Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: GLUTEENITON KAURA-MUSTIKKAPIIRAKKA

Päätin pitkästä aikaa leipoa jotain ja päädyin loihtimaan mustikkapiirakan – gluteenittomana tietenkin. Ostin ekaa kertaa gluteenittomia kaurajauhoja ja voin kertoa, että piirakasta tuli ihan super hyvää. Koemaistatin piirakkaa miehelläni, koska hän aina sanoo, että gluteenittomat jutut maistuu ”oudolta”. Mies tykkäsi piirakasta ihan sikana, joten uskallan täälläkin hehkuttaa, että hyvää on!

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edullisesti *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

VALMISTUAINEET

  • 100 grammaa margariinia eli ei voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 desiä gluteenitonta kaurajauhoa

PÄÄLLINEN

  • 1 purkki kevyt kermaviiliä
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 desiä mustikoita

VALMISTUSOHJE

  1. Sekoita lusikalla nopeasti vispaten sokeri ja huoneenlämpöinen margariini.
  2. Lisää yksi muna ja jauhot + teelusikallinen leivinjauhetta.
  3. Sekoita taikina kunnolla.
  4. Levitä taikina piirakkavuokaan.
  5. Kaada mustikat piirakan päälle.
  6. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos mustikoiden päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Vinkki: jos haluat tehdä piirakasta maidottoman, niin käytä kermaviilin sijasta esim. Oatlyn kauraviili valmistetta.

Mikä on sinun lempitäyte makeassa piirakassa? 🙂

 

LUE MYÖS:

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

 

 

 

4 kommenttia

  1. Rosa kirjoitti:

    Kaurajauho on vaan kingi. Pitäis varmaan heittää mustikat itekin tulille, tuli niin vesi kielelle…. <3

  2. AnnaK kirjoitti:

    Kiitos, menee testiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.