Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

MITKÄ VITAMIINIT JA RAVINTOLISÄT KANNATTAA SYÖDÄ PURKISTA?

Kaupallinen yhteistyö: FitnessFirst
*Sisältää mainoslinkkejä

Jos syöt todella terveellisesti ja monipuolisesti saat hyvän määrän vitamiineja suoraan ruoasta. Erikoisruokavalioita noudattaville vitamiinien saaminen voi olla hankalampaa ja esimerkiksi itse joudun vatsaongelmien vuoksi syömään paljon vitamiineja purkista, koska IBS-sairauden vuoksi kaikki vitamiinit eivät yksinkertaisesti ehdi imeytymään elimistöön vessassa ramppaamisen vuoksi. Myös stressi, huonot elämäntavat ja liian yksinkertainen sekä prosessoitu ruokavalio voivat aiheuttaa paljon vitamiinien puutostiloja. Vaikka koet, että syöt terveellisesti – niin voit silti kärsiä esim. D-vitamiinin ja raudan puutoksesta. Vitamiinitasot kannattaa käydä tsekkaamassa pari kertaa vuodessa lääkärissä. Kun vitamiinitasot ovat kunnossa, niin elämäntaso kohenee huomattavasti. Suomalainen *FitnessFirst -verkkokauppa on Suomen suurin luomuruoan, superfoodien ja lisäravinteiden verkkokauppa. Mun mielestä heillä on ihan loistava palvelu se, että he takaavat aina alhaisimmat hinnat ostohetkellä ja he tekevät yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa.

MILLOIN VITAMIINIT KANNATTAA OTTAA? TYHJÄÄN VATSAAN VAI RUOAN JÄLKEEN?

Kysyin tätä lääkäriltäni ja hän sanoi, ettei sillä ole oikeastaan merkitystä, paitsi esim. D-vitamiini imeytyy paremmin ruokailun jälkeen, koska se on rasvaliukoinen. Itse vatsavaivaisena olen kokenut, että jotkin vitamiinivalmisteet ärsyttävät vatsalaukkua, jos ne ottaa tyhjään mahaan. Maitohappobakteerin otan aina heti herätessä, mutta muut vitamiinit nautin vasta aamupalan jälkeen.

VOIKO VITAMIINEJA SYÖDÄ LIIKAA?

Kyllä voi. Katso aina purkista kyseisen vitamiinin / ravintolisän annosteluohje. Jos syöt vitamiineja monesta eri purkista, niin muista silloin katsoa, ettei niissä ole samoja vitamiineja. Lue lisää vitamiinien yliannostuksesta tästä. Paras tapa pysyä kartalla päivittäisestä vitamiinien saannista on käyttää *suihketta, joka sisältää kaikki tarvittavat monivitamiinit.

MITÄ VITAMIINEJA MINÄ SYÖN SÄÄNNÖLLISESTI?

d-vitamiini

Meillä Suomessa on niin hämärää, että tarvitsemme D-vitamiinia purkista vuoden ympäri. Jos syöt todella monipuolisesti, niin silloin voi riittää, että D-vitamiinia otetaan tabletteina ainoastaan kaamosaikana. Itse olen käynyt pari kertaa vuodessa mittaamassa D-vitamiiniarvot ja vaikka syön D-vitamiinia purkista, niin imeytymistasot ovat olleet aina silti alhaiset. Viimeksi lääkäri suositteli minua ottamaan D-vitamiinia 100 ug annostuksen päivässä ja nyt viimeksi verikokeista selvisi, että D-vitamiini oli lähtenyt vihdoin kunnolla nousuun. Normaalille terveelle ihmiselle voi riittää myös pienempi päiväannos, mutta vatsaongelmista kärsiville suositellaan suurempaa päiväannosta imeytymishäiriöiden vuoksi. Lisää D-vitamiinin käytöstä ja puutosoireista voit lukea vanhemmasta artikkelistani *tästä!

Hinta:  19,95€ 13,95€ | Osta *tästä! Tuote on Suomessa ensimmäinen, joka sopii myös vegaaneille!

MAITOHAPPOBAKTEERI

Maitohappobakteerit ovat kulkeneet minun matkassa jo nuoruudesta saakka. Ne auttavat pitämään vatsaa tasopainossa ja vähentämään ripulia ja kipuja. Suurimmalle osalle maitohappobakteerit ovat varmasti tuttuja antibioottikuurin yhteydessä tai ulkomaanmatkoilla. Itse syön maitohappobakteereja joka ikinen päivä. Muutama vuosi sitten löysin tämän Puhdas+ merkkisen maitohappobakteeri valmisteen ja olen tätä jo monta purkkia kuluttanut. Tämä valmiste sisältää myös sinkkiä, joka edistää vastustuskykyä. Puhdas+ tuotteet ovat suomalaisia ja ne eivät sisällä mitään ylimääräisiä säilöntäaineita, joten isot peukut tälle.

Hinta:  28,90€ 20,23€ | Osta *tästä!

MAGNESIUM

Magnesium edistää lihasten ja luuston hyvinvointia. Magnesiumin puutostila terveellä ihmisellä on harvinaista, mutta jos kärsii D-vitamiinin puutoksesta, niin silloin myöskään magensium ei pysty kunnolla imeytymään elimistöön. Vatsaongelmista kärsivillä  (IBS, keliakia) magnesiumin puutostila voi olla yleinen, sillä jatkuvan ripuloinnin takia magnesiumia poistuu suuria annoksia kehosta. Myös alkoholistit saattavat usein kärsiä magnesiumin puutostiloista. Magnesiumia saa monipuolisesti eri ruoka-aineista, kuten lihasta, maitovalmisteita, kasviksista ja viljoista. Itse käytän säännöllisesti magnesiumlisää vatsavaivojen vuoksi, sillä en halua stressata saanko tarvittavan määrän ruoasta.

Hinta:  11,95€ | Osta *tästä!

RAUTA

Viimeaikoina medioissa on ollut paljon tapetilla ferritiinin eli raudan puutostilat. Itse en ole alhaisesta ferritiinista kärsinyt, sillä syön rautalisää ja pyrin käyttämään ruoanlaitossa aina paljon pinaattia. Raudanpuute on yleistä kasvissyöjillä, raskaana olevilla, urheilijoilla ja hedelmällisessä iässä olevilla naisilla kuukautisten vuoksi. Raudanpuute ilmenee väsymyksenä, heikotuksena ja voimattomuutena. Jos raudanpuute on päässyt pahaksi, niin voi ilmetä hengästymistä ja aivosumua eli on vaikea keskittyä mihinkään. Rautaa saa eniten punaisesta lihasta. Jos epäilet, että kärsit raudan puutoksesta, voit käydä helposti labrassa mittaamassa ferritiiniarvosi.

Hinta:  12,70€ | Osta *tästä!

YHDELLÄ SUIHKAUKSELLA PÄIVÄN MULTIVITAMIINIANNOS

Tämä suihkettava vitamiinisuihke oli minulle ihan uusi juttu ja voi, että kuinka ihastunut tähän nyt olenkin! Olen aikaisemmin omistanut kymmeniä vitamiinipurnukoita ja aina aamuisin olen vetänyt kourallisen vitamiineja kurkusta alas.. En muutenkaan pidä isojen tablettien nielemisestä, joten tämä suihke on ollut minulle todellinen helpotus. Suihke sisältää A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiinit, biotiinia, C-vitamiinia, D-vitamiinia, K1-vitamiinia, foolihappoa, jodia ja seleeniä. Jos olet todella laiska syömään mitään vitamiineja purkista, niin tämä on helppo ratkaisu varmistaa vitamiinien saanti. Suihkepullossa on 160 suihkausta ja annosohje on 4 suihkausta päivässä. Tämä oli myös niin helppo ottaa mukaan reissuun, kun normaalisti olen raahannut rasiallisen pillereitä ja nyt sujautin vain tämän käsilaukkuun. Ehdottomasti ostan tätä uudestaankin, sillä hinta on aika edullinen verratuna siihen, että ostaa monta vitamiinipurnukkaa erikseen. Ainoa miinus tässä on maku, siitä en tykkää yhtään. Maku on hapan greippi, mutta onneksi neljä suihkausta ei ole paha ja huuhtelen suun aina vedellä käytön jälkeen.

Hinta: 23,90€ | Osta *tästä!

KOLLAGEENI IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE

Itse olen nyt siinä vaiheessa kolmenkympin ylittäneenä, että iho on alkanut aika reippaasti ikääntyä. Kaikilla ihmisillä ihon kollageenituotanto alkaa vähentyä 25-30 vuoden iässä, joka aiheuttaa sen, että ihon kyky pysyä kimmoisana ja kyky uusiutua hidastuu, eli iho alkaa veltostua ja iholla alkaa esiintymään juonteita. Kollageenia löytyy pääasiassa ihosta, mutta myös luista ja rustoista. Kollageenia löytyy eläinperäisistä tuotteista, kuten kanasta, naudasta ja merenelävistä. Kollageenia löytyy myös mm. punaisista hedelmistä, kasviksista, kaalista, munakoisosta ja pinaatista. Itse olen käyttänyt ainoastaan kollageenia sisältäviä seerumeita ja kasvovoiteita, mutta sisäisesti en ollut aikaisemmin kollageenia nauttinut ravintolisän muodossa. Olen nyt päivittäin lisännyt kuukauden ajan yhden ruokalusikallisen Puhdas+ kollageenijauhetta smoothien sekaan ja koen, että iho on jotenkin vähän virkistynyt ja en näytä niin väsyneeltä. Aion ehdottomasti jatkaa tämän tuotteen käyttöä ja odotan millaisia tuloksia pidemmällä aikavälillä syntyy. Tämä kollageeni sisältää ainoastaan kalasta peräisin olevaa kalakollageenia, eli jos olet allerginen mereneläville, niin tämä tuote ei sovi sinulle. Olisi kiva kuulla myös teidän kokemuksia kollageenijauheista – millaisia muutoksia olette huomanneet?

Hinta: 36,95€ 25,87€ | Osta *tästä!

Miten sinä huolehdit siitä, että saat riittävästi päivässä vitamiineja? Alennuskoodilla DIISKUNEITI10 saatte 15.2.2019 saakka -10% alennuksen FitnessFirst -verkkokaupan tuotteista. Koodi käy myös aletuotteisiin. Shoppailemaan pääset *tästä!

LUE MYÖS:

D-VITAMIININ PUUTOS JA VINKIT SEN HOITAMISEEN

VINKKEJÄ: LENTOKONEMATKUSTAMINEN IBS-VATSAN KANSSA

JATKUVAT VATSAVAIVAT – MITEN PÄÄSTÄ KUNNON TUTKIMUKSIIN?

Kaupallinen yhteistyö: FitnessFirst

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Meillä on päivittäin käytössä vain D-vitamiini ja maitohappobakteerit sekä itselläni että pikkuneidille. Flunssakautena sitten itse boostaan C-vitamiinilla ja sinkillä – luin jostain tutkimuksen, jonka mukaan jatkuva C-vitamiinilisän käyttö lisäisi rintasyöpäriskiä minkä vuoksi olen itse sen kanssa hieman himmaillut.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   D-vitamiini onkin se tärkein vitamiinilisä meille suomalaisille. Vaikka kuinka hyvin yrittäisi sen saada ruoasta, niin harvemmin saa. Jos lohi olisi halvempaa, niin voisin syödä sitä vaikka joka päivä, niin tulisi varmasti d-vitamiinitasot täyteen 😀

   Sinkki + C-vitamiini= rintasyöpä. Ohhoh tämmösestä en ollutkaan kuullut, täytyy googlettaa asiasta lisää!

 2. villananna kirjoitti:

  En voi syödä mitään tuommoisia purkista. Pitää kaikki saada sapuskasta puhtaasti.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Minäkin yritän saada vitamiinit ruoasta, mutta valitettavasti en yleensä saa. Pitäisi syödä todella paljon kasviksia ja hedelmiä päivässä ja aina tuntuu jäävän vajaaksi. Siksi turvaudun muutamaan vitamiinilisään ja varsinkin tuohon D-vitamiiniin, jota lääkäri määrännyt 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Itse pyrin syömään vitamiineja kuuriluonteisesti eli juurikin näin talviaikaan. Vaikka yritän olla tarkka syömisteni kanssa ja nauttia monipuolisia aterioita niin kiire saa usein lipsumaan. Olen syönyt sekä B- että D-vitamiinia kuureina. Jossain vaiheessa popsin talvisin aina monivitamiinivalmisteita. Alhaisten ferritiiniarvojen takia sain myös lääkäriltä rautakuurin mutta kun suolisto-ongelmat saatiin kuntoon nousivat myös ferritiiniarvot.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No tuopa juuri, että vaikka yrittäisi saada vitskut ruoasta, niin monesti siitä lipsuu. Vitamiinit myös kuuriluonteisesti varsinkin kaamosaikaan ovat todella tärkeitä 🙂 Mä olen aina kummastellut, että miten mulla pysyy tuo rauta vuodesta toiseen hyvänä. Kai sitten ne pinaatit aamusmoothiessa ovat tepsineet 😀

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Minulla on käytössä D-vitamiini ja nestemäinen rauta. Satunnaisemmin syön maitohappobakteereita, vegaaneille tarkoitettuja monivitamiineja (syön kyllä nykyään lihaa), c-vitamiinia ja sinkkiä.
  Pari vuotta sitten kävin laajemmissa verikokeissa. Silloin mulla oli anemia, alhainen ferritiini ja alhaiset D-vitamiini arvot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *