Hae
Diiskuneiti

TESTISSÄ: VUOHENMAIDOSTA TEHTYÄ SUOMALAISTA KOSMETIIKKAA

*TUOTTEET SAATU PR-NÄYTTEENÄ.

Sain testattavaksi Vuohelman vuohenmaidosta tehtyä kosmetiikkaa, joka oli mulle ihan uusi juttu. En ollut aikaisemmin kuullut, että vuohenmaidostakin tehdään erilaisia kosmetiikkatuotteita, vaikka seuraan luonnonkosmetiikan trendejä usein ja käytän itse mielelläni luonnonkosmetiikkaa. Sain testattavaksi kasvoputsaria, kosteusvoidetta, huulivoiteita, sokerikuorintaa, shampoota, ja hoitoainetta. Testailin kaikkia saamiani tuotteita noin kuukauden ajan ja nyt ajattelin kertoa teille niistä, koska tykästyin itse ihan hirveästi näihin. Miksi valita vuohenmaitokosmetiikka? Tuotteet eivät sisällä laisinkaan vettä, vaan ne on tehty kokonaan vuohenmaitoon, joka sopii myös tosi herkälle iholle. Vuohenmaito imeytyy ja hoitaa ihoa ja se sisältää todella paljon iholle tarpeellisia vitamiineja, rasvoja, hivenaineita ja proteiineja. Mun mielestä ihan parasta näissä tuotteissa on se, että ne ovat täysin suomalaisia.

Vuohelma valmistaa Kokemäen Lompin tilalla erilaisia vuohenmaidosta tehtyä kosmetiikkaa aivan käsityönä, eli tuotteet ovat puhtaasti suomalaista! Tuotevalikoimaan kuuluu vaikka mitä, kuten kosteusvoiteita, savinaamioita, huulivoiteita, kasvovettä, saippuaa, kuorintoja, kylpyjauheita ja hiustenhoitotuotteita. Raaka-aineet ovat vuohemaitoa, mehiläisvahaa, hunajaa, marjajauheita sekä pellava- ja hamppuöljyjä.

MINTTUMAITO KASVOPUTSARI

Tykkään käyttää tätä kasvoputsaria aina saunan jälkeen, sillä se antaa niin ihanan raikkaan tunteen kasvoille. Useat kasvojen puhdistusaineet kuivattavat ihoa, mutta tämä teki ihostani todella pehmoisen. Kasvoputsari sisältää vuohenmaitoa, mantelia, pellavaöljyä, piparminttua ja kaoliinisavea. Piparminttu antaa tuotteelle todella raikkaan tuoksun ja tykästyin juuri tuotteen tuoksuun todella paljon.

 1. Ota pieni määrä kasvoputsaria sormiin ja kostuta se veden alla. Hiero putsari käsissä ja hiero sitä sitten kasvoille.
 2. Huuhtele putsari pois lämpimällä vedellä.

KAURA & PELLAVAMAITO KOSTEUSVOIDE

Tämä kosteusvoide imeytyy todella nopeasti iholle ja se ei jätä laisinkaan sellaista ällöttävää rasvaista tunnetta iholle. Tuote tuoksuu todella voimakkaasti jättäen ihanan tuoksun iholle.

 1. Levitä voidetta puhdistetulle iholle.
 2. Anna voiteen imeytyä ja nauti tuoksusta sekä pehmeästä tunteesta.

HUULIVOITEET: PERSIKKAMAITO, RUUSUVOIDE JA SUKLAAMAITO

Vuohelman huulivoiteet ovat purkeissa, josta niitä levitetään huulille sormien avulla. Huulivoiteet ovat todella kermaisia sekä kuohkeita, eikä niitä tarvitse laittaa huulille kuin ihan vähän, eli huulivoiteet ovat oikeasti todella riittoisia. Kiinnitin ensimmäisenä huomiota huulivoiteiden tuoksuun, koska ne nimittäin tuoksuvat todella herkullisilta – melkein tekisi mieli makeannälässä syödä ne 😀

Minusta nämä huulivoiteet kosteuttavat huulia todella tehokkaasti ja huulille tulee todella pehmoinen tunne. Vuohelman huulivoide on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioita, joka löytyy laukustani AINA. Nämä huulivoiteet käyvät minun mielestäni melkeinpä huulikiillosta, sillä ne antavat huulille todella upean kiillon.

HUNAJAMAITO SOKERIKUORINTAPALA

Tätä sokerikuorintaa olen käyttänyt aina saunomisen yhteydessä. Olen käynyt saunassa, jonka jälkeen olen kuorinut itseni tällä hunajamaito-sokerikuorinnalla. Tuote kosteuttaa todella hyvin ja iho tuntuu kuorinnan jälkeen hyvin raikkaalta. Minulla on vartalossa todella paljon kuivia kohtia, kuten nenä, kyynärpäät ja kantapäät ja tämä kuorintavoide on ollut todellinen tehoapu näihin ongelmakohtiin.

 1. Puhdista iho ja hiero kuorintapalaa kostealle iholle, niin että rasvaa ja sokeria irtoo kuorintapalasta suoraan iholle.
 2. Laita kuorintapala pois ja jatka hieromista käsin.
 3. Jätä kuorinta iholle muutamiksi minuuteiksi ja pese se sen jälkeen kokonaan pois.

HAMPPU & PELLAVAMAITO KOSTEUSVOIDEPALA

Tämä kosteusvoidepala on tarkoitus hieroa lämpimälle iholle, koska silloin kosteusvoidepalasta irtoaa rasvoja ja öljyjä, jotka hoitaa erityisesti kuivaa ihoa.Minulla kuivuu talvisin sääret ihan korpuksi ja välillä näyttää, että niistä ihan irtoaa nahka, ja olenkin käyttänyt tätä kosteusvoidepalaa juuri sääriini, jotka kaipaavat kunnon kosteuspommia. Tuote oli suloisella purkissa muotoiltuna sydämen malliseksi, ihana!

 1. Hiero kosteusvoidepalaa juuri siihen alueeseen joka kaipaa kunnolla kosteutusta.
 2. Anna kosteusvoidepalan vaikuttaa hetki ja nauti ihanasta kosteutetusta tunteesta. Huom: tätä kosteusvoidepalaa voi levittää myös huulille!

SHAMPOOPALAT (HUNAJA/SHEAMAITO & LAVENTELI/KANELIMAITO)

Shampoopalat näyttävät vähän samalta kuin perus käsisaippua -palat. Olen aina käyttänyt vain purkeista tulevaa shampoota, joten tämä shampoopalasta hiuksiin hierottava tuote oli mun testissä nyt ekaa kertaa. Mä epäilin ekalla kerralla todella vahvasti, että tuleeko mun hiukset edes puhtaaksi, mutta tämä shampoo vaahtosi mun hiuksissa jo ekalla pesukerralla. Hiuksista tuli todella pehmeät ja ainakin minun mielestäni värikin jotenkin kirkastui. Vuohelma suosittelee näitä shampoopaloja myös niille, jotka kärsivät erilaisista päänahan ongelmista.

 1. Kastele hiukset kunnolla lämpimässä vedessä.
 2. Hiero shampoopalaa veden alla ja hiero shampoopalaa hiuksiin sekä hiuspohjaan niin, että se vaahtoaa kunnolla.
 3. Huuhtele hiukset huolellisesti ja hiero hiuspohjaa sormien avulla puhtaaksi.

PÄHKINÄ & HUNAJAMAITO HIUSTENHOITOAINE

Mun tukka on aina ollut todella ongelmallinen, sillä se mene todella helposti takkuun. Jos mulla on ollut vaikka kiharat, niin tuntuu, että tarvitsen ihan sairaasti hoitoainetta, että saan hiukset selviksi. Tämä hiustenhoitoaine ei saanut hiuksiani selviksi, vaikka se toki pehmensi niitä. Luin Vuohelman sivuilta, että tätä samaa hoitoainetta voi käyttää myös hiusnaamiona pitämällä sitä hiuksissa 10 minuutin ajan. Testasin tuota taktiikkaa ja kappas vain, minunkin hiukseni lähtivät selväksi!

 1. Hoitoaine tulee levittää pyyhekuiviin hiuksiin.
 2. Vaikutus aika on 2-5 minuuttia ja tehohoidossa 10 minuuttia.
 3. Pese hoitoaine pois ja anna hiusten kuivua. Itse yritän antaa hiusten kuivua AINA luonnollisesti ja yritän mahdollisimman paljon välttää hiustenkuivaajaa sekä lämpörautoja.

TUOTTEIDEN RAAKA-AINEET

Pellavaöljy: ravitsee ja puhdistaa.

Manteli: hellii ja suojaa ihoa.

Kaoliinisavi: antaa iholle pehmeyttä ja poistaa epäpuhtauksia.

Piparminttu: raikastaa.

Vuohenmaito: hoitaa ihoa, koska se sisältää rasvoja, hivenaineita ja vitamiineja, jotka suojaavat ihoa.

Kaakaovoi: antaa iholle suojaa.

Hamppuöljy & hampunsiemenet: hamppu sisältää todella paljon ihmisellä välttämättömiä omega -rasvahappoja.

Lanoliini: on lampaanvillarasvaa, joka suojaa ihoa sekä korjaa pieniä ihovaurioita.

Jojobaöljy & Risiiniöljy: antavat huulille ihanaa kiiltoa ja pehmeyttä.

Mehiläisvaha: ravitsee, suojaa sekä hoitaa ihoa. Mehiläisvaha on tunnetusti luonnon oma tehovoima, jolla voi puhdistaa vaikka nahkakengätkin kiiltäviksi.

OMAT SUOSIKIT TOP 3

 1. Huulivoiteet
 2. Kasvoputsari
 3. Shampoopala

Miltä vuohenmaidosta tehty kosmetiikka kuulostaa? Haluaisitko kokeilla? 🙂

Yksi kommentti

 1. Emmi kirjoitti:

  Mulla on nyt ollut testissä suklaa&kahvi palashampoo, suklainen huulivoide ja yksi kosteusvoide. Oon tykännyt huimasti. Shampoo vaahtoaa kivasti ja sopii herkälle päänahalle. Kosteusvoide imeytyy sääriin hujauksessa mikä on näin talvella ihanaa. Suosittelen Vuohelman tuotteita kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *