Hae
Diiskuneiti

TOP 10: MUUMI AIHEISET LAHJAT AIKUISILLE

IVANA HELSINGIN MUUMIPUSSUKAT

Ihana Ivana Helsinki toi Muumit kankaisiinsa. Muumi -vaatemalliston lisäksi Muumi, Mymmeli ja Pikku Myy seikkailevat eri kokoisissa hihnallisissa pussukoissa ja laukuissa. Itseltäni löytyy iso mintunvärinen laukku, sekä pienempi pussukka fuksian sävyisenä. Laukkujen ja pussukkojen sisältä löytyy kaunis kultainen tai hopeinen ketjuhihna, joka on mahdollista irroittaa.

Materiaali on 100% puuvillaa. Minusta nämä laukut ja pussukat ovat ihana-, erilainen ja silmäänpistävä lisä, esimerkiksi juhla-asuihin tai vaikka ihan arkeenkin. Vietän marraskuussa synttäreitäni, sekä edessä on myös pikkujouluja, joten tämä pussukka on ehdoton lisä kruunaamaan juhla-asuni.

PARKKIKIEKKO

Piristä parkkivahtien päivää laittamalla auton ikkunaan perinteisen sinisen parkkikiekon sijasta Muumi -parkkikiekko. Muumien poliisimestari pitää parkkivahdit iloisena ja rosvot kaukana. Mahtava lahjaidea kaikille autoileville ja näitä saa eri kuoseissa. Eikö parkkikiekon tarvitsekkaan olla sininen? Ei tarvitse, sillä vuodesta 1981 ollut laki parkkikiekoista muuttui joulukuussa 2015, ja nyt voit tehdä autoosi vaikka DIY-parkkikiekon.

SUOLA & PIPPURISIROTTIMET

Suola ja pippuri ovat varmasti kaikille yleisiä mausteita, joita tulee käytettyä päivittäin. Monet säilyttää mausteita niiden omissa tuotepakkauksissaan, mutta eikö olisi kiva omistaa oikeat välineet mausteiden tarjoilemiseen? Ihastuttavat suola & pippuri -sirottimet koristavat suloisesti maustehyllyä ja tuovat kauniin lisän ruokapöytään.

TISKILIINAT

Lähetä erilainen ja ilahduttava joulukortti: kirjekuoren sisältä löytyy ihana talviaiheinen tiskiliina. Oma suosikkini on ehdottomasti kuvassa näkyvä Mymmeli, mutta kuoseista löytyy myös mm. Muumipappa, Tuutikki ja Muumimamma. Aion lähettää näitä tiskiliinoja joulukorttien sijasta sukulaisille, jotka asuvat eri kaupungissa kuin minä. Muutaman tiskiliinan ajattelin sujauttaa itse tekemiini herkkukoreihin, jotka annan joululahjoiksi. Ehkä pölyjen pyyhkiminen on kivempaa hommaa Muumi-tiskiliinalla?

PIPARIMUOTIT

Joulusesonkiin kuuluu ehdottomasti pipareiden leipominen. Taikinan voi tehdä itse tai jos on laiska kuten minä, niin kaupasta voi ostaa valmistaikinaa. Minä en itseasiassa ole kovinkaan pipareiden ystävä, ja mielestäni se taikina on parempaa kuin itse piparit. Leivon jouluisin kuitenkin aina pipareita, mutta teen niistä täytekeksien tapaisia, eli laitan kaksi piparia päällekkäin ja niiden väliin tuorejuustokreemin.

Kaapistani löytyy Muumi -piparimuotteja ja valkoinen kreemi sopiikin hyvin esimerkiksi Hattivatti -pipareiden väliin. Hattivattien silmät voi tehdä sokerikuorrutteella, joita myydään valmiina tuubeissa. Pipareita on kiva viedä myös tuliaisiksi kavereille ja sukulaisille. Pakkaan piparit yleensä söpöihin paperi tai sellofaanipusseihin, joita saa mm. Ikeasta ja Tigeristä. Laitan pussin päälle vielä söpön rusetin ja ihana yllätys kahvipöytään on valmis.

Ohje:

 • Piparitaikinaa 500g (näistä tulee noin 10-14 piparia riippuen muotin koosta)
 • 125 grammaa voita
 • 4 dl tomusokeria
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 1 rkl kardemummaa
 • 200g tuorejuustoa. (Mun lempparit ovat appelsiini ja sitruuna, joita löytyy ainakin Valio Viola -sarjasta).
 1. Anna taikinan sulaa kunnolla ja kauli se ohueksi levyksi. Käytä haluamiasi muotteja ja laita leikatut hahmot uunipellille. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista pipareita noin 6 minuuttia. Hattivatti -piparit ovat muodoltaan ohuita, joten kannattaa olla tarkkana, koska ne palaa helposti. Jätä piparit jäähtymään ja siirry tuorejuustokreemin valmistamiseen.
 2. Vaahdota vaniljasokeri, kardemumma ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Itse en ainakaan saa kunnon vaahtoa, kun ainoastaan sähkövatkainta käyttämällä, joten suosittelen tekemään vaahdon sen kanssa. Lisää vaahtoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa koko seos kuohkeaksi.
 3. Kun piparit ovat jäähtyneet, levitä pipareiden väliin kunnon kerros kreemiä. Laita piparit jääkaappiin, jotta ne kovettuvat.

PANNUNALUNEN

Suomalainen Veico tekee puusta suloisia pannunalusia eri Muumi -hahmoja käyttäen. Pannunaluset ovat lämpökäsiteltyä koivua ja ne on suojattu luonnonöljypohjaisella vahalla, joka hylkii kosteutta ja kestää hyvin kuumuutta.

Pannunalunen koristaa keittiötä ja toimii kauniisti pöytäkattauksessa. Pannunalusesta saa tehtyä ihanan lahjapaketin sellofaania käyttämällä. Laita pannunalusen kaveriksi vaikka kahvia ja suklaata. Tämä lahja sopii hyvin myös miehelle!

DIY: TEE JULISTEISTA TAULUJA

Suomalainen Putinki painattaa upeita Muumi -julisteita. Valikoimasta löytyy erityisesti Tove Janssonin vanhempia Muumi -kuvituksia, jotka sopivat hyvin aikuisempaan makuun. Itse olen haalinut näitä julisteita mustavalkoisina. Olen ostanut julisteisiin Ikeasta parin euron kehyksiä ja kehyksissä ne näyttävät todella tyylikkäiltä. Jopa miehenikin on tykännyt näistä, koska niistä eivät tule Muumit ”liikaa” esiin. Julistekuoseista löytyy myös paljon meriaiheisia kuvia ja ne sopivat hyvin somistamaan kesämökkiä tai vaikka veneen hyttiä.

MAGNEETIT

Jos sinun pitää hankkia joku pieni lahja tai muistaminen, vaikka pikkujouluihin taikka lasten opettajalle, niin ovat magneetit siihen tarkoitukseen loistavia. Kaikilla on jääkaappi ja magneeteille on aina käyttöä. Suomalainen April Mai tekee ihastuttavia Muumi -magneetteja.

Kun olin lapsi kävimme melkein joka kesä Muumimaailmassa ja silloin ostetut Muumi magneetit koristavat edelleen jääkaappiani, ja ne ovat minulle tärkeitä aarteita lapsuudesta. Magneetit ovat siis ihana ja ikuinen muisto, ja minun mielestä erittäin hyvä lahjaidea myös aikuiselle.

KAHVI & TEE

Jos on todella huono keksimään lahjoja tai haluaa päästä pienellä budjetilla, niin kahvi ja tee ovat aina mukavia lahjoja. Muumi -kahvia saa mm. mustikan ja suklaamintun makuisina sekä teestä löytyy myös kattava lajitelma eri makuja. Jos haluat enemmän panostusta, niin osta kahvin tai teen pariksi Muumi -muki ja paketoi ne kauniiseen sellofaanipussukkaan.

PURKIT & PURNUKAT

Kaikilta löytyy varmasti kodista Muumi -purkkeja ja astioita. Purkit ovat aina kiva lahja, sillä purkkien sisälle voi laittaa suklaata, teetä, kahvia, pipareita tai mitä vain keksiikään. Purkki on ikuinen lahja ja yleensä se saa paikkansa lahjansaajan kodin sisustuksessa. Itselläni on Muumi -purkkeja keittiössä ja säilytän niissä mm. kahvia, puurohiutaleita, sokeria yms.

Lisäksi meillä on vessassa Ikean avohylly, jota koristaa Puutarhajuhlat -sarjan purnukat. Purkkeihin olen kätevästi kätkenyt meikit ja kynsilakat.

Muumit on monen lapsuudesta rakas muisto ja uskallan väittää, että melkeinpä jokaisen kotoa löytyy jotain Muumi-aiheista. Muumimaailma avattiin Naantalissa vuonna 1993, jolloin minä olin 7-vuotias pikkutyttö. Muumimaailmassa käyminen oli aina kesän kohokohtia ja muistan kuinka jännittävää oli kohdata Muumi -hahmot ja jännitin varsinkin noidan tapaamista. Nykyisin Muumimaailmaan pääsee myös touhuamaan talvisin, sillä helmikuussa Muumit heräävät talviunilta viikon ajaksi leikkimään talvisia leikkejä ja tankkaamaan vatsansa neulasilla loppu talveksi.

Mitä piditte minun lahjaideoista ja onko teillä itsellä mielessä hankkia Muumia pukinkonttiin tai lahjaksi muuten vain? 🙂

5 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Hei, osaisitko suositella jotain muumiaiheista lahjaa 4 kk -ikäiselle vauvalle? 🙂 Kummilusikoiksi ostin Muumi-lusikat, voisin jatkaa samaa teemaa niin saadaan tytöstäkin leivottua muumifani! 😀

  Ihana muuten tuo parkkikiekko! Harmi kun ei ole autoa.

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Moikka Anniina! Vauvalle hyviä lahjoja voisivat olla esim. Muumi -nokkamukisetti, kuolalappu, pipo, torkkupeitto tai vaikka kylpypyyhe. Toki Muumi -pehmolelusta voi tulla lapselle todella rakas jos ostaa ensimmäiseksi pehmoksi 🙂

   Ihanaa, että leivot tytöstä Muumi -fania! Muumit ovat parhaita, olen itse hulluna niihin edelleen 😉 Parkkikiekko on kyllä todella ihana, ja tosi hyvä lahjaidea! 🙂

  • Heidi Hallikainen kirjoitti:

   Muumi-kirjain- ja numeropalikat.
   T. Heidi/www.isoisanpuulelut.fi

 2. Tiina Tee kirjoitti:

  Tuo tiskiliina-kortti oli hyvä idea! Taitaa tänä vuonna muutama saada erilaisen joulukortin 🙂

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Moikka Tiina Tee! Mukava kuulla, että tiskiliina -kortti on sinunkin mielestäsi hyvä lahjaidea. Olen lähettänyt näitä myös muulloinkin, kuin jouluna ja lähetys on aina ilahduttanut sen saajaa! Tiskiliina-kortin hinta on noin 4,90€ ja sen voi lähettää normi postimerkillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.