Hae
Diiskuneiti

KAUHUKESKIVIIKKO: KUN TUNTEMATON SOITTAA

Tervetuloa kauhukeskiviikon pariin! Katson paljon kauhuelokuvia ja tässä postaus-sarjassa esittelen joka keskiviikko yhden suosikki kauhuelokuvani. Toivottavasti tekin löydätte uutta hyytävää katsottavaa tai muistatte jonkin unholaan jääneen elokuvan uudelleen 🙂

KUN TUNTEMATON SOITTAA (2006)

Tänään on vuorossa Kun tuntematon soittaa, joka on uusinta-versio vuonna 1979 julkaistulle elokuvalle Kun tuntematon soittaa. Olen katsonut tämän leffan monta kertaa, sillä jotenkin elokuvassa on niin jännittävä tunnelma  ja lasinen talo keskellä metsää on ihastuttava, mutta samalla pelottava.

JUONI

Nuori Jill on saanut kotiarestia ja hän ei pääse koulun beach partyihin. Jill lähtee lapsenvahdiksi isänsä kyyditsemänä maaseudulle rikkaan perheen luokse. Talo on upea ja kaikki turvasysteemit ovat viimeisen päälle, mutta talo sijaitsee kaukana kaikesta ja naapureita ei ole lähimaillakaan. Ison talon lisäksi pihalla sijaitsee vierasmaja, jossa majailee välillä perheen vanhin poika, joka opiskelee toisella paikkakunnalla.  Lapset ovat jo nukkumassa, kun Jill saapuu perheen luokse. Vanhemmat jättävät jääkaapin oveen ravintolan numeron, jonne he ovat menossa syömään sekä ovessa on myös talon sisäkön numero. Perheen äiti kuitenkin kertoo, ettei sisäkkö nimeltään Rosa välttämättä ole koko iltaa kotona, sillä hän käy usein katsomassa sairasta äitiään. Vanhemmat lähtevät viettämään treffi-iltaa ja koska lapset ovat jo nukkumassa, Jill yrittää kuluttaa aikaansa lukemalla ja tutkimalla taloa. Jillin luokkakaverit tekevät hänelle pilapuheluita ja yksi hänen ystävistään käy katsomassa Jilliä talolla. Kun Jill jää taas yksin lasten kanssa alkaa puhelin soida jatkuvasti. Puhelimesta kuuluu vain hengitystä ja Jill luulee aluksi, että luokkakavereiden pilapuhelut jatkuvat, kunnes puhelimesta kuuluu miehen ääni, joka sanoo ”oletko käynyt katsomassa lapsia?” Jill menee katsomaan lapsia ja he ovat kunnossa ja nukkuvat. Soittaja jatkaa ahdistavia puheluita läpi illan ja Jill alkaa hätääntymään. Hän soittaa poliisille, joka rauhoittaa Jilliä. Jill huomaa, että vierasmajaan syttyy valot ja siellä näkyy liikettä. Jill lukitsee talon ovet ja juoksee vierasmajalle luullen, että perheen vanhin poika on tullut kotiin. Majassa ei ole ketään. Jill alkaa olemaan todella peloissaan ja sitten hän näkee, että joku liikkuu päätalossa.

Jill juoksee takaisin talolle pelastamaan lapsia ja tuntematon soittaja soittaa taas ja Jill kysyy mitä mies haluaa hänestä ja mies vastaa ”haluan nähdä vertasi päälläni”. Hetken päästä poliisi soittaa takaisin ja sanoo, että he ovat jäljittäneet ahdistelijan puhelut ja ne tulevat talon sisältä. Tämän jälkeen Jill hakee lapset ja he aikoivat paeta talosta. Ahdistelija on tunkenut lapset pieneen arkkuun ja kun Jill saa heidät ulos arkusta näkee hän miehen tuijottavan heitä katon rajasta. Jill ja lapset piiloutuvat talon sisällä olevaan puutarhaan. Puutarhassa on pieni lampi, jossa Jill on piilossa ja hän huomaa lammen pohjassa sisäkön ruumiin. Ahdistelija löytää lapset sekä Jillin, mutta pitkän taistelun jälkeen Jill saa iskettyä takan hiilloskoukun ahdistelijan käden läpi. Jill pääsee pakenemaan talosta ulos ja poliisit tulevat häntä vastaan ovella. Ahdistelija otetaan kiinni ja käy ilmi, että hän on ahdistellut kymmeniä naisia soitoillaan ja sen jälkeen hän on tappanut heidät. Jill oli onnekas ja selvisi. Lopussa näytetään ahdistelijan kasvot, kun hänet viedään poliisiautolla pois – se oli karmiva kohta.

REMAKE

Tästä kuuluistasta urbaanista legendasta on tehnyt ensimmäinen elokuva jo vuonna 1979 ja vuonna 1993 ilmestyi elokuvan jatko-osa nimeltään: Kun tuntematon soittaa jälleen.

TÄHDET

ARVOSTELUT

IMDb:ssä Kun tuntematon soittaa oli saanut arvosanaksi 5.1. Itse annan elokuvalle arvosanan 8, sillä itseäni elokuva on viihdyttänyt jo monta kertaa ja vaikka tätä uudelleen filmasointia on kovasti haukuttu, niin minä tykkäsin tästä. Jännitys pysyy tiiviinä elokuvan alusta loppuun saakka ja mun mielestä oli jännittävää, että talossa oli kunnon turvajärjestelmä ja poliisillekin oli soitettu, mutta silti ahdistelija piinasi Jilliä loppuun saakka.

Katso elokuva

Elokuva on ollut aikaisemin Netflixin valikoimassa, mutta ainakaan nyt en sitä sieltä enää löytänyt (toivottavasti tulee takaisin). Kurkkasin, että elokuva löytyy ainakin Daily Motionista tai sen voi vuokrata tästä.

Kurkkaa tästä MUUT kauhukeskiviikot:

Annabelle.

The Haunting – Paholaistalo.

Summer of 84.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.