Hae
Diiskuneiti

PIMEÄ PEILI JA MUITA URBAANEJA KAUHUTARINOITA

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihmiset ovat kertoneet toisilleen kummitustarinoita aina. Minun lapsuudessani kauhutarinoita kerrottiin yökyläilyn merkeissä ja halloween-iltoina sekä Partion leirinuotion ääressä. Nykyään urbaanitlegendat siirtyvät sukupolvelta toiselle netin kautta. Kauhutarinoita jaetaan blogeissa, foorumeilla, nettisivuilla ja somessa. Mikko Toiviaisen viime vuonna julkaistu *Pimeä Peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita sisältää 25 kauhutarinaa vanhoista ja tuoreista urbaaneista legendoista. Tarinoita on nykyaikaistettu ja sovitettu paremmmin Suomeen sopiviksi – jolloin ne tuntuvat aidommilta ja pelottavimmilta.

Kirja on suunnattu nuorille, mutta ostin sen itselleni, koska nautin kaikista nuorisokauhusta – nuorille suunnatut kauhustoorit ovat jännittäviä, mutta eivät liian pelottavia tämmöiselle jänishousulle kuin minä. Moni tarina oli itselleni entuudestaan tuttu eli nämä kauhutarinat ovat tosiaan kiertäneet jo silloin, kun olin itse lapsi. Pidin kirjassa erityisesti klassisesta urbaanilegendasta, jossa lastenhoitajaa piinaa psykopaatti, joka häiriköi ja soittelee, että ”oletko käynyt katsomassa lapsia”. Tästä klassikko kaupunkitarinasta on tehty elokuviakin ja oma suosikkini niistä on ”Kun tuntematon soittaa”. Tässä kirjassa tarina oli käännetty hienosti nykyajalle niin, että häirikkö soittelee lastenhoitajalle piinaavia Facetime-puheluita lasten makuhuoneesta… hui kannattaa lukea!

Sisältö:

 1. Puhelinleikki.
 2. Kasvoton työläinen.
 3. Nukkekoti.
 4. Facetime.
 5. EMPTY.
 6. Deja Vu.
 7. Pokemon Black.
 8. Identiteettivarkaus.
 9. Lintukoto.
 10. Oculus Incubus.
 11. Iltarutiini.
 12. Ilmoitus.
 13. Delfoi tietää kaiken.
 14. FW: Bloody Maryn kirous.
 15. Kuka siellä.
 16. Minä näen sinut.
 17. Wilma-merkinnät.
 18. Apple iCar.
 19. PETTYMYS.exe.
 20. Mozilla 1.0.
 21. Terveisiä Meeriltä.
 22. Netflix Snaff.
 23. Pimeä peili.
 24. Etsitään tietoa vanhasta Atari-pelistä.
 25. Minä tapoin hänet.

Toinen kuumottava tarina lapsuudesta oli tässäkin kirjassa oleva Bloody Maryn kirous. Muistan kun täristen ystävän kanssa seisottiin lapsina peilin edessä ja toistettiin pissat housuissa Bloody Marya. Tämä tarina esiintyy myös Urband Legend -kauhuelokuvassa. Tarinat on hienosti muovailtu tähän päivään sopiviksi ja kauhutarinat on sidottu esim. Tik Tokin, Applen, Netflixin ja yleisesti internetin ympärille. Osansa saa myös koululaisten Wilma-järjestelmä. Tykkäsin itse kirjasta todella paljon ja jotkin tarinat olivat oikeasti tosi pelottavia. Olisin toivonut jokaisen tarinan yhteyteen jonkin kuvan, sillä kirjassa ei ollut minkäänlaista kuvitusta.

Tämä kirja on varma hittilahja nuorisolle, mutta myös hauska lahjaidea aikuisille, joille vanhat urbaanitlegendat ovat tuttuja. Kirjan hinta on 19,60€ ja koodilla ADLT10 saa nyt -10% alennuksen 12.9.2021 saakka. Hyppää Adlibriksen verkkokauppaan *tästä!

Millaisia urbaaneja kauhutarinoita sinä muistat nuoruudestasi? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

IHANA POP-UP KAUHUKIRJA LAPSILLE

RESEPTI: KARMIVAT HALLOWEEN-HERKUT

2 kommenttia

 1. Ankrylik kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, tämä kirja taitaa päätyä kummipojan lahjapakettiin! Ehkä itse luen sen ensin… ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.