudelleenkin.


Valmistusaineet

 • 700 grammaa jauhelihaa
 • Suola ja valkosipulijauhe
 • 1 sipuli
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 2 kananmunaa
 • 1 pussi Santa Maria Burger Spices -mausteita

Valmistusohjeet

 1. Pilko sipuli ja valkosipulit.
 2. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita jauhelihan sekaan sipulit, mausteet ja kaksi kananmunaa.
 3. Sekoita kaikki aineet kunnolla käsin ja pyörittele taikinasta kahdeksan palloa.
 4. Taputtele ja muotoile palloista pihvit.
 5. Paista miedolla lämmöllä 3 minuuttia per puoli.

Kun pihvit on valmiita päästään parhaaseen vaiheeseen eli kokoamaan unelmien hampurilainen. Hampurilaissämpylät voisin ensi kerralla leipoa itse, sillä nyt ostettiin Lidlistä sämpylät valmiina, koska laiskuus iski. Hampurilaisen väliin pistettiin ketsuppia, hampurilaiskastiketta, salaattia, cheddaria, jalapenoja, pekonia, ja sipulirenkaita. Voi, että kun oli hyvää – nyt pitääkin tehdä pitkä lenkki, ettei nämä hampparit mene suoraan reisiin 😀 Ps. nykyisin myös cheddarjuustoa saa maidottomana ja sämpylätkin voi tehdä gluteenittomaan ja maidottomaan malliin.


Vinkki: jos taikinaa jää yli, niin pyörittele niistä lihapullia ja heitä uuniin!

Jos tykkäsit tästä reseptistä niin paina sydäntä! 🙂


 

2 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Näyttää hyvältä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *