Hae
Diiskuneiti

STOCKMANNIN JOULU 2022 – JOULUPUODIT OVAT NYT AUKI

Se ois kuulkaa marraskuu, joka tarkoittaa sitä, että Stockmannin joulupuodit ovat nyt avattu! Pääsin parisen viikkoa sitten tutustumaan Turun Stockmannin joulupuotiin heidän järjestämässä PR-tilaisuudessa. Syötiin herkullinen aamiainen ja samalla kuultiin Stockmannin jouluvalikoimasta ja päästiin tutustumaan joulukoristeisiin. Tänä vuonna koristeissa näkyy erityisesti vastuullisuus, ekologisuus sekä kotimaisuus. Vastuullisesti valmistetuissa joulukoristeissa ekologisuus on huomioitu mm. valmistustavoissa, materiaaleissa ja tuotteiden kierrätettävyydessä 🙂

Stockmannin joulupuodit ovat aina niin ihania ja sieltä jos jostain saa kyllä takuulla joulumielen. Mulla on ollut jo vuosia omana perinteenä, että käyn joka ikinen vuosi ostamassa juuri Stockmannin joulupuodista aina yhden koristeen kuuseen. Mulla onkin aikamoinen kokoelma erilaisia kuusenkoristeita ja ne ovat mun rakkaita aarteita. Stockmannin joulukoristeet ovat todella kestäviä ja kun niitä säilyttää vielä oikein, niin ne kestää vuodesta toiseen 🙂

KOTIMAINEN WEISTE – JOULUKORISTEITA sukupolvelta toiselle

Suomalaisen Weisten tarina alkoi jo vuonna 1924 ja heille on ollut aina tärkeää valmistaa sukupolvesta toiselle kestäviä joulukoristeita. Nykyään Weiste valmistaa myös ekologisia joulukoristeita ja he ovatkin alan edelläkävijä biopohjaisten materiaaliteknologioiden hyödyntämisessä Weisten biopallot ovat tehty kestämään ja ne puhallusmuovataan Suomessa ja jokaisen joulupallon koristelu toteutetaan käsityönä.

Weisten joulukoristeissa materiaalina on hyödynnetty mm:

  • Uusiutuvaa puukuitukomposiittia.
  • Bioglitteriä.
  • Hamppua.
  • Selluloosapohjaisia materiaaleja.

Weisten joulukoristeet ovat aivan ihania ja varmasti jokainen onkin niihin törmännyt markettienkin hyllyllä. Stockmannilta löytyy todella laaja valikoima Weisten koristeita ja ne ovat hinta-laatusuhteeltaan todella mahtavia. Itseltäkin löytyy monta Weisten joulupalloa ja olen saanut niitä melkein joka vuosi myös lahjaksi, koska mulla on synttärit aina kätevästi kuukausi ennen joulua 😀

MIFUKO – REILUN KAUPAN JOULUKORISTEITA

Mifukon toiminta on WFTO -järjestön sertioimaa ja brändin jokainen tuote valmistetaan reilun kaupan periaatteita noudattaen. Mifukon tuotteita valmistavat taivat afrikkalaiset käsityöläiset. Puiset joulukoristeet veistetään pudonneista jacaranda-puun oksista¨ ja niissä on usein lintuteema. Koristeiden koko valmistusprosessi tehdään käsin. Jokainen koriste on uniikki ja ne kantavat mukanaan tarinaa ja on tekijänsä allekirjoittama.

EN GRY & SIF – KÄSITYÖLÄISTEN UNIIKIT JOULUKORISTEET

En Gry & Sif -brändi  tekee ihania eläinaiheisia joulukoristeista villasta.Kkaikki tuotteet ovat Fair Trade -sertifioituja ja ne suunnitellaan Tanskassa ja valmistetaan käsityönä Nepalissa. En Gry & Sif on tehnyt nepalilaisten kumppanien kanssa yhteistyötä jo yli 20-vuotta ja tällä hetkellä brändi työllistää Nepalissa yli 200 ihmistä – kuinka huikeaa! Joulukoristeet valmistetaan Uudesta-Seelannista saatavasta puhtaasta luonnon villasta.

STOCKMANNIN OMAT BRÄNDIT: VILLA JA CASA

Villa ja Casa Stockmann -malliston tuotteet suunnitellaan Stockmannin omassa designstudiossa Helsingin Pitäjänmäessä ja mallistolla on kotimaisesta suunnittelusta kertova Design from Finland -tunnus. Suurin osa Casa Stockmannin tekstiilituotteista on valmistettu Euroopassa.

Villa Stockmann -merkin teemana on tänä vuonna ”downtown sparkle” ja värimaailmana ovat lämpimät metalliset sävyt glitteriä unohtamatta. Villan joulukoristeet huokuvat luksusta ja säihkettä ja itse rakastuin erityisesti tuohon kuvassa näkyvään upeaan lumisadepalloon.

Casa Stockmann -merkillä sukelletaan talviseen vuoristoon ja väreinä ovat luonnon omat sävyt. Tänä vuonna Snow Mountain -tyyli yhdistää luonnon ja nostalgiset joulukoristeet metsän eläimiä unohtamatta. Toisena teemana Casa Stockmannilla on kirkkaat värit kuten turkoosi, pinkki ja limen vihreät. Värikkäät Bubbles Of Joy joulukoristeet ovat varmasti varsinkin lapsien mieleen.

JOULUVALOT JA SÄHKÖN KULUTUS

Stockmannilla jouluvalojen valikoimaan kuuluvat erilaiset valosarjat sisälle ja ulos. Jouluvaloissa käytetään nykyisin paljon led-lamppuja, jotka ovat sekä ympäristöystävällinen että turvallinen valinta, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa, eivätkä kuumene tai rikkoudu herkästi. Kannattaa myös miettiä, tarvitsevatko jouluvalot kaverikseen ajastimen, vai saavatko valot loistaa ympäri vuorokauden. Joissain jouluvaloissa on mukana sisäänrakennettu ajastin, joka sytyttää ja sammuttaa valot aina samaan aikaan, mutta ajastimen voi ostaa myös erikseen.

PS. tiesitkö, että yksi kymmenen minuutin suihku kuluttaa enemmän sähköä, kuin LED-valosarja joka on päällä 24/7 marraskuun alusta uuden vuoden aattoon asti! Jouluvalojen kanssa ei siis kannata panikoitua, sillä niiden sähkönkulutus on tosi pientä.

Stockmannin jouluvalojen valikoimaan kuuluu mm.

  • Pallovalot.
  • Joulutähdet.
  • Valokranssit.
  • Kyntteliköt.
  • Erilaiset aidon näköiset led-kynttilät.

Eikö ole kauniin näköisiä joulukoristeita? Stockmannin legendaariset jouluikkunat ovat myös nyt avautuneet – joten kipin kapin hakemaan jouluinspistä sieltäkin 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

IHANIMMAT JOULUAIHEISET KIRJAT

THE BODY SHOPIN JOULUKALENTERIT 2022

ESSENCEN JOULUKALENTERIT 2022

 

 

5 kommenttia

  1. Sonja Suomela kirjoitti:

    Ihania noi koristeet! Ja toi jouluvalojen sähkönkulutus on kyl hyvä huomio, kun moni sitä tuntuu panikoivan 😄

  2. Riitta kirjoitti:

    Stockan joulupuoti on ihana perinteinen osa joulun odotusta. Tänä vuonna on erityisen kekseliäitä koristeita. Tosin moni niistä ei tuo mitenkään mieleen joulua, vaan esim linnut pikemmin vapun…

  3. villananna kirjoitti:

    Joulu on tosiaan kovaa vauhtia tulossa. Odottelen pääsyä Tuomaan markkinoille. Tänään on Helsingissä joulukadun avajaiset.

  4. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Oi, Stocka on vähän kauna, mut pitääkin ottaa selvää onko täällä meilläpäin vielä mitään jouluikkunoita! meille ei vielä joulu pääse kotiin, mutta jouluradio soi jo autossa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *