Hae
Diiskuneiti

VIISI PARASTA HETKEÄ RODOKSEN MATKALTA

Palattiin viime viikolla takaisin viikon Rodoksen lomalta ja nyt jälkeenpäin on kiva miettiä niitä ihania hetkiä sieltä. Rodoksella oli todella kuuma +30-35, joten viihdyimme aika hyvin uima-altailla ja meressä. Lennettiin Rodokselle Norwegianin kyydissä ja lento kesti vain noin 3,5 tuntia hyvän lentosään vuoksi – jee! Varasin kesän alussa tämän all-inclusive pakettimatkan Deturilta ja hinnaksi tuli 699€ per naama. Laukkuja odoteltiin Rodoksen lentokentällä about 45 minuuttia ja vaikka terminaalissa oli kuuma, niin onneksi laukkuhihnan vieressä oli juoma-automaatti, josta sai ostaa kylmiä virvokkeita 🙂

Olimme ensimmäistä kertaa all-inclusive lomalla, joita olen karttanut gluteenittomuuden vuoksi, mutta kirjoitan aiheesta varmasti myöhemmin lisää – mutta nyt hypätään loman parhaisiin hetkiin 🙂

YHTEISET AAMUPALAHETKET

Arkisin on todella haastavaa syödä yhdessä aamupalaa, kun kumpikaan ei ole samaan aikaan hereillä / kotona. Mun mielestä oli niin ihanaa syödä ja juoda kahvia aivan rauhassa rakkaan kanssa. Keskusteltiin ja mietittiin päivän suunnitelmia ja juteltiin edellispäivän tapahtumista – ei ollut kiire minnekään, eikä tarvinnut itse kokata – luksusta! Mulla tuo aamupala tosin oli vähän köyhemmän puoleinen, kun ainoat mitä sain syödä oli munakas, hedelmät (aina loppu) ja jogurtti, mutta hei positiivista on, että eipä tullut lomakiloja tälläkään reissulla 😀

VENERETKI

Varattiin Half Price Tour:sin kautta veneretki. Vene oli purjehdusvene ja erittäin pieni, joten meitä oli mukana vain pieni 10 hengen porukka, joka oli kyllä tosi kivaa. Ihmisiin tutustui nopeasti ja siellä oli sellainen intiimi tunnelma, eikä mikään kaoottinen ryntäysretki. Seilattiin noin tunti Rodoksen kaupungin satamasta Anthony Quinn Baylle, jossa olimme tunnin uimassa.

Pysähdyimme Anthony Quinn Baylta lähtiessä luolan eteen, jossa oli kuulemma ennen asunut hylkeitä. Kapteeni kysyi haluaisiko joku uida luolaan ja kaikki halusivat, paitsi minä pelkuri en uskaltanut, heh. Kaikki muut lähti siis uimaan luolaan ja minä jäin kapteenin kanssa laivaan. Kysyin kapteenilta, että onko täällä Rodoksen vesillä haita ja arvatkaa mitä hän vastasi ”on tässä yhden kerran tullut hai ja uinut uimarien perässä tuonne luolaan”. Tarkoitin kylläkin ihan yleisesti, että onko Rodoksen vesillä haita, enkä onko luolassa haita, mutta hei nice to know 😀 Kun mieheni ui takaisin veneeseen ja kerroin tuosta hai -tarinasta hänelle, niin hetken aikaa hän oli aivan naama valkoisena 😀

Luolakierroksen jälkeen pysähdyimme toiselle puolelle Traganou luolia, jossa söimme kapteenin tekemää lounasta, joka oli salaattia ja paellaa, jotka molemmat olivat tosi hyviä nam! Meillä oli taas noin tunti aikaa uida, mutta jotenkin tuo hai -tarina meni niin tunteisiin, ettei uskallettu mieheni kanssa mennä uimaan kauhean kauaksi veneestä. Jatkettiin vielä matkaa Kallithealle, jossa oli hetki aikaa uida ja lähdimme takaisin satamaan. Olen aina ollut rantalomilla veneretkillä, mutta tämä jäi erityisesti mieleen.

UIMA-ALLAS LÖKÖILYT

Mä en tiedä miksi rakastan uima-altaalla oloa, se on vaan niin rentouttavaa ja helppoa. Nyt vielä, kun olimme all-inclusivella, niin oli jotenkin hassua hakea vaan ”ilmaiseksi” juotavaa. Istuin uima-altaalla jalkoja liotellen ja mietin, että vitsi elämä on ihanaa. Onneksi kukaan ei halunnut varjopaikkoja, niin saatiin joka päivä itsellemme varjopaikat altaan vierestä. Mulla tulee aina huono olo liiasta auringosta, joten olin niin happy, että saatiin olla varjossakin. Pelleiltiin ja temppuiltiin uima-altaassa ja se oli vaan niin best aikaa. PS. hotellilta sai 2 eurolla frappea, joka oli niin hyvää, ettei järkeä!

VANHA KAUPUNKI

Alku lomasta lähdettiin pahimman paahteen aikaan tutkimaan Rodoksen vanhaa kaupunkia ja eipä siellä paljon jaksanut ihmetellä, koska oli niin kuuma. Kävimme kurkkaamassa vähän ostoksia ja ottamassa yhdet vichyt terassilla ja palasimme hotellin altaille. Päätimme, että tullaan joku päivä uusiksi ilta-aikaan.

Viimeisenä iltana tehtiin reissu uudelleen ilta-aikaan vanhaan kaupunkiin. Käytiin ostoksilla ja yksillä drinkeillä ja kaikki oli ihanaa, paitsi voi, että ne kaikki sisäänheittäjät osaa kyllä pilata tunnelman. Parhaimmillaan meidän kimpussa oli kolmen ravintolan sisäänheittäjät yhtä-aikaa 😀 Vanha kaupunki oli kuitenkin todella kaunis, niin valoisalla, kuin pimeälläkin ja ihasteltiin sitä viimeisen illan kunniaksi täysin rinnoin. Hinnat vanhassa kaupungissa ruokailun suhteen oli noin 50% kalliimmat, kuin meidän hotellin viereisissä ravintoloissa, joten nappasimme vanhasta kaupungista halvat gyros-salaatit mukaan ja lähdimme taksilla takaisin hotellille pakkaamaan matkalaukkuja. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan vanhassa kaupungissa, sen verran upea paikka se on, vaikka hieman tyyriin puoleinen.

MEREN RANTA

Hotellimme vieressä sijaitsi meri, jonne lähdimme yksi iltapäivä piknikille. Haimme marketista viinipullon, hedelmiä ja naksuja ja vietimme pari tuntia rannalla. Merivesi oli ihanan turkoosia ja lämmintä, mutta harmi ettei rannalla ollut vessaa, koska olisimme viihtyneet rannalla varmasti muuten pidempäänkin. Rannan nimi oli Zephyros Beach. Merellä kellui iso leikkipaikka, jonne olimme alussa uimassa, mutta siellä oli varmaan 50 lokkia, joten jätimme sen väliin – sillä kiipely linnunpaskassa ei innostanut 😀 Rannalla olo oli rentouttavaa ja kävimme pari kertaa myös iltakävelyllä siellä.

Oletko sinä käynyt Rodoksella ja jos olet, niin mitkä olivat sinun viisi parasta hetkeä?

LUE MYÖS:

MITÄ KOSMETIIKKAA PAKKASIN MUKAANI VIIKON RANTALOMALLE

VIISI PARASTA HETKEÄ FUERTEVENTURAN MATKALTA

KYMMENEN PARASTA HETKEÄ KREETAN MATKALTA

VIISI PARASTA HETKEÄ RUOTSIN LOMAMATKALTA

 

18 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mielenkiintoista olisi tosiaan kuulla miten koet all-inclusive -lomamatkan eroavan itsenäisemmästä reissaamisesta, mitkä on plussia ja mitkä miinuksia 🙂 (Muutamahan tässä jo tulikin :))

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo kirjoittelen tästä varmasti myöhemmin. Lasten kanssa all-inclusive on kyllä hyvä ratkaisu, niin ei tartte etsiä ruokapaikkoja ja löytyy lapsille sopivaa ruokaa 🙂

 2. 11 kertaa Liikaa Rodos kirjoitti:

  VIISI PARASTA HETKEÄ RODOKSEN MATKALTA
  Matkalaukut vai 45 min myöhässä
  Bussissa odottelua
  Hukinen bussi
  Kännisetmuut matkailijat
  All ex aamiainen huono
  Merimatka huon o
  Hait söivät melkein miehesi
  Oli liian kuuma
  Oli liian kuuma vanhassa kaupungissa
  Rannalla liikaa lokkeja ja linnun jätöksiä

  Otsikko ei nyt oikeen viittaa mitä kirjoittelitk kokemuksistasi
  Tällsä seura matkoilla on .
  Tule nauttimaan lomastasi.

  Ihmetelenkin miten noin negartiivinen ihm i nen voi. Olla niin. T yytyvä i nen. moi operaattoriin.
  Timppa

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Ne oli kirjoitettu huumorilla pilke silmäkulmassa 😉
   Pahoitteluni jos sulle jäi kirjoituksesta negatiivinen fiilis. Rodoksella oli ihanaa ja neljäs kerta Kreikan saarilla ei ollut pettymys tälläkään kertaa, PUS 🙂

 3. hannamariav kirjoitti:

  En ole kyllä käynyt, mutta rakastan lukea kaikkien ajatuksia ja kertomuksia reissuilta sinne tai ylipäätään lämpöisempiin maihin. Itsellä ei veri vedä niihin juurikaan (ainakaan vielä), joten lueskelen tarinoita mielelläni.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ihan kuumimpaan aikaan en Välimerelle lähtisi, mutta purjehdusretkenne vaikutti kyllä kivalta. Ehkä merellä oli vähän viileämpääkin!

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Merellä oli itseasiassa paahtavan kuuma, koska tuona päivänä ei tuullut juuri yhtään. Dippaus mereen auttoi aina hetkeksi 😀

 5. Marleena kirjoitti:

  Ihania kuvia ja kuulostaa huippu lomalta! Itse rakastan all´-inclusivea <3

 6. Inka / Ollaanko jo perillä? kirjoitti:

  En ole koskaan käynyt Rodoksella, mutta juuri itsekin palailin Kreikan rantalomalta. Hirveä altaalla ja rannalla lököilijä en kuitenkaan ole, joten on kiva aina lukea mitä kaikkea muuta tekemistä muut ovatkaan rantalomilla keksineet. 🙂 kuulostaa, että teillä oli rentouttava reissu!

  http://ollaankojoperilla.fi/

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Meillä oli kyllä tosi rento reissu, mikä oli kiva vastakohta kaikille niille reissuille, missä on juostu paikoista toiseen tyyliin aikataulu kädessä 😀

 7. Johanna kirjoitti:

  Kyllä rodos on vaan vienyt sydämeni ja sinne palaan aina lasten kanssa uudestaan.ihanaa että viihdyitte. Minäkin tykkään löhöillä altaalla, se on tosiaan helppoa!

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tämä oli minun eka kerta Rodoksella ja monissa Kreikan saarissa käyneenä, tähän saareen ei syttynyt sellaista tietynlaista paloa, että olisi pakko päästä uudelleen. Ensi kesänä / talvena sitten taas jokin uusi kohde 🙂 Altaalla makoilu on ihanaa! 😀

 8. Sari / matkalla lähelle tai kauas kirjoitti:

  Ihana juttusarja reissuista: viisi parasta hetkeä. Koska niitä hetkiä on. Rodoksella en ole vielä käynytkään.
  Harmi juttu tuo niukka aamiaisesi. Mutta onneksi edes jotain syömistä löysit.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No syön kotonakin aina puuron tai munakkaan, joten hyvä vaan, ettei ollut juuri muuta tarjolla – säästyi lomakiloilta heh! 😀

 9. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Kuulostaa rennolta lomailulta! Aamupala on kyllä päivän parhautta, ja ihanaa, että sentään osasit nauttia sen rauhasta ja hyvästä seurasta.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Oli kyllä tosi rento loma. Välillä, kun tuntuu, että lomat ovat olleet paikasta toiseen juoksemista ilman yhtään lepoa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.